Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η χώρα της ασφάλειας και της δικαιοσύνης

Δεν είχε ακόμα στεγνώσει το "μελάνι" της προηγούμενης ανάρτησης, όπου αφήσαμε τον Δένδια να επαίρεται για τη στάση της αστυνομίας απέναντι στο νεοναζισμό, όταν διάβασα στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι στη Θάσο μεταφέρθηκαν πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να γίνουν τα εγκαίνια γραφείων της Χ.Α.
Οι κάτοικοι είχαν προειδοποιήσει πως θα έδιωχναν τους χρυσαυγίτες από το νησί, όπως έκαναν και την περασμένη άνοιξη, και η αστυνομία φρόντισε να τους κρατήσει μακριά.

Χρυσαυγίτες δηλητηριάζουν παιδικές ψυχούλες με το ναζιστικό μίσος (http://www.efsyn.gr/?p=158452)


Στο μεταξύ, στις φυλακές Κορυδαλλού δεν έχουν αντικατασταθεί τα 85 από τα 90 τζάμια που είχαν σπάσει σε εξέγερση πριν από πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να ξεπαγιάζουν! Ιδίως οι πιο φτωχοί. Στην κατάληψη ΒΟΞ, στα Εξάρχεια, συγκεντρώνονται κουβέρτες, για όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει αυτούς τους δυστυχισμένους.

Στον ΧΥΤΑ της Φυλής βρέθηκαν ραδιενεργά απόβλητα από το νοσοκομείο Μεταξά, τα οποία είχαν μεταφερθεί (πάλι!) από την εταιρεία ΠΕΡΜΕ Καρούντζος. Οι τρεις εργαζόμενοι που τα άγγιξαν εξετάστηκαν και είναι καθαροί, ενώ οι υπεύθυνοι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που νοσοκομείο ρίχνει τα απόβλητά του στον ΧΥΤΑ αντί στον αποτεφρωτήρα, αφού η διαφορά τιμής ανά τόνο είναι 45 ευρώ στον πρώτο έναντι 1.700 ευρώ στον δεύτερο! (Κουτί Πανδώρας)

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ετσι...για να μην ξεχνιομαστε σε τι χωρα ζουμε...