Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Θεοκρατία!

Έχετε τρελαθεί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Θα ασπαστείτε κι εσείς την ορθοδοξία; Διότι το ΚΚΕ την έχει ήδη ασπαστεί από την εποχή που συμφώνησε να μην παρουσιαστεί ο Εφραίμ αυτοπροσώπως στη Βουλή.
Γι' αυτό στην προεκλογική περίοδο δεν μιλούσατε πια για διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας; Είχατε ήδη πάρει τις αποφάσεις σας;

Πάντως, αν σκέφτεστε να καταργήσετε τη σάτιρα, να μας το πείτε εγκαίρως. Πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Οι οποίες, αν αργήσουν λίγο ακόμα, το μόνο που θα αλλάξουν είναι το όνομα του πρωθυπουργού. Οι ιδέες και η ατμόσφαιρα θα μείνουν ίδιες.

Είδαμε και πάθαμε να γλιτώσουμε από την κληρονομιά του Χριστόδουλου, θα τη βρούμε τώρα από την Αριστερά;

Αφήστε τις αηδίες και μην αδειάζετε τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο για χάρη του Άνθιμου. Ο άνθρωπος αυτός ψηφίστηκε από χιλιάδες πολίτες. Ο Άνθιμος μόνο από την Ιερά Σύνοδο. (Μπρρρ!)

από tweet του tsoglanimeipeiSalech

Δεν σας έμειναν δα και πολλοί αντικομφορμιστές εκεί μέσα. Οι υπόλοιποι είναι, είτε συμβιβασμένοι και γέροι είτε μετανοήσαντες πασόκοι.

Είναι δυνατόν να μην βλέπετε πως, με τις συνεχείς υποχωρήσεις προς κάθε κατεύθυνση, θα χάσετε την παλιά σας μαγιά; Κι αν τη χάσετε αυτήν, βράστε όρυζα. Οι πασόκοι δεν ήταν ποτέ φερέγγυοι: ζητούσαν πάντα ανταλλάγματα. Εκτός κι αν το μόνο που σας νοιάζει πλέον είναι η εξουσία. Οπότε καλά θα κάνετε να το ξανασκεφτείτε, διότι οι παπάδες στηρίζουν μόνο τα δικά τους συμφέροντα. Κι αυτά τα εξέφραζε διαχρονικά μονάχα η Δεξιά του Κυρίου.

13 σχόλια:

akrat είπε...

καλή χρονιά με υγεία

ο Κύριος να μας ευλογεί....

Λωτοφάγος είπε...

@ Αμήν!

Ναπoλέων είπε...

(ξανα)Καλή Χρονιά!

Μέρες τώρα έλεγα να βάλω ως "υπότιτλο" στο μπλογκ μου το παρά Μαχάτμα Γκάντι λεχθέν:

«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή που θέλεις να έρθει»

Κράτα το ως ..."ηθικόν δίδαγμα" του -ορθώς!- οργισμένου άρθρου σου.

Πολύ σέ αγαπώ.

Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ.
Όπως όλοι νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ο Γκάντι είπε ...απλώς το αντίστροφο του «Δάσκαλε που δίδασκες...»

Κι εγώ ως ...αρχαίος καταστατικολόγος (κάτι σαν "συνταγματολόγος" δηλαδή άνευ του αρμόζοντος πανεπιστημιακού τίτλου...) σε άρθρο μου στην "ΑΥΓΗ", προσυνεδριακά, είχα κάνει πρόταση για "Νέο Κόμμα, νέου τύπου", στηριγμένο στην αρχή του παντογράφου.

Ο παντογράφος είναι ένα ...σοφό εργαλείο -για τους χαράκτες, ξυλογλύπτες, επιγραφοποιούς κ.ά.- με το οποίο από ένα μικρό μοντέλο φτιάχνεις ένα μεγαλύτερο όμοιό του στην κλίμακα που θέλεις.

Τους έλεγα δηλαδή ότι το κόμμα πρέπει να είναι μικρογραφία του κράτους και της κοινωνίας που υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει.

Δεν μπορεί π.χ. να προτείνεις την Αναλογική ως εκλογικό σύστημα και εσωτερικά στο κόμμα να εφαρμόζεις παραλλαγή Πλειοψηφικού...

Δεν μπορεί π.χ. να μιλάς για πολίτες που (πρέπει να ) ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ και στις ψηφοφορίες σου να εφαρμόζεις τον ισοπεδωτικό ...σταυρό προτίμησης αντί του προτιμητικού συστήματος, όπου ο ψηφοφόρος ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους βάζοντας αριθμό.

Δεν μπορεί π.χ. να θεσπίζεις το «ταμειακώς εντάξει» μέλος ως δυνάμενο να ψηφίσει ενδοκομματικά, τη στιγμή που δεν έχεις πρόγραμμα να ψηφίζουν στις γενικές εκλογές μόνον οι ...φορολογικώς ενήμεροι πολίτες...

Τα έγραψα τότε... Κα τα επαναλαμβάνω κατά καιρους. Ποιοί τα «άκουσαν»;;; Ποιοί τα «ακούνε»;;;

Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο... νομίζω όμως ότι «κολλάει» καλά με το θέμα σου.
Ευχαριστώ όσους και όσες έφτασαν διαβάζοντας ώς εδώ.

KOYKLITIS είπε...

Χρειάστηκε να μεταμφιεστεί σε παπά στο καρναβάλι ο Διαμαντόπουλος για να καταλάβουμε όλοι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προχωρήσει στο διαχωρισμό κράτους εκκλησίας.
Μάλιστα ο "Προοδευτικός" ,σύμφωνα με μια ομάδα στο ΣΥΡΙΖΑ,δεσπότης Σιατίστης Παύλος έθεσε και το ερώτημα:με αυτούς θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Και αντί να του πουν ναι με αυτούς ΠΡΕΠΕΙ να κυβερνήσει,βγήκε από το κόμμα ο...ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ(!) και καταδίκασε την ενέργεια του Διαμαντοπουλου.
Να πάρει η ευχή,πάλι θα ψηφίσουμε,όχι αυτό που θέλουμε αλλα για να φύγει εκείνο που ΔΕΝ θέλουμε...

Unknown είπε...

Χριστιανοί ήταν οι εχθροί της επιστήμης που προπηλάκισαν τον νομπελίστα Watson στην Πάτρα ή κοσμικοί εγκεφαλοπλυμμένοι του χριστιανισμού; Το να είσαι κοσμικός και να πιστεύεις σε ένα σωρό αρλούμπες δεν σε κάνει ανώτερο από έναν πιστό. Αυτός που φοβάται να αμφισβητήσει τον λυσενκοισμό και την ισότητα δεν είναι περισσότερο μορφωμένος ή έξυπνος από έναν μη κοσμικό. Ο κομμουνισμός είναι το νόθο παιδί του χριστιανισμού και η όλη διαμάχη έχει να κάνει μόνο με αιρέσεις του ίδιου αφύσικου πράγματος.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι εγώ σε αγαπώ, Ναπολέων, κυρίως όταν υπενθυμίζεις ποια δημοκρατία ΕΠΡΕΠΕ να είχαμε.
Διακρίνω μια θλίψη και στο δικό σου σχόλιο. Τελικά, θα είμαστε πάντα αντιπολίτευση της αντιπολίτευσης;

Λωτοφάγος είπε...

@ "Να πάρει η ευχή,πάλι θα ψηφίσουμε,όχι αυτό που θέλουμε αλλα για να φύγει εκείνο που ΔΕΝ θέλουμε..":
Κουκλίτη, είμαστε καταραμένοι, φαίνεται.

Ο Σιατίστης Παύλος μισεί τον ναζισμό. Αυτό δεν τον κάνει προοδευτικό ή αριστερό. Απλώς γνωρίζει Ιστορία. Τι περιμέναμε; Να μην υπερασπιστεί τη συντεχνία του όταν αυτή σατιρίζεται;
Αριστεροί ιεράρχες υπάρχουν μόνο στη Λατινική Αμερική.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αγαπητή Ιοκάστη, η επίθεση εναντίον του Watson ήταν κατάπτυστη, επειδή αφορούσε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Ήταν επίσης ανόητη, επειδή κατάφερε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιδίωκε.

Από την άλλη, η λέξη "νομπελίστας" δεν μου λέει τίποτε. Κυρίως αν αναλογιστώ ποιοι έχουν πάρει νόμπελ.

Επίσης, ο συγκεκριμένος τύπος είναι απροκάλυπτα ρατσιστής και έχει πει απίστευτες αηδίες για την πνευματική υπεροχή των λευκών.
Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον αμφιλεγόμενο Dr Watson:
http://parallhlografos.wordpress.com/2011/04/16/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB/

Ναπoλέων είπε...

«αντιπολίτευση της αντιπολίτευσης»...

Χμμ...

Επειδή:
1. Δυό "αντί" δεν κάνουν (πάντα) ένα "υπέρ"
2. Η Ιστορία είναι, κατά τον Μαρξ νομίζω, ένα σπειροειδές έλασμα
3. «Δις ουκ αν εμβαίης εις τον αυτόν ποταμόν», κατά τον Ηράκλειτο, ξανανομίζω

προτείνω ως χαρακτηρισμό της ...παρέας μας το:
"Συμπολίτευση του αφενάκιστου πολίτη»

Πώς σού φαίνεται;

Ναπoλέων είπε...

Y.Γ.
«Συμπολίτευση» όχι για σήμερα βέβαια... Για «μετά».
Και με το «αφενάκιστου πολίτη» να είναι κτητικό, όχι αντικείμενο...

Συντομογραφικά δηλαδή: Σ.Α.Σ.
ήτοι
Συμπολίτευση Αφενάκιστων Συριζαίων

Καλό, έ!
Γελώντας θα πάω για ύπνο απόψε.
Σού εύχομαι το ίδιο.

Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ.-2
Άντε να το βγάλω κι αυτό από μέσα μου... μην μαραζώσω:

κα Ιοκάστη Μαρκάκη
--------------------
Νομίζω πως άλλο πράμμα είναι η ισότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλο η «ισότητα» -ανύπαρκτη βέβαια...- στις ικανότητες.

Το να είσαι ικανότερος σε κάτι -π.χ. στο σκέπτεσθαι- δεν (πρέπει να) δίνει πόντους, δεν (πρέπει να) είναι βάση για περισσότερα δικαιώματα εις βάρος άλλων, που είναι λιγότερο ικανοί σε αυτό αλλά περισσότερο ικανοί σε άλλα, όπως π.χ. το τρέξιμο...
Η ανθρώπινη ζωή είναι αυταξία.
Δεν (πρέπει να) υπάγεται σε αγοραίους όρους της εκάστοτε προσφοράς-ζήτησης...
Ή, άλλως, στη «χρησιμότητά» της.

Νά 'στε καλά.
Καλό βράδυ και σε σάς

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάστε τις υπερεθνικιστικές στάσεις και τάσεις της Ιοκάστης Μαρκάκη.
http://goo.gl/Oq4oBt