Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Another brick in the wall

Απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις, οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες μέχρι τα μεσάνυχτα.
Όχι, δεν με παραξενεύει. Η ιστορία είχε ξεκινήσει με εκείνον τον χλιμίτζουρα με το πούρο. Τον Κλίντον. Συνεχίστηκε με το κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης. Και αναβαθμίζεται. Μας ψεκάσανε, μας δείρανε, μας κλείδωσαν στα σπίτια μας και ανέλαβαν οι Τρέμηδες τη λοβοτομή. Βέβαια, όλοι αυτοί έχουν προ καιρού ξεφύγει και κάνουν μνημειώδεις γκάφες, όπως σήμερα με το βίντεο του Ξηρού από το μακρινό 1990:



"Ανεπαισθήτως", που θά' λεγε κι ο Ποιητής, ο φόβος εδραιώθηκε και κατέλαβε όλο μας το είναι. Σήμερα απαγορεύτηκε η δημοκρατία από τις 6 το πρωί ώς τα μεσάνυχτα.
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδίκασαν. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε στη γελοία τελετή ανάληψης της προεδρίας, όπου παρίστανται η Άσ'τον κι ο Ρόμπα-ϊ.
Και πολύ καλά έκανε.

Άντε, τελευταία και τυχερά! 

Το βήμα, όμως, έμεινε και πάλι μετέωρο. Δεν μπήκε επικεφαλής σε διαδήλωση.
Ούτε ο Κουτσούμπας, θα μου πείτε, αλλά δεν περιμένω άμεσα κάτι επαναστατικό από το ΚΚΕ. Προς το παρόν μετράει τα λεφτά από την πώληση του 902.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να καλέσει σε συγκέντρωση κατά της απαγόρευσης. Ακόμα και πολιτικάντικα να το δει κανείς, θα ανέβαζε την αξιοπιστία του.
 Ύστερα, μάλιστα, από το "άδειασμα" του Διαμαντόπουλου. Που, παρεμπιπτόντως, ήταν πολύ άδικο, συγκρινόμενο με τη στάση του κόμματος απέναντι στον αμετροεπή και φανφαρόνο Τατσόπουλο, ο οποίος δεν θυμάμαι να έχει κάνει κάτι ρηξικέλευθο στον βίο του, πέρα από τις βλακείες περί Κολοκοτρώνη.

Τα δύο κόμματα της ελληνικής Αριστεράς, λοιπόν, άφησαν μόνη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σχέδιο Β΄και άλλες συλλογικότητες να διαμαρτυρηθούν για την τιμή ενός λαού, ο οποίος αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, ώστε αδιαφορεί πλέον για τη σφαγμένη ελευθερία του. Και τα ΜΑΤ διέλυσαν ακόμα και τη συνέντευξη τύπου, συλλαμβάνοντας το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΑΔΕΔΥ Παύλο Αντωνόπουλο.

Όταν δεν ντρέπεσαι για τις πράξεις σου, δεν καλύπτεις τις χειροπέδες με μπουφάν!

Αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Αυτόν που έχει οικολογικές ευαισθησίες. Και που χθες πρόσφερε στον Δημήτρη Μελισσανίδη το οφίκιο του Άρχοντα Κουροπαλάτου (!;), αξίωμα που δίνεται για πρώτη φορά μετά το 1453. Ο Μελισσανίδης είναι εκείνος που βομβαρδίζει με μηνύσεις τους συντάκτες του UNFOLLOW, επειδή αποκαλύπτουν τον βίο και την πολιτεία του, και ετοιμάζεται να χτίσει ένα καρακιτσαριό στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Καληνύχτα σας.

6 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Έτσι όπως το πάει ο Αλέξης με τους πατριάρχες και τους δεσποτάδες σε λίγο θα αρχίσει να τσακώνεται με το Σαμαρά για το ποιός είναι πιο κοντά στο θεό και την Ορθοδοξία.

Λωτοφάγος είπε...

@ Θλίψη! Ο Τσίπρας με τους δεσποτάδες, ο Σαμαράς με την Παναγία, πάμε κατά διαόλου γενικώς, φίλε μου!

Unknown είπε...

Μαλλον ειναι καιρος να κανουμε ΑΝΤΑΡΣΙ(Υ)Α!!!

...Ατακαδόρ είπε...

Καλημέρα, μπρέ!

ΚΑ-ΛΗ-ΜΕ-ΡΑ !!!

Άντε που μού κρεμάσατε τ' αυτιά...

Εγέρθημεν!

(όχι μιχαλολιακικώς, γυαλίζει το μάτι του... Εκάς!Κανονικά να εγερθούμε!)

Λωτοφάγος είπε...

@ Ανταρσία στον εαυτό μας πρέπει να κάνουμε, Βάσω. Να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Όχι όλοι, βέβαια. Όσοι υποφέρουν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ατακαδόρ, θα εγερθούμε, μα όχι θεαματικά, νομίζω. Μπορεί να κάνω λάθος. Θα δούμε.