Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ελεύθεροι πολιορκημένοι

Το πράσινο προάστιό μας έπαψε να είναι ήσυχο όταν άνοιξαν τα τεράστια γραφεία της ΧΑ. Την πρώτη φορά που οργανώθηκε αντιφασιστική πορεία, η αστυνομία έπνιξε την περιοχή στα χημικά. Τη δεύτερη, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απλώς απέκλεισαν όλη την περιοχή, για να μην προχωρήσουν οι διαδηλωτές.

Απόψε έγινε και crime scene -που θά'λεγαν και στο χωριό του Δένδια. Ζητάδες παντού, η Λεωφόρος Ηρακλείου μποτιλιαρισμένη, τα αυτοκίνητα διοχετεύονται στα σκοτεινά δρομάκια, οι πεζοί ελάχιστοι εκεί γύρω. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας και συμπεριφερόμαστε όπως κάθε Παρασκευή βράδυ.

Μια Honda Varadero με δύο αναβάτες πλησίασε, είπαν. Σκόπευσαν και πυροβόλησαν στο κεφάλι τους δύο, στο στομάχι τον τρίτο. Φρουρούσαν τα γραφεία. Πολύ επαγγελματικό χτύπημα. Παρακράτος; Ανταγωνιστές στον κόσμο της νύχτας; Ό,τι κι αν είναι, προβοκάτσια βρομάει. "Νταήδες ξεφτιλισμένοι", δήλωσε η Ντορούλα, η οποία τώρα τελευταία δεν χρησιμοποιεί πολύ politically correct γλώσσα.  

Ο φασισμός προκάλεσε δυο νέα θύματα, ίσως και τρίτο. Κρίμα. Κάποιοι άνθρωποι είναι απαρηγόρητοι απόψε. Λυπάμαι ειλικρινά.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Όταν ο θάνατος εισβάλλει στις ζωές μας τότε ναι, είμαστε απαρηγόρητοι... Ο,τι κι αν συνέβη, τα παιδιά χάθηκαν κι αυτό δεν αλλάζει δυστυχώς... Καλό βράδυ (λέμε τώρα..) φίλε μου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δυστυχώς. Τζόαν. Κρίμα κι άδικο.