Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Δεν είναι επιλογή. Είναι έγκλημα.

Το είδος της σεξουαλικής σχέσης δύο ενηλίκων είναι απολύτως δικό τους θέμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει ή να την κριτικάρει. Βεβαίως, όλες οι θρησκείες και οι εξουσίες έχουν προσπαθήσει να ελέγξουν το σεξ. Συνήθως με απαγορεύσεις και τιμωρίες. Συχνά απάνθρωπες.
Πιο πονηρή η χριστιανική θρησκεία, επέλεξε να ελέγξει το υποσυνείδητό μας, μέσω της ενοχής που μας εμφυσά από τα πιο τρυφερά μας χρόνια. Έτσι, δύο ολόκληρες χιλιετίες, η σεξουαλική ζωή των ανθρώπων καταδυναστευόταν από φόβο, προκαταλήψεις και ταμπού. Η τιμωρία θα τους περίμενε μετά θάνατον. Μπορούσαν να τη δουν εικονογραφημένη στις εκκλησίες, σαν φρικτό εφιάλτη.
Στον 20ό αιώνα, το σεξ φάνηκε να απενοχοποιείται. Η ζωή στις πόλεις, όμως, με την αποξένωση του καθενός μας και τον διαστρεβλωμένο τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και ζούμε, -αγχωμένοι, παστωμένοι και υποχρεωμένοι να συγχρωτιζόμαστε με ανθρώπους που δεν διαλέγουμε- έχει οδηγήσει σε νέες τερατογενέσεις.

Η παιδεραστία είναι μια διαστροφή πολύ παλιά. Υπάρχει ακόμα και σε αρχαίες μυθολογίες όπως η ελληνική. Εκεί μάλιστα περιβάλλεται από μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, προκειμένου να πείσει ότι, εάν υπάρχει συναίνεση, τότε είναι θεμιτή.
Στον κόσμο των θνητών, συνήθως την ασκούν εύποροι άντρες, οι οποίοι έχουν τη δύναμη να επιβάλουν σιωπή και ατιμωρησία.
Πριν από μερικά χρόνια, στην Ολλανδία, κάποιοι διεστραμμένοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν κόμμα με βάση αυτή την υποτιθέμενη συναίνεση εκ μέρους των παιδιών. Ευτυχώς, δεν βρέθηκε δικαστής πρόθυμος και οι αρουραίοι επέστρεψαν στις τρύπες τους.

Η παιδεραστία -τι αθώα λέξη!- δεν μου προκαλεί μόνο αποστροφή. Θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο έγκλημα από όλα και θα έπρεπε να τιμωρείται το ίδιο σκληρά. Ο φόνος αφαιρεί ζωή. Ο βιασμός, όμως, ενός παιδιού καταστρέφει τη ζωή του για πάντα. Πολλές φορές, αγόρια που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, εξελίσσονται τα ίδια σε βιαστές ανηλίκων αργότερα. Όσο βαθιά κι αν κρύψουν αυτές τις αναμνήσεις, κορίτσια και αγόρια, ποτέ δεν θα μπορέσουν να συνέλθουν και να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή. Θα τους στοιχειώνουν και θα τους βασανίζουν για πάντα.

Πρόσφατο παράδειγμα η θετή κόρη του Γούντι Άλλεν, η οποία για πρώτη φορά τον κατηγόρησε αυτοπροσώπως ότι τη βίασε όταν ήταν μόλις 7 ετών! Τότε το είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα της, η οποία όμως δεν κατάφερε να τον παραπέμψει στη δικαιοσύνη, παρά τις αναφορές δύο ψυχολόγων. Λίγο αργότερα, ο υπερεκτιμημένος (προσωπική μου άποψη) σκηνοθέτης παντρεύτηκε την άλλη θετή του κόρη!
Αναρωτιέμαι τι σκέφτονται τώρα για αυτόν όλοι εκείνοι που τον έβρισκαν γλυκούλη.


Υ.Γ. Αντίθετα, θλίψη μου προκάλεσε η είδηση ότι βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του ο ηθοποιός Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν, με μια σύριγγα καρφωμένη στο χέρι. Νέος ακόμα, 46 χρονών. Έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες του: ένας αληθινός χαμαιλέων! Κρίμα...

5 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Για τον Γουντι Αλλεν και για καθε εναν που αντιμετωπιζει τετοιες κατηγοριες θα ηθελα πριν κρινω να υπαρχουν αποδειξεις. Γιατι η κατηγορια ειναι τοσο τερατωδης, που αν ισχυει, για οποιον κι αν ισχυει, θεωρω οτι ειναι ισως η μονη για την οποια θα πρεπει να επιβαλλεται θανατικη ποινη, ακριβως για το λογο που λες(επισης για οποιους δινουν ναρκωτικα σε πιαιδια)! Η ζωη του παιδιου καταστρεφεται και η τιμωρια θα πρεπει να ειναι τοσο παραδειγματικη και αμειλικτη που να αποτρεπει καθε επιδοξο μιμητη. Αλλα για τετοια τιμωρια, οι αποδειξεις θα πρεπει να ειναι αδιασειστες...

BUTTERFLY είπε...

Κατα λαθος πατησα υποβολη...
Που λες δεν εχει σχεση με το ποιος εισαι, ουτε ποσο ευαισθητος δειχνεις. Ειναι συνηθως υπερανω υποψιας ουτως η αλλως οσοι κακοποιουν παιδια...
Με προβληματιζει το γιατι η Μια Φαροου δεν καταφερε να τον παραπεμψει και γιατι εμεινε σιωπηλη τοσο καιρο. Δεν ξερω, πιστευω -κι ελπιζω να μη χρειαστει ποτε να το επιβεβαιωσω- οτι αν εκανε καποιος στο παιδι μου κατι τετοιο θα τον ξεσκιζα με τα ιδια μου τα χερια...
Ο ηθοποιος που εφυγε πολυ ταλαντουχος. Κριμα, ειναι σαν να ειναι καταραμενοι οι ταλαντουχοι ανθρωποι...Καλο του ταξιδι!
Καλημερα!

KOYKLITIS είπε...

Αν είναι παιδόφιλος ο Γουντι δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Σίγουρος είμαι πως τόσο σαν ηθοποιός όσο και σαν σκηνοθέτης είναι κορυφαίος-προσωπική άποψη.
Θα λυπηθώ πολύ αν αυτό το κοφτερό μυαλό μπορει να σκέφτεται και να ενεργεί σαν ο τελευταίος αστοιχείωτος αγροίκος.

Λωτοφάγος είπε...

@ Butterfly, δεν ξέρω αν κακοποίηση ανηλίκου σημαίνει και βιασμό. Αν όχι, τότε είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί. Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε δικηγόρο ή εξειδικευμένο αστυνομικό, θα σου πει ότι πρέπει να υπάρχει γενετικό υλικό. Διαφορετικά, στο δικαστήριο ο συνήγορος του κατηγορουμένου θα "ξεσκίσει" το παιδί. Θα το πιέσει τόσο, ώστε να "σπάσει" και να μην μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα.
Πώς είναι οι δίκες για βιασμό γυναικών; Ακόμα χειρότερες είναι οι δίκες για βιασμό ανηλίκων.
Αν, λοιπόν, ο θύτης διαθέτει χρήματα, τίποτε δεν μπορεί να τον αγγίξει.
Θυμήσου απλώς την υπόθεση των αμερικανών ιερέων που αποπλανούσαν ανηλίκους στη δεκαετία του 1960 στις ΗΠΑ, τις καταγγελίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον (που υπήρξε και ο ίδιος θύμα) και πολλές άλλες.
Η κόρη του Μόργκαν Φρίμαν είχε κατηγορήσει τον πατέρα της για κακοποίηση όταν ήταν παιδί. Η υπόθεση κουκουλώθηκε γρήγορα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Το IQ δεν παίζει ρόλο στις διαστροφές, Κουκλίτη. Αντίθετα, ο έξυπνος κουκουλώνει καλύτερα όσα κάνει.
Κατά τη γνώμη μου, ο Άλλεν ΗΤΑΝ πολύ καλός. Εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, θα έπρεπε να αποσυρθεί και να πίνει το τήλιο του. Επαναλαμβάνεται θλιβερά.