Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ελληνική Δημοκρατία: μια περιγραφή

1. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν πατάει το πόδι του στη Βουλή. Ούτε χθες πήγε. Αποδεικνύοντας ότι τη θεωρεί χώρο διεκπεραίωσης των νομοσχεδίων που του υπαγορεύονται από:
  • Την Τρόικα 
  • Την ομάδα συμβούλων του, γνωστή και ως μονταζιέρα
  • Τον συνεργάτη και συνέταιρό του Ευ. Βενιζέλο
  • Τους τραπεζίτες, ντόπιους και αλλοδαπούς
(όχι απαραιτήτως με αυτή τη σειρά)

2. Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ -που δεν ήταν ο ορισμός της αντικειμενικότητας, αλλά ούτε και της εξαλλοσύνης- και την πώληση του 902 σε κάτι περίεργους τύπους, τα κανάλια είναι πλέον ελεύθερα να παραπληροφορούν και να τρομοκρατούν τους πολίτες. Έτσι, η πλειονότητα είναι είτε φοβισμένη είτε χαζοχαρούμενη ή και τα δύο μαζί. Κυρίως οι μεσόκοποι και οι πολύ νέοι.
  • Αυτό, σε συνδυασμό με τον σταρχιδισμό που υιοθέτησαν οι γενιές του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την ευρύτατη διαφθορά στο δημόσιο και στον συνδικαλισμό, δίνουν μία πρόχειρη απάντηση στο ερώτημα "γιατί δεν ξεσηκώνονται;".

3. Το χθεσινό νομοσχέδιο ξεπερνούσε σε όγκο ακόμα και τα σκανδιναβικά μυθιστορήματα, απαιτώντας όμως πολύ περισσότερες από τις δύο μέρες που είχαν στη διάθεσή τους οι βουλευτές για να το διαβάσουν. Ουσιαστικά ήταν ένα ακόμα μνημόνιο.
  • Οι 152 πειθήνιοι που το ψήφισαν, τρέμουν μήπως χάσουν τις μισθάρες και τα προνόμιά τους. Η δικαιολογία ότι, σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα παίρναμε τη δόση, είναι ένα ξετσίπωτο ψέμα, διότι το Eurogroup θα εξετάσει την έκθεση της Τρόικας και θα παραπέμψει το θέμα στα κοινοβούλια των δανειστών προς ψήφιση. Άρα δεν παίρνουμε τίποτε πριν από το Πάσχα. Καμιά σχέση με το νομοσχέδιο.
4. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κερδίσει χρόνο με μια αιφνιδιαστική πρόταση μομφής κατά του Στουρνάρα, η οποία αρχικά έγινε δεκτή αλλά αργότερα απορρίφθηκε από τον αδίστακτο Βενιζέλο, παρόλο που ήταν απολύτως σύμφωνη με το σύνταγμα. Κατρούγκαλος και Χρυσόγονος είχαν ήδη αποφανθεί για αυτό.
  • Ακολούθησε πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που φυσικά δεν πτοήθηκε και συνέχισε τη διαδικασία!
5. Το έχω ξαναγράψει: οι Σαμαροβενιζέλοι βιάζονται να λεηλατήσουν ό,τι απέμεινε από εργατικές σχέσεις-παραγωγικές τάξεις-δημόσια περιουσία και να φορτώσουν με νέα δάνεια το κράτος, προκειμένου όποιοι τους διαδεχθούν να πέσουν την επόμενη μέρα ελλείψει πόρων.

6. Από τον Πάνο Καμμένο ακούσαμε ότι οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής τυπώθηκαν πάνω σε χαρτιά όπου δίνονταν οδηγίες στους βουλευτές της κυβέρνησης πώς να αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ! Μην τους παρεξηγείτε. Έχουν ισχυρή οικολογική συνείδηση και προσπαθούν να μην ξοδεύουν χαρτί.

7. Ταυτόχρονα βλέπουμε εξαχρείωση του δημόσιου λόγου: ο "εκτσογλανισμός" του Βενιζέλου, έγινε "τσογλάν μπόι" από τον θηλυκό Άδωνη Λιάνα Κανέλλη, Σαμαράς και Φαήλος Κρανιδιώτης απευθύνονται με τον πιο απαξιωτικό τρόπο στον Τσίπρα, ενώ ο Βενιζέλος (και πάλι) χθες όρμησε στο γραφείο του ΓΑΠ και τον κατηγόρησε για "πολιτική αλητεία", επειδή καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες!
  • Κι αν οι υπόλοιποι είναι εγνωσμένου ήθους, πώς είναι δυνατόν να επιτρέπει το ΚΚΕ στην Κανέλλη αυτή τη συμπεριφορά; Πολλώ μάλλον όταν ξέρει πως ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απαντήσει όπως ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος: "Το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει ιστορία 90 ετών και ευτυχώς το ήθος του δεν συμβαδίζει με το δικό σας". Σε αυτό το ήθος της Αριστεράς έχουν πατήσει πολλοί.
8. Να σημειώσω ότι, εκτός από τους βουλευτές, πληρώνουμε και δύο πρώην πρωθυπουργούς, από τους οποίους ο ένας περνάει ζωή χαρισάμενη στα προάστια και εμφανίζεται στη Βουλή μόνο για να ψηφίσει "ναι" σε όλες τις καταδίκες μας, ενώ ο άλλος ασχολείται με διάφορα αθλήματα και αμείβεται από ξένα πανεπιστήμια για να εξηγεί πώς δένεις μια χώρα πισθάγκωνα.

9. Αλλεπάλληλα κρούσματα στην ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν ότι, αφενός υπάρχει μεγάλη διαφθορά και αφετέρου ότι η απήχηση της Χ.Α. μεγαλώνει. Ο μεγαλύτερος φόβος του πολίτη σήμερα είναι, όχι η επιστροφή στη δραχμή, αλλά το ενδεχόμενο να βρεθεί στο έλεος μπάτσων ή δικαστών.

10. Και ερχόμαστε στη σημερινή απόφαση του Εφετείου, το οποίο αθώωσε τελεσίδικα τους 4 αστυνομικούς, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά τη σύλληψη του Νίκου Σακελλίων, στις 11 Μαΐου 2008.
Θυμίζω τα γεγονότα: ο 24χρονος ομογενής αθλητής από την Τασκένδη, περπατούσε στην οδό Αναξαγόρα, όταν του επιτέθηκαν 4 αστυνομικοί. Αργότερα είπαν πως ο θάνατος προκλήθηκε από πνιγμό, επειδή κατάπιε σακουλάκι με ηρωΐνη, η οποία όμως δεν βρέθηκε από τη γιατρό του ΕΚΑΒ που του έκανε διατραχειακή διασωλήνωση, Το φρικτά παραμορφωμένο πτώμα του νεαρού εξαφανίστηκε για 12 ώρες, προτού τελικά καταλήξει στο νεκροτομείο.


Ο ιατροδικαστής δεν κατέθεσε ποτέ, ενώ το βίντεο του αυτόπτη μάρτυρα, που δείχνει τον πανύψηλο νεαρό γονατισμένο, με χειροπέδες, να δέχεται γροθιές και κεφαλοκλείδωμα από τους αστυνομικούς, έπεισε μόνο τον εισαγγελέα της πρώτης δίκης, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης.
Ο τραγικός πατέρας δήλωσε ότι θα φτάσει την υπόθεση ώς το τέλος.

11. Το κλείσιμο των σταθμών του Μετρό και η απαγόρευση κυκλοφορίας σε κάθε ευκαιρία, καθώς και η ανατριχίλα που προκαλεί στον κάθε δημοκράτη πολίτη η θέα των ρόμποκοπ στις γωνίες ή τις στοές του κέντρου της πόλης συντείνουν στον βαθμιαίο αυτοπεριορισμό μας. Κι αυτό δεν έγινε ξαφνικά ούτε τυχαία.

12. Από την άλλη, η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας οδήγησε στην απελευθέρωση των ασύδοτων, προσθέτοντας επιπλέον προβλήματα στη μίζερη καθημερινότητά μας, που δοκιμάζεται από την ανεργία, τις περικοπές, τη διάλυση περίθαλψης και εκπαίδευσης.

Εν ολίγοις, για να μην σας κουράζω, από την Ελληνική Δημοκρατία λίγα πράγματα απέμειναν, ενώ το ίδιο το σύνταγμα κατάντησε

7 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Αγαπητέ λωτο να σε διορθώσω καταρχήν για τον ένα πρωθυπουργό, που περνάει ζωή χαρισάμενη, πως αυτό γίνεται στη Ραφήνα που είναι ανατολικά και όχι νότια (εκτός και μετακόμισε) και στη συνέχεια να σου υπενθυμίσω ότι παρόλα αυτά τα φοβερά και τρομερά που μας συμβαίνουν, στις δημοσκοπήσεις ο Σαμαράς προηγείται!!!
Δυο πράματα μπορεί να συμβαίνουν, ή ο κόσμος περνάει καλά και μείς είμαστε απλά γκρινιάρηδες ή οι δημοσκοπήσεις είναι πέτσινες.
Ελπίζω να ισχύει το δεύτερο…

Διαχειριστής είπε...

Τα είπες όλα (πάλι!)!!!

Να προσθέσω κι εγώ, ο "λαός" μήπως στην πλειοψηφία του είναι ασορτί με το ... Σύνταγμα, όπως το κατάντησαν; Δηλαδή του .... κώλου;

Λωτοφάγος είπε...

@ Κουκλίτη μου, δεν είναι το μοναδικό λάθος που έκανα, στη βιασύνη μου να τα χωρέσω όλα χωρίς φλυαρίες. Μπέρδεψα επίσης το Ecofin με το Eurogroup και έδωσα την πατρότητα του εκτσογλανισμού στον Πάγκαλο, αντί για τον Βενιζέλο. Τα διόρθωσα και σε ευχαριστώ.

Για τις δημοσκοπήσεις, τα έχει εξηγήσει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης: 300.000 διακοπές σταθερού τηλεφώνου σημαίνουν ότι πλέον σταθερό έχουν μόνο οι κάπως πιο εύποροι -άρα στηρίζουν ακόμα συγκυβέρνηση. Επίσης, ο ένας στους δύο δεν τους απαντά.
Μην δίνεις σημασία στις δημοσκοπήσεις.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μην βιάζεσαι να απογοητευτείς, Κερασιά μου. Προσπάθησε να κατανοήσεις. Η πλύση εγκεφάλου είναι πλέον πολύ καλά οργανωμένη. Και η κάλπη γκαστρωμένη.
Καλό μήνα. Τώρα το πρόσεξα. :))

Μαρία Νικολάου είπε...

Η δικαιοσύνη πάει περίπατο.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ποια δικαιοσύνη, Μαρία; Αυτή που επιτρέπει να υπάρχει το κολαστήριο, γνωστό και ως νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού;

Διαχειριστής είπε...

Λωτό, έχεις δίκιο να λες να μην απογοητεύομαι - αν και απογοητεύομαι! - αλλά αν δεις τι κάνει ο πεισσότερος κόσμος στον επαγγελματικό μου χώρο θα με δικαιολογήσεις. Βαρέθηκα με τους ηττοπαθείς και κακόμοιρους φοβισμένους που έχουν και πιο πολλές πισινές από εμένα - ίσως και ακριβώς γι αυτό. Αυτοί όλοι οι "μικροί" και "λίγοι" μας παίρνουν στο λαιμό τους μια ζωή. Ποιοι δηλαδή ψηφίζαν ΝΔ ΠΑΣΟΚ τόσες δεκαετίας; Είναι να μην "τα παίρνω στο κρανίο";