Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Το πολλαπλό είδωλο του φασισμού

Καμιά εκατοστή Χρυασαυγίτες εισέβαλαν με στρατιωτικό βηματισμό σήμερα στο Κερατσίνι, έσκισαν το πανό που είχε αναρτηθεί στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και προκάλεσαν ζημιές στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ρεσάλτο.
Στην πραγματικότητα, επιβεβαίωσαν ότι ο δολοφόνος Ρουπακιάς και δικός τους είναι και εκτελούσε εντολές.

 *   *   *
Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τον, κληρονομικώ δικαίω, υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος πετούσε καλαθιές τα λουλούδια σε μια τραγουδιάρα πριν από λίγες εβδομάδες.


Αφού ισχυρίστηκε πως πρόθεση των λιμενικών στο Φαρμακονήσι ήταν να ρυμουλκήσουν το καρυδότσουφλο με τους μετανάστες σε ελληνικό και όχι τουρκικό λιμάνι, πρόσθεσε: "Δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και όλοι οι μετανάστες να απολαμβάνουν άσυλου [σικ] στη χώρα"!
Μην ζορίζεστε, ξέρουμε πως όλοι οι κυβερνώντες βλέπετε τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους σαν κατσαρίδες. Έτσι συμπεριφέρονται οι καρπαζοεισπράκτορες: αφού φάνε τις φάπες τους από τους ισχυρότερους, ψάχνουν να βρουν έναν αδύναμο για να ξεσπάσουν.

το σκίτσο από εδώ

Μια νέα χώρα θα προστεθεί σε αυτές που εξάγουν πρόσφυγες: η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στην οποία θα επέμβουν ως ειρηνευτές αι ημέτεραι ευρωπαϊκαί δυνάμεις. Η Ψωροκώσταινα, για την ώρα, θα προσφέρει κάτι στρατηγεία στη Λάρισα και κάτι εφοδιασμούς. Όχι, δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο θα κοστίσει το μάρμαρο.

*   *   *
Ένα άλλο νεοδημοκρατικό μπουμπούκι, ο βουλευτής Πιερίας Δημήτρης Χριστογιάννης, αποκάλεσε τη χούντα επανάσταση. Όταν είδε τις αντιδράσεις, προσπάθησε να τα μπουρδουκλώσει, δικαιολογούμενος ότι ήταν μικρός τότε και δεν θυμάται καλά.

(καλά, δεν το συζητώ... )
Ευφάνταστες δικαιολογίες ακούμε τελευταία: Ο ένας ήταν μικρός, ο άλλος διάβαζε, ο άλλους κυνηγούσε τους κακούς και δεν πρόλαβε να διαβάσει το μνημόνιο. Κι εκείνος ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ζητήσει τη διαγραφή του. Είστε σοβαροί; Να τον διαγράψει ποιος; Ο Βρούτσης ή ο Κυριάκος;

*   *   *
Μια ρηξικέλευθη πρόταση έκανε το ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών): οι νέοι από 15-24 ετών να δουλεύουν τον πρώτο χρόνο αμισθί, για να μειωθεί η ανεργία! Διστακτικούς σας βρίσκω. Εγώ θα πρότεινα να πληρώνουν οι ίδιοι μισθό στους εργοδότες, ούτως ώστε να μην είναι απλώς "ωφελούμενοι", αλλά και απασχολήσιμοι. Δεν πάτε να δείτε αν ερχόμαστε;
Κι ύστερα, κάποιοι απορούν γιατί οι τριαντάρηδες μένουν ακόμα με τους γονείς τους. Ρίξτε μια ματιά σε αυτόν το χάρτη και θα καταλάβετε:

https://twitter.com/Amazing_Maps/status/427007359383502848/photo/1/large?utm_source=fb&utm_medium=fb&utm_campaign=gazakas&utm_content=427024907038650368

*   *   *
Για το τέλος, σας έχω ένα βιντεάκι από τα Θεοφάνεια στη Δοϊράνη. Προσέξτε τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο ο παπάς με τη μπάκα απαντά στην κυρία. Τα απαξιωτικά λόγια, σε συνδυασμό με το σκανδαλώδες πάχος του, δείχνουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διαχωρίσει επιτέλους την εκκλησία από το κράτος, ώστε να πάψουμε να πληρώνουμε αυτούς τους αργόσχολους πάγκακους που μας επιπλήττουν κιόλας:



4 σχόλια:

το φονικο κουνελι είπε...

Μιλάς σωστά Λωτοφάγε. Καλά, ο παπάς στο βίντεο είναι απαράδεκτος. Ρατσιστές, τραγόπαπες, πολιτικοί με δείκτη νοημοσύνης ραδικιού και ανάμεσα σε άλλα, τραγελαφικές προτάσεις όπως του ΚΕΠΕ.

Τουλάχιστον είναι θετικό που εντοπίζουμε τη συλλογική βλακεία γύρω μας και την αναγνωρίζουμε ως τέτοια. Θέλω να ελπίζω πως είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και το επόμενο βήμα, αγαπητό Φονικό Κουνέλι, είναι να στηριχτούμε στο ένα πόδι και να τους κλωτσήσουμε με το άλλο.
Όχι να καθόμαστε να τους καμαρώνουμε.
Α, και φυσικά να καιροφυλακτούμε μην μεταλλαχθούν οι επόμενοι.

Mia Petra είπε...

Αφού βρε παιδί μου, φαίνονται κι από τις φάτσες αυτοί οι απίθανοι τύποι... Τα λόγια είναι περιττά στις περιπτώσεις αυτές.. Καλό βράδυ φίλε μου!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ε, ναι, έχουν πρόσωπο σπαθί, που λένε! :))
Αυτό βλέπουν οι ψηφοφόροι τους και τους εκλέγουν πανηγυρικά.
Καλό βράδυ, αγαπητή Πέτρα.