Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ο ήρωάς μου

Σήμερα είχα πάλι μια κρίση μαζοχισμού και ασχολήθηκα λιγάκι με το "έσχες" των βουλευτών, με την αναζήτηση της μηχανής που είχε ο Τσίπρας πέρυσι αλλά φέτος δεν την έχει, και άλλες παπαριές.
Στο αποκορύφωμα της κρίσης μου, άκουσα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να αερολογεί (με διάφορα είδη αερίων), προσπαθώντας να πείσει ότι δεν είναι λαμόγιο.

Ευτυχώς, κάποιος καλός φίλος μού έστειλε ένα άρθρο της Lifo για εκείνον τον παλιό αντάρτη των Τουπαμάρος που εξελέγη πρόεδρος της Ουρουγουάης. Για τα πιο... ζωηρά παιδιά της γενιάς μου, οι Τουπαμάρος (εκ του Τούπακ Αμάρου, ηγέτη των Ίνκας) ήταν το άκρον άωτον της επαναστατικότητας. Και πολύ θρηνήσαμε όταν οι δικτάτορες μπουντρουμιάσανε όσους επέζησαν.


Ο Χοσέ Μουχίκα, λοιπόν, μετά την αποφυλάκισή του (14 χρόνια, παρακαλώ), ασχολήθηκε ξανά με την πολιτική και εξελέγη πρόεδρος το 2009. Το νέο του αξίωμα δεν άλλαξε τον τρόπο ζωής του: καλλιεργεί χρυσάνθεμα στο κτήμα της γυναίκας του, κυκλοφορεί με το ίδιο VW σκαθάρι του 1987. Επιπλέον μοιράζει το μισθό του στους φτωχούς και καταφέρνει να περνάει ρηξικέλευθους νόμους, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Νομιμοποίησε την χρήση της κάνναβης, το γάμο των ομοφυλόφιλων και τις αμβλώσεις, ενώ στήριξε τις ΑΠΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, διαβάστε το άρθρο.

Στην Ουρουγουάη, όπως και στη Χιλή, ο πρόεδρος έχει δικαίωμα σε μία θητεία. Μπορεί να διεκδικήσει ξανά το αξίωμα μόνο ύστερα από πέντε χρόνια. 
Αλήθεια, πώς θα ήταν η Ελλάδα αν ίσχυε κι εδώ το ίδιο;

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Xρήσιμη ανάρτηση αναφορικά με όσα δεν αναδεικνύονται στο φως από το σκοτάδι της μακράς νύχτας των ΜΜΕ.
Παρεμπιπτόντως καλές γιορτές με υγεία και δύναμη για τα μελλούμενα...

BUTTERFLY είπε...

αν ισχυε κι εδω το ιδιο, θα ετρωγαν ακομα πιο πολλα για να προλαβουν μεσα σε μια θητεια νσ πλουτισουν οχτω γενιες!μπραβο του!αλλα και μπραβο στους πολιτες που ψηφισαν ορθα κι οχι σαν προβατα...
καλες γιορτες φιλε μου