Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κανείς να μην ψωνίσει αύριο

Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε αλληλεγγύη στους εμποροϋπαλλήλους, οι οποίοι υπήρξαν ανέκαθεν οι πιο κακοπληρωμένοι και ταλαιπωρημένοι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα. Η πολύωρη και κουραστική δουλειά προκαλεί βλάβες στον σκελετό και τους γερνάει πρόωρα. Ας μην χάσουν τη μοναδική μέρα ξεκούρασης και οικογενειακής θαλπωρής που διαθέτουν.
 

Αν θέλετε ντε και καλά να ελαφρώσετε το πορτοφόλι σας, μπορείτε να το κάνετε τις υπόλοιπες έξι μέρες της εβδομάδας.

Δεν πρέπει να συνδράμουμε από επιπολαιότητα στην εξόντωση αυτών των ανθρώπων, ούτε στο κλείσιμο των μικρών καταστημάτων.
Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν απασχολούν άλλους εργαζόμενους, όσο διατηρούνται ανοιχτά έστω κι από τους ιδιοκτήτες τους, είναι εξαιρετικά χρήσιμα για κάμποσους λόγους:
  • Κρατούν ενεργούς χιλιάδες ανθρώπους, συντηρώντας και τα ταμεία τους -μολονότι τώρα τελευταία η εισφοροδιαφυγή έχει γίνει επιδημία.
  • Διατηρούν την ανθρώπινη επαφή εμπόρου-πελάτη, η οποία έχει εξαφανιστεί στα πολυκαταστήματα. Αυτή η επικοινωνία είναι που κάνει τις χώρες του Νότου τόπους για να ζεις!
  • Σε γειτονιές κακοφωτισμένες όπως η δική μου, δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας με τα φώτα τους. Αν τα μικρά μαγαζιά κλείσουν, οι δρόμοι μετά τη δύση του ήλιου θα προκαλούν φόβο στα παιδιά και στους ηλικιωμένους.
  • Προσφέρουν ποικιλία επιλογών και τη δυνατότητα... παζαρεματος.
Αν, λοιπόν, βγείτε αύριο, πηγαίνετε για καφέ, αγοράστε εφημερίδες, φάτε με τη συντροφιά σας. Μην ψωνίσετε καταναλωτικά αγαθά.
Μην βοηθήσετε το μεγάλο κεφάλαιο -είτε ελληνικό είτε ξένο- να μας επιβάλει τη μονοχρωμία του Βορρά, πετώντας στο δρόμο και άλλους συνανθρώπους μας.

Υ.Γ. Θα ήταν παράλειψη να μην προσθέσω ότι μόνο ο Σκλαβενίτης δεν θα ανοίξει αύριο. Υπήρχαν σήμερα ανακοινώσεις στα καταστήματά του.

8 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Πες τα!!!!!!!
Μαζί τους! Και βέβαια γονατίζουν οι άνθρωποι και ξεροσταλιάζουν για τρεις κι εξήντα... Καλό σου βράδυ φίλε μου!

Unknown είπε...

Ακριβως ετσι!Αλληλεγγυη στους εργαζομενους,οχι στιυς πλουτοκρατε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Καληνύχτα, Τζόαν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Θα δείξουμε αλληλεγγύη αύριο, Βάσω;

Do it yourself είπε...

Εσύ το είδες πιό πλατιά, Λωτοφάγε.
Μπράβο σου!

Εμείς το τραβήξαμε ...μακρύτερα, αρκετά μακρύτερα.
Μπράβο μας και μάς...

Πέρνα και θα δείς...

airis είπε...

Στην πόλη μου όλα καλά!
Αλλά αυτό που άκουσα για την Αθήνα πραγματικά με στεναχώρησε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Το σχέδιό τους είναι φανερό, Do it yourself. Είναι, όμως, και αδιανόητο. Γι' αυτό και οι πολλοί δεν μπορούν να το πιστεψουν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Τι άκουσες, Αριστέα; Με τρομάζεις.