Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Απόψε στην Πλατεία

Ένα πέρασμα ήθελα να κάνω από το Σύνταγμα. Λίγο πριν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα συνεδριάσεων, επειδή ο ολίγιστος Άδωνης, αναφερόμενος στη χθεσινή βραδιά έξω από την ΕΡΤ, μίλησε με τον γνωστό αήθη και εξυπνακίστικο τρόπο του για τις δύο βουλευτίνες:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω την ομιλία μου με τα χθεσινά γεγονότα στην ΕΡΤ και την εικόνα της κ. Κωνσταντοπούλου να καλεί σε βοήθεια. Θέλω και εγώ από την πλευρά μου να πιστοποιήσω έχοντας ζήσει με την κυρία συνάδελφο στην λίστα Λαγκάρντ για περίπου πέντε μήνες ότι είναι απολύτως προφανές ότι την χρειάζεται και θα πρέπει με κάποιο τρόπο να την βοηθήσουμε. Επίσης θα πρέπει να πω ότι η εικόνα της κ. Ραχήλ Μακρή πάνω στα κάγκελα ήταν πραγματικά πέρα πάσης προσδοκίας».

Χιλιάδες άνθρωποι ήταν μαζεμένοι γύρω από την εξέδρα. Άκουσα τον χαιρετισμό του Παπαδημούλη και χάζευα τους φωτογράφους, όταν ανέβηκε η Φωτεινή Βελεσιώτη:
"Αυτόν τον τόπο όσοι αγαπούν / τρώνε βρομικο ψωμί", τραγούδησε θυμίζοντας την επιβλητική φωνή της Μπέλου.
"Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγο", αμέσως μετά.
Και μαζί με την Καλλιόπη Βέττα, "Τ’ αρχινισμένο σύνθημα πάντα μου μένει /
όποτε ακούω από τότε ακορντεόν / κι έχει σαν στάμπα τη ζωή μου σημαδέψει /
δεν θα περά, δεν θα περάσει ο φασισμός"
Τον τελευταίο στίχο τον τραγουδήσαμε, βεβαίως, όλοι μαζί.

Ε, δεν φεύγεις όταν ακούς τέτοια τραγούδια!
Είπε και δυο τραγούδια του πατέρα της η Αλίκη Ζωγράφου, φώναξε "Κουφάλες Ευρωπαίοι" ο εκκεντρικός μα σημαντικός μουσικός Νίκος Τουλιάτος, ενώ κάποια νέοι και πολύ καλοί τραγουδιστές ερμήνευσαν Μικρούτσικο, Ξυλούρη, Γαργανουράκη και δικά τους κομμάτια.

Υ.Γ. Αν κυκλοφορήσει το βιντεάκι με το απόσπασμα από την ομιλία του Βενιζέλου, όπου λέει ότι ο Ιησούς μπήκε στην Ιερουσαλήμ επί πώλου (=γαϊδουράκι) και μετά σταυρώθηκε όπως και το ΠΑΣΟΚ, ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! Είναι μνημείο ασυναρτησίας και αμετροέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: