Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Όλοι οι κουτσοί-στραβοί στην κυβέρνηση

Χθες κυκλοφόρησε η φήμη πως ο ΟΤΕ έκοψε τα τηλέφωνα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επειδή το χρέος φτάνει το εκατομμύριο! Στον Ενικό τη Δευτέρα, ο Πάρις Κουκουλόπουλος διαβεβαίωνε τους παρευρισκόμενους ότι το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα, κι ότι η χρηματοδότησή του (από τους φόρους μας, φυσικά!) εξοφλεί τα χρέη. Δεν διευκρίνισε, βεβαίως, ότι:
  • Τα δάνεια δόθηκαν με ενέχυρο τις... μελλοντικές επιχορηγήσεις
  • Οι διοικητές τραπεζών που τα χορήγησαν έχουν αμνηστευθεί εκ των προτέρων με νόμο Βενιζέλου. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι κανείς δεν πρόκειται να κατηγορηθεί για θαλασσοδάνεια.
  • Οι επιχορηγήσεις προς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ βαίνουν μειούμενες, εξαιτίας των χαμηλότερων εκλογικών ποσοστών. Επομένως, είναι ζήτημα χρόνου να δούμε τραγελαφικές καταστάσεις.
(Άσχετο: ο Πάρις Κουκουλόπουλος έτσι μιλάει συνήθως ή κάτι του συμβαίνει;)

***

Ο τηλεβιβλιοπώλης ετοιμάζεται να απολύσει 1.370 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, για να συμπληρώσει τον αριθμό που έχουν υποσχεθεί στην Τρόικα. Πριν από λίγο καιρό, σε συνάντησή του με τους γιατρούς έβαζε στοίχημα την καρέκλα του, τσιρίζοντας ότι δεν θα απολύσει κανέναν.
Χθες έκανε αυτή την καταπληκτική δήλωση:  
"Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σάς παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου"
Αυτό το άτομο, που παινεύεται ότι καταστρέφει τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων λες και πρόκειται για κατόρθωμα, έχει πάρει χιλιάδες ψήφους. Πώς αισθάνονται, άραγε όσοι του τις έδωσαν;

Σήμερα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει στην ανακοίνωσή του:
"Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, οι οποίες προκαλούν την κοινωνία και τους ιατρούς, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν και θυμίζουν πρακτικές και συμπεριφορές που είναι έξω από τη λειτουργία μιας ευνομούμενης κοινωνίας, με κανόνες δημοκρατικής αντίληψης και δεοντολογίας. [...]
Η επικοινωνιακή πρακτική ακυρώνει τις όποιες αποφάσεις χρειάζεται σήμερα η περίθαλψη και η ανθρωποθυσία, η ανθρωποφαγία και η ρίψη στην πυρά χιλιάδων επιστημόνων που τόσα χρόνια με αυταπάρνηση και άοκνες προσπάθειες στηρίζουν την περίθαλψη θυμίζουν πρακτικές και συμπεριφορές «Υποσαχάριας Αφρικής».
Η χρησιμοποίηση «εξυπνακίστικων επιχειρημάτων» όπως “τι χρειάζονται 200 πλαστικοί χειρουργοί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη", ενώ ο αριθμός τους δεν είναι ούτε 10, δημιουργούν την αίσθηση άγνοιας, αδυναμίας και προσπάθειας αποπροσανατολισμού, που τελικά στοχεύει σε εξυπηρέτηση σχεδίων τροϊκανής ή μη έμπνευσης, για να οδηγήσουν την κοινωνία εκεί που επιβάλλουν τα στυγνά συμφέροντα και οι δανειστές επικυρίαρχοι.[...]
Να μην ανησυχεί ο κ. Υπουργός για τη δόξα του Τόμσεν σχετικά με τις απολύσεις, διότι «η δόξα της καταστροφής της υγείας», θα είναι αποκλειστικά δική του".

Έλεγαν παλιά οι άνθρωποι, "Για μια αξιοπρέπεια ζούμε". Αυτή την αξιοπρέπεια την οφείλουμε στον εαυτό μας. Χωρίς αυτήν βυθιζόμαστε σε κινούμενη άμμο. Τύποι σαν τον τηλεβιβλιοπώλη έχουν καταφέρει να μας τη στερήσουν. Πρέπει να την ανακτήσουμε το δυνατόν συντομότερο.

***

Τις προάλλες έγραψα ότι ο γελοιογράφος Δ. Χαντζόπουλος δεν είχε δώσει τέτοια δείγματα μέχρι τώρα. Μέγα λάθος. Άκουσα σήμερα από τον Βαξεβάνη πως τον είχε σατιρίσει για τη Λίστα Λαγκάρντ, ενώ, ύστερα από μεγάλο κύμα απολύσεων που έκανε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, είχε ειρωνευτεί τους τέως συναδέλφους του! Αυτό προφανώς αποκαλείται "ανεξαρτησία".

***
Ο ΓΑΠ είναι βαθύς γνώστης της ποδηλατικής και της αλλαγής αλυσίδας εν κινήσει, αλλά μάλλον δεν έχει φυτέψει ποτέ του ούτε κάκτο. Αλλιώς δεν εξηγείται η παρακάτω εικόνα που τον δείχνει να φυτεύει ένα ταλαίπωρο δεντράκι με την πλαστική γλάστρα!

από εδώ
Μάλιστα, αφού το παράχωσε, φτιάρισε χώμα και το πότισε με εμφιαλωμένο νερό! Για... χοντρό γέλιο δείτε το βίντεο. Αν αναλογιστείτε, βέβαια, ότι αυτός μας παρέδωσε στην τρόικα, θα πάψετε να γελάτε:


4 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Λωτό, εσύ είσαι ο άσχετος. Καλά δεν ξέρεις οτι άμα φυτέψεις πλαστικό γλαστράκι θα φυτρώσει η πλαστικογλαστριά; Βέεεεβαια, δέντρο που βγάζει καρπούς πλαστικά γλαστράκια!

Ε ρε παναγία μου, τι ζουμε οι άνθρωποι! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια και τα πόδια ψηλά!

Mia Petra είπε...

http://pistos-petra.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4616.html

Καλησπέρα φίλε Λωτοφάγε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Α, μπράβο, αυτό με την επιστήμη ήθελα να γράψω κι εγώ, αλλά το ξέχασα, Κερασιά. :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλησπέρα, Τζόαν. Έρχομαι.