Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες

Πάνω στο σώμα της Ουκρανίας παίζονται επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών (πάλι!). Με πιόνια τους πολίτες της, φυσικά. Θα δούμε κάποιο ρουά ματ ή απλώς θα διχοτομηθεί σε ανατολική και δυτική;
Δοκιμάζεται η επιρροή της ΕΕ και μάλλον... απογοητεύει.

And the Oscar goes to Yulia
Δοκιμάζονται επίσης πλυντήρια διεφθαρμένων ηγετών τύπου Γιούλια Τιμοσένκο. Η οποία ήταν φυλακισμένη για παράνομο πλουτισμό και όχι για πολιτικούς λόγους.
Η Αριστερά θεωρεί τους νεοναζί δεκανίκι της αστικής τάξης. Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω: τα χαλινάρια δύσκολα συγκρατούν αφηνιασμένα άλογα. Άμα αυξήσεις τη δύναμή σου, γιατί να συνεχίσεις να υπηρετείς άλλους; 
Εν ολίγοις, οι Ουκρανοί περνούν από τη Σκύλλα Γιανουκόβιτς στη Χάρυβδη Τιμοσένκο.

Να κάνουμε έναν απολογισμό;
Θέμα πρώτον: Πώς να διαλύσεις μια χώρα χωρίς πόλεμο, σε χρόνο dt
Πεδίον δοκιμής η Ελλάδα.
Θέμα δεύτερον: Πώς να αρπάξεις τις καταθέσεις των πολιτών, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι
Πεδίον δοκιμής η Κύπρος
Θέμα τρίτον: Πώς να πείσεις όλο τον πλανήτη ότι ένας λαός εξεγείρεται κατά του τυράννου του, έστω κι αν τον είχε ψηφίσει πρόσφατα.
Πεδίον δοκιμής η Ουκρανία.

Για το τρίτο θέμα, θα μπορούσε κανείς να αναφέρει και τη Βενεζουέλα, αν δεν ήταν τόσο πασέ: επί έναμιση αιώνα, τα πραξικοπήματα και οι εισβολές των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική αποτελούν ρουτίνα. Ανεξαρτήτως των προβλημάτων που δεν έχει λύσει ο Μαδούρο, το μακρύ χέρι της Ουάσινγκτον έχει παραμερίσει τον Καπρίλες και προωθεί το νέο πουλέν της, τον Λεοπόλδο Λόπες.

Επίκαιρο σκίτσο του Λατούφ: ο Λόπες δυναμιτίζει το τρένο του Μαδούρο

Στην Κύπρο το πρωί, διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για το ξεπούλημα της Αρχής Ηλεκτρισμού, πολιόρκησαν το Κοινοβούλιο και έκοψαν το ρεύμα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι βουλευτές, επειδή οι πόρτες έκλεισαν αυτόματα!
Η αστυνομία έριξε χημικά. Μαγκεψάμην κι εκεί, έτσι;
Μάλλον πρέπει να προσλάβουν ως σύμβουλο τον Ν.Δένδια. Η εμφάνιση των οργάνων της τάξης πόρρω απέχει από τους δικούς μας ρόμποκοπ. 
Όσο για τον διαδηλωτή που εξηγεί ότι ο Ν.Αναστασιάδης αθέτησε την υπόσχεσή του να μην ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία, θα του συνιστούσα να μελετήσει την ελληνική Ιστορία των τεσσάρων τελευταίων ετών.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Στην περίπτωση της Ελλάδας, μήπως να αναρωτηθούμε αν τα τραβάει κι εμάς ο οργανισμός μας;...

Λωτοφάγος είπε...

@ Μην αναρωτιέσαι, Πέτρα μου. Να είσαι βέβαιη. Ωστόσο, το σχέδιο είχε καταστρωθεί άψογα. Τζάμπα πληρώνουν τόσους ψυχολόγους και κοινωνιολόγους;