Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτική και πολιτικάντηδες

  • Αν η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Ιταλία για την υποψηφιότητά του στην Κομισιόν βοηθήσει στην ενότητα της Αριστεράς στη γείτονα, αυτό θα είναι το σπουδαιότερο επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ! Ήδη η Lista Tsipra συγκεντρώνει πολλές υπογραφές. Ουδείς προφήτης στον τόπο του. Ζήλια και γκρίνια ήταν ανέκαθεν η αντίδραση σε οποιονδήποτε τάραζε λίγο τα νερά.
Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τη δημοσκοπική άνοδο της ισπανικής Ενωμένης Αριστεράς. Κινητικότητα και στη Γαλλία.
Εκεί που όλα φαίνονταν μαύρα και άραχλα, με τα φασιστικά κόμματα να αυξάνουν τη δύναμή τους καθώς η κρίση βαθαίνει, ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης, η Ελλάδα, αναπτερώνει τις ελπίδες.
Πάντα αναρωτιόμουν γιατί οι αριστεροί ήταν ανέκαθεν και παντού διασπασμένοι, επιτρέποντας στο κεφάλαιο να αλωνίζει. Δεν έχω πάρει ακόμα πειστική απάντηση.

  • Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος προσφέρεται να σώσει την Αθήνα από τη δυστυχία της. Ένας από τους πιο αποτυχημένους υπουργούς ζητάει την ψήφο μας. Επειδή, από τότε που μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι, ξεχάσαμε ποιος είναι ο άλλοτε νεανίας με την πελοποννησιακή προφορά, ρίξτε μια ματιά στις αναμνήσεις ενος παλιού συμφοιτητή του:
http://www.parallaximag.gr/parallax-view/i-epityhia-epivraveyetai
Η μεγάλη πλάκα είναι πως ο "Ομέρ Πριόνης", κατά κόσμον Νικήτας Κακλαμάνης, είχε δηλώσει πως θα αποσύρει την υποψηφιότητά του αν ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ είναι κάποια σπουδαία προσωπικότητα. Μόλις έμαθε πως το κόμμα του προτίμησε τον Αρη, υπέβαλε και αυτός υποψηφιότητα. Μονομαχία στον γαλάζιο ήλιο! Με έπαθλο ένα πράσινο άλογο.

ευχαριστώ αυτόν που τη δημοσίευσε

  • Βιαστήκαμε να πούμε ότι ο Γιώργος ο Κλούνεϊ εξαναγκάστηκε από τη δημοσιογράφο να δηλώσει πως τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος το επανέλαβε και στο Λονδίνο, ενώ ο Μπιλ ο Μάρεϊ και ο Ματ ο Ντέιμον υπερθεμάτισαν.
Γενική θυμηδία προκάλεσε η ευχαριστήρια επιστολή του υπουργού Πολιτισμού (λέμε τώρα!) Πάνου Παναγιωτόπουλου προς τον ηθοποιό. Κανονικά, τώρα πρέπει να στείλει επίσης στον Ντέιμον και τον Μάρεϊ.
Αυτή η ψοφοδεής ευγνωμοσύνη απέναντι σε οποιονδήποτε λέει κάτι καλό για την Ελλάδα με κάνει έξω φρενών. Το ίδιο έγινε με τον υστερικό Κον Μπεντίτ, αλλά και πρόσφατα με τον εθνικιστή Βρετανό Νάιτζελ Φάρατζ. Αντιθέτως, δεν έγινε ευρύτερα γνωστή η υποστήριξη του ηθοποιού Στίβεν Φράι.

Επειδή οι ακριβοπληρωμένοι πολιτικάντηδες είναι ανάξιοι να διεκδικήσουν οτιδήποτε, τρέχουν σαν σκυλάκια πίσω από όποιον γκλάμουρους ρίξει μια δεύτερη ματιά στην Ψωροκόσταινα.

  •  Μιλώντας για πολιτικάντηδες, υπενθυμίζω ότι πριν από μερικές ώρες ανακοινώθηκε πως χαρίστηκαν τα χρέη στο Μέγαρο Μουσικής -τουτέστιν 230 εκατομμύρια. Την ίδια ώρα που το 44% των πολυκατοικιών δεν ανάβουν καλοριφέρ, εξαιτίας της ηλίθιας εξίσωσης των δύο ειδών πετρελαίου.
Το οποίο Μέγαρο χτίσαμε εμείς, αλλά το διαχειρίζονται οι Λαμπρακιάδες. Διότι αν ανήκε στο Δημόσιο, θα ήταν πνιγμένο στα χρέη.

  • Και βεβαίως, να μην ξεχνάμε το νέο σχέδιο διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που συζητάει ο Νίκος Αναστασιάδης. Φαίνεται πως η περσινή ταπείνωση της Κύπρου δεν αποσκοπούσε μόνο στο απίστευτο κούρεμα καταθέσεων, αλλά και στην επιβολή ενός νίου σχεδίου Ανάν.
Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο Αναστασιάδης είχε στηρίξει και το πρώτο σχέδιο.

2 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Παντως για Λωτοφαγος απο μνημη σκιζεις! Οι υπολοιποι λοβοτομη εχουμε υποστει;;; Καλημερα φιλε μου!

Λωτοφάγος είπε...

@ Χμμ, δυστυχώς οι λωτοί τελειώνουν, Πεταλούδα μου, και δεν ξέρω πώς θα εκδηλωθεί το σύνδρομο στέρησης σε κανα μήνα.
Πάντως, είμαι πάντα εδώ για να σας θυμίζω αυτά προσπεράσατε μα δεν πέρασαν.
Καλό σου βράδυ.