Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τα... τεφτέρια του Καράμπελα

Συνελήφθη, που λέτε, ο Θεόδωρος Καράμπελας και το σόι του, οι οποίοι είχαν αναλάβει εργαλαβικώς την αποκομιδή σκουπιδιών των δήμων Πύργου, Ολυμπίας και Καλαμάτας, με απευθείας ανάθεση.
Καιρό τώρα, ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος, η Ελευθεροτυπία, το Hot Doc και η Εφημερίδα των Συντακτών αρθρογραφούν για το θέμα, το οποίο πρόσφατα έφερε στη Βουλή η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Σαλτάρη.

Η φωτογραφία από το Left
Το σκάνδαλο δεν βρίσκεται μόνο στην ανάθεση, αλλά στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση των σκουπιδιών σε ένα από τα ελάχιστα δάση που απέμειναν, μετά τις πυρκαγιές του 2007: στο δάσος της Φολόης και το προστατευόμενο οικοσύστημα του Καϊάφα! Αυτό ακριβώς κινητοποίησε τους κατοίκους και πίεσαν τις δικαστικές αρχές.

Κατά τη σύλληψη κατασχέθηκαν αρχεία, Η/Υ και σημειώσεις του εργολάβου, όπου αναφέρονται λεπτομερώς οι εισπράξεις και τα ονόματα αυτών που τον πλήρωναν. 'Ετσι, κάτι "δεν γνωρίζω, δεν απαντώ" γελοιοποιούν αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω. Άντε, μπας και ξεβρομίσουμε λιγάκι. Πλησιάζουν κι οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

3 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ποντάρω κι εγώ τώρα πια στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή σε κάθε εκλογές τελοσπάντων, γιατί δεν την αντέχω τόση βρωμιά και δυσωδία, που μόνο από τα σκουπίδια δεν προέρχεται... Καλό βράδυ φίλε μου!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μην ποντάρεις τα πάντα. Μπορεί να βρεθείς απένταρη και με χρυσαυγίτη δήμαρχο. Φαντάζεσαι συνδυασμό;
Καλή σου νύχτα.

Mia Petra είπε...

Δεν θα είμαι και πολύ-πολύ μακριά από την τωρινή μου κατάσταση...!