Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Το ηθικό πλεονέκτημα και πώς το χάνεις


Δεκαέξι μέρες πήρε η σύνταξη και επιμέλεια της προκήρυξης για τη διπλή δολοφονία των χρυσαυγιτών, για να μην έχει αυτή τη φορά αστοχίες σαν τα... ντόνατς της προηγούμενης. Η τελειότητα αυτή, μαζί με κάποια κενά στο περιεχόμενο (δεν περιέγραφε την επίθεση ούτε καταφερόταν κατά της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως έκαναν οι άλλες), την καταδίκασαν στην ανυποληψία.

Στο μεταξύ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνταν με τις κιτρινογραφίες του Χαντζόπουλου στα Νέα, ο Πέτρος Τατσόπουλος έκανε διάφορες υπερφίαλες δηλώσεις, ο Βασίλης Μουλόπουλος του επιτέθηκε μέσω της Αυγής και χθες ο Αλέξης Τσίπρας -με μια αριστοτεχνική, είναι η αλήθεια, κίνηση- κάλυψε και τους δύο!

Δυο τρία πραγματάκια:
  • Τα στελέχη ήξεραν ποιος ήταν ο Τατσόπουλος όταν πρότειναν την υποψηφιότητά του: νάρκισσος και εμετροεπής, δεν αφήνει μικρόφωνο για μικρόφωνο. Οι ψήφοι που πήρε ήταν ακριβώς επειδή είναι γνωστός -είτε ως συγγραφέας, είτε ως τηλεπερσόνα. Εκτός από τον παρθενικό του λόγο στη Βουλή, δεν νομίζω να εμπλούτισε το κόμμα ή το κοινοβούλιο με τις απόψεις του.
  • Όσοι ψηφίζουμε για χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ, το κάναμε για την πολυφωνία και τις δημοκρατικές συνθήκες. Αν θέλαμε μια γραμμή και στρατιωτάκια, θα ψηφίζαμε ΚΚΕ. Συνεπώς, αν θέλει κάποιος να υπερασπιστεί τον Βαλλιανάτο ή τη Σώτη από τον διαδικτυακό καννιβαλισμό, ας το κάνει ελεύθερα και με υπογραφή.
  • Το άρθρο του Μουλόπουλου ήταν λάθος και παράλογα αυστηρό. Έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα από τις δηλώσεις του Πέτρου σε αυτό τον τόπο.
Θέλετε μερικά;
  • Κάθε δεκαεπτά (17) ώρες αυτοκτονεί ένας άνθρωπος
  • Από το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καταγγέλλουν ότι τουλάχιστον δέκα (10) καρκινοπαθείς το τελευταίο διάστημα πέθαναν, επειδή κατέφυγαν εκεί με προχωρημένη νόσο, όταν πλέον δεν μπορούσε να τους σώσει κανείς! Ανάμεσά τους, νέες γυναίκες, που άφησαν ορφανά παιδιά.
  • 1,5 εκατομμύριο ευρώ θα δοθούν σε βουλευτές το 2014 για να συμμετάσχουν σε επιτροπές! Πότε κατάφεραν να μην περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις τους οι επιτροπές; Όταν έπαψαν να πατάνε στη Βουλή;
Σε πλήρη διάσταση με την κοινωνική κατάσταση, ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής δηλώνει πως, αν ο μισθός του γίνει 2.000, δεν θέλει να είναι πια βουλευτής, αφού "υπάρχουν βουλευτές που ξεραίνουν το σκατό τους".
Ο βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής τονίζει ότι έχει κοινωνικές υποχρεώσεις και δεν του φτάνουν οι 5.500 το μήνα, ενώ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης (σε κάποια σκάνδαλα δεν εμπλεκόταν αυτός;) συμπληρώνει πως, από το μισθό του, δεν πάει ούτε ένα ευρώ στο σπίτι του, διότι είναι αναγκασμένος να δίνει λεφτά σε πολίτες που του ζητάνε! 
Κανένα πρόβλημα, δεν θα λείψουν κανενός αν δεν ξαναβάλουν υποψηφιότητα. Το Σύνταγμα προβλέπει 200-300 βουλευτές. Το ιδανικό θα ήταν 200 βουλευτές, οι οποίοι δεν θα είχαν δικαίωμα δεύτερης συνεχούς θητείας.
  • Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει νέες περικοπές, απολύσεις και φόρους, συγκατατίθεται στην αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών, των γνωστών drones.

Αυτά τα θέματα έπρεπε να τονίζονται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Να καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα με ονόματα και διευθύνσεις και να δεσμεύονται ότι θα διορθώσουν τις αδικίες και θα θωρακίσουν τη δημοκρατία, εάν σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση.
Πρέπει να δοθεί άμεσα βήμα στους νεότερους, οι οποίοι και να στέλνονται στα κανάλια, για να αποκτήσουν πείρα. Ως άφθαρτοι, σίγουρα θα μιλήσουν πιο άμεσα και αυθόρμητα από τους παλιούς με τον ξύλινο λόγο, τους οποίους προσωπικά έχω σκυλοβαρεθεί να βλέπω.

Οι απαντήσεις πρέπει να είναι καθαρές και σαφείς. Τι πάει να πει "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί";
Οι νέοι άνθρωποι δεν ξέρουν για το ρόλο που έπαιξε το συγκρότημα Λαμπράκη στην Αποστασία του 1965, ούτε στην κατοχική Ελλάδα -ας όψονται τα βιβλία της Ιστορίας.
Δεν γνωρίζουν ότι, εάν ήθελες να μάθεις ποιος ήταν ο νέος εκλεκτός της άρχουσας τάξης, αρκούσε να διαβάσεις το πρωτοσέλιδο των Νέων ή του Βήματος. Έτσι μπορούσες να μαντέψεις την αλλαγή το 2004, αλλά και το 2009 -για να αναφερθώ στα πιο πρόσφατα παραδείγματα.
Η λυσσαλέα επίθεση του Συγκροτήματος αυτές τις μέρες επιβεβαιώνει τις φήμες περί κρυφών δημοσκοπήσεων, που δείχνουν τη συγκυβέρνηση να τρώει τη σκόνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το κακό είναι πως διαθέτουν ράμματα για τη γούνα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Που υπερασπίζεται επί επτάμισι χρόνια τον "βιαστή με τις τυρόπιτες", πετυχαίνοντας διαρκείς αναβολές της δίκης.
Το χθεσινό σκίτσο

Ο τύπος αυτός κέρδιζε την εμπιστοσύνη νεαρών τουριστριών, τις κερνούσε τυρόπιτα η οποία περιείχε stilnox και τις βίαζε ναρκωμένες σε ξενοδοχείο. Με το δίκιο τους οι γυναικείες οργανώσεις -ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ- εξανίστανται με την απαράδεκτη πρακτική των αναβολών, η οποία αναγκάζει τα θύματα να φεύγουν κάθε φορά άπρακτα.


Όσο το έδαφος κάτω από τη συγκυβέρνηση θα υποχωρεί, τόσο οι επιθέσεις εναντίον των αντιπάλων της θα γίνονται χυδαιότερες. Οι ΑΝ.ΕΛΛ. έχουν διάφορες ρωγμές, το ΚΚΕ καμία (αλλά ούτε και ενοχλεί), η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι ανύπαρκτη. Μόνος επίφοβος αντίπαλος παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος οφείλει να δει τα τρωτά του σημεία και να τα διορθώσει. Για να δώσει ελπίδα στους πολίτες ότι υπάρχει ζωή και χωρίς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Δεν είναι τρωτά σημεία οι δηλώσεις Τατσόπουλου ούτε και του Διαμαντόπουλου περί γουναράδικων, τις οποίες είχε μοντάρει το εργαστήρι της Συγγρού.
Είναι οι κατηγορίες εναντίον του Γιώργου Σταθάκη για ατασθαλίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι αναβολές της δίκης και ο τρόπος που η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπερασπίζεται έναν άθλιο βιαστή και οι φήμες που σέρνονται για κάποιους πασοκογενείς. Όσο υπάρχουν αυτές οι σκιές, θα ξηλώνεται το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα κι αυτοί που είναι έτοιμοι να ξαναψηφίσουν τους δήμιους μας, θα το ξανασκέπτονταν αν ήταν σίγουροι πως κάποιο κόμμα είναι αληθινά καθαρό.
Παρά τα τριάντα χρόνια ΠΑΣΟΚ, δεν θέλω να πιστέψω ότι η πλειονότητα του λαού είναι διεφθαρμένη και εθελόδουλη.

6 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Όποτε μπορείς, ρίξε μια ματιά κι εδώ, όχι ότι δε τα ξέρεις, απλά, προσπαθούμε να κάνουμε ο,τι μπορούμε, όσο αντέχουμε νομίζω... Καλό σου βράδυ φίλε μου!

http://pistos-petra.blogspot.gr/2013/11/blog-post_19.html

KOYKLITIS είπε...

Γεια σου λωτοφαγε. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα-και λίγα λες.
Εδω και κάμποσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ το πάει από γκάφα σε γκάφα σαν να το κάνει επίτηδες...
Όσο για τη Ζωή,πραγματικά είναι να απορεί κανεις με την όλη στάση της στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Κρίμα,γιατί μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να δώσει κάποια λογική εξήγηση για το θέμα.
Όσο για τον Τατσόπουλο καλό είναι να αρχίσει να προσέχει ο ΣΥΡΙΖΑ ποιους εντάσσει στα ψηφοδέλτιά του,ειδικά τώρα που προβλέπονται μαζικές προσχωρήσεις...
Μέσα σε όλα αυτά,ευτυχώς που ο Τσιπρας εινα κάτι παραπάνω από άξιος στο ρόλο του ηγέτη και κρατάει με επιτυχία τις ισορροπίες-να προσέξει μόνο να μη δίνει περισσότερη αξία στα "σκουπίδια" από όση τους δίνει ο κόσμος.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ασφαλώς και θα έρθω, Τζόαν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και λίγα λέω, πράγματι, Κουκλίτη. Από πού να αρχίσει κανείς;

Ο Τσίπρας κρατάει ισορροπίες, αλλά οι υπόλοιποι κάνουν ό,τι μπορούν για να τις ανατρέψουν. Δυστυχώς, θα κάνει πολλές υποχωρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να φτιάξει κυβέρνηση. Πολλά σκουπίδια θα παρεισφρήσουν και άλλα τόσα λαμόγια.
Ενώ οι επιθέσεις θα είναι ακόμα πιο λυσσαλέες από όλες τις πλευρές.
Καλό σου βράδυ.

Μαζεστίξ είπε...

Δυστυχώς το τίμημα της μαζικότητας είναι η απώλεια του απόλυτου ηθικού πλεονεκτήματος.
όπου μαζευτούν πολλοί, θα μαζευτούν και περίεργοι και λαμόγια και αρπάχτρες και ό,τι άλλο θες.
Το θέμα είναι να είναι αναλογικά λίγοι, ώστε να διατηρείς ένα σχετικό ηθικό πλεονέκτημα.
Δηλαδή να είσαι σαφώς και φανερά καλύτερος απ'τους άλλους.
Άριστος δε θα είσαι.
Αναμάρτητο (θα ήθελε να) είναι μόνο το ΚΚΕ.
Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει.


Και βέβαια για το θέμα της Κωνσταντοπούλου, απορώ γιατί το συνεχίζει...

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλημέρα, Μαζεστίξ. Συμφωνώ με όσα λες: η μαζικότητα θα φέρει και τους ανεπιθύμητους. Το ξέραμε ήδη από τον περσινό Ιούνιο, όταν το ΚΚΕ αρνήθηκε οποιαδήποτε στήριξη.
Να μην γίνουμε, όμως, "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" ή "δημόσια πλυντήρια", διότι δεν θα χαθεί μόνο το ηθικό πλεονέκτημα...