Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Α. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες... συγγνώμη, ο ΣΥΡΙΖΑ, ήθελα να πω. Γιατί; Διότι έδειξε ανεξήγητη "ευαισθησία" για τον στίχο "είναι επικίνδυνη η βία" που γράφτηκε πάνω σε τρόλεϊ.

 

Επίσης δήλωσε βέβαιος ότι ο Κωνσταντίνος Καβάφης "θα ήταν πάρα πολύ ευτυχής με το θόρυβο που δημιουργήθηκε". Προφανώς γνωρίζει πως ο ο ποιητής είχε χιούμορ.



Ωστόσο συμφωνώ με τον κύριο Πρόεδρο: οι αποσπασματικοί στίχοι, και ειδικά αυτός για τη βία που σήμαινε βιασύνη, ανάγκασε πολλούς να ανατρέξουν στα ποιήματα του Αλεξανδρινού για να βρουν τα συμφραζόμενα, ενώ άλλοι επέδειξαν το ταλέντο τους γράφοντας ό,τι ήθελε ο καθένας σε εικόνες των λεωφορείων.

 
Η γνώση ωφελεί πάντα, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν και πολύ διασκεδαστική.


Κάθε χρόνο, στις 5 Δεκεμβρίου, οι Ολλανδοί υποδέχονται τον Άγιο Νικόλαο (Sinterklaas), ο οποίος έρχεται από την Ισπανία, με τον βοηθό του, τον Μαύρο Πιτ (Zwarte Piet). Γιατί από την Ισπανία; Διότι ο δικός μας Άγιος Νικόλαος των Μύρων απεβίωσε στο Μπάρι της Ιταλίας, που ανήκε στο Βασίλειο της Ισπανίας. Παλιά οι Ολλανδοί απειλούσαν τα άτακτα παιδιά ότι θα τα έστελναν στην Ισπανία!

 
Ο Sinterklaas μοιράζει σε μικρούς και μεγάλους κάτι πολύ νόστιμα μπισκοτάκια κανέλας, τα Pepernoten, τα οποία μου φέρνει το ξενάκι μου σε σακούλες.
Επισήμως, η μαυρίλα του Zwarte Piet οφείλεται στις καπνοδόχους από τις οποίες κατεβαίνει για να αφήσει τα δώρα. Κατά τον Μεσαίωνα, όμως, έτσι αποκαλούνταν οι κακοί μαύροι δαίμονες.
Η Υπηρεσία Υπεράσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δεν θεωρεί καθόλου χαριτωμένο τον Μαύρο Πιτ και τον συνδέει με την εποχή που οι Ολλανδοί αποικιοκράτες εκπεταλλεύονταν τους μαύρους. Ζήτησε, λοιπόν, την κατάργησή του. Οι Ολλανδοί βγήκαν διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους, ο πρωθυπουργός ζήτησε να αφήσουν την παράδοση ήσυχη, ενώ στο Facebook συγκεντρώθηκαν ένα εκατομμύριο υπογραφές! Ύστερα από εκατέρωθεν υποχωρήσεις, ο βοηθός θα λέγεται σκέτος Πιτ.
Παραδόξως, δεν θυμάμαι παρόμοια αντίδραση όταν, πριν από κανά μήνα, ο βασιλιάς Βιλχελμ-Αλεξάντερ στο πρώτο κιόλας διάγγελμά του ζήτησε από τους Ολλανδούς να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν για το κοινωνικό κράτος!

 «Πείτε αντίο» στο κοινωνικό κράτος λέει στους Ολλανδούς ο βασιλιάς
Προφανώς η παράδοση έχει μεγαλύτερη σημασία για τους πολιτισμένους λαούς από τις περικοπές σε υγεία, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας.  


Παραμένουμε στην Ολλανδία, όπου ο δήμαρχος Θεσ/νίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του προς το κρατικό κανάλι VPRO, αποκάλυψε ότι 80 υπάλληλοι του Άκτωρα (λέγε με Μπόμπολα) εργάζονται στο διυλιστήριο νερού της Σίνδου και στον βιολογικό καθαρισμό, σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία SUEZ. Εν ολίγοις, η ΕΥΑΘ έχει ήδη παραχωρηθεί σε ιδιώτες!


Ο Δήμος Αθηναίων έχει άλλες φουρτούνες: απογραφή που κράτησε 20 μήνες, αποκάλυψε ότι λείπουν 37 έργα τέχνης από τη Δημοτική Πινακοθήκη. Μάλιστα, 22 από αυτά εξαφανίστηκαν πριν από το 1995.
 πινακοθηκη δημου αθηναιων

Από την άλλη, η παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα αποδόθηκε μεν στους κατοίκους το Σάββατο, αλλά, μόλις οι ακτιβιστές έφυγαν, εμφανίστηκε πάλι η γνωστή ομάδα "αγανακτισμένων κατοίκων", η οποία την ξανακλείδωσε! Κύριε Καμίνη, θα τους το επιτρέψετε;
http://www.efsyn.gr/?p=139766


Μαρινόπουλος και Carrefour επαίρονται ότι είναι πλέον αμιγώς ελληνικές εταιρείες. Να υπενθυμίσω ότι η ελληνική ταυτότητα δεν συνεπάγεται και συνείδηση ή έστω συμπόνια . Φροντίζοντας πάντοτε τους πελάτες τους, τα Carrefour θα φιλοξενούν καταστήματα της αλυσίδας Gold Buyers, βρετανικών συμφερόντων.

photo 1
από εδώ
Δεν γνωρίζουμε αν απλώς θα πληρώνουν ενοίκιο ή θα δίνουν και ποσοστά επί του τζίρου, αλλά είναι μια πρωτότυπη εκδοχή της αποταμίευσης, δεν βρίσκετε; Δίνω κοσμήματα, παίρνω λεφτά, ψωνίζω από το σούπερ μάρκετ, όλα στον ίδιο χώρο.



Ένατη εβδομάδα απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, και η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα εξαντλήσει όλο της το οπλοστάσιο. Χθες ο εισαγγελέας ανέλαβε να ελέγξει καταγγελίες ότι οι απεργοί πληρώνονται. Έπρεπε να ακούγατε την Κάτια Μακρή στο Star να μιλάει για τη διαθεσιμότητα, λες και ήταν πληρωμένες διακοπές. Έφτασα σε αυτή την ηλικία και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πού τη βρίσκουν τέτοια αναλγησία!
Κύριε Εισαγγελεύ, αν είστε εύκαιρος, δεν ρίχνετε και καμιά ματιά προς Βενιζέλο μεριά; Κάτι αμυντικά σχέδια, τα έχει επιστρέψει στο παλιό του υπουργείο;

Σας καληνυχτίζω με ένα θαυμάσιο σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργίου από το Πριν:

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΕΙ

4 σχόλια:

...Ατακαδόρ είπε...

Ανάρτηση-«ποταμός» σήμερα Λωτ...

Νά 'σαι καλά.

Δεν άφησες όμως και κάποια για αύριο, για να μάς πεις ...ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...

Υ.Γ.
Έγραψες:
«Παλιά οι Ολλανδοί απειλούσαν τα άτακτα παιδιά ότι θα τα έστελναν στην Ολλανδία!»
Μήπως εννοούσες «στην Ισπανία»;

akrat είπε...

και τι ποταμός

γάργαρος

Λωτοφάγος είπε...

@ Ωχ, ναι. Σε ευχαριστώ, Ατακαδόρ. Το διόρθωσα.
Είναι τα λάθη που κάνω μετά τα μεσάνυχτα!
Μην ανησυχείς, υπάρχει πάντα υλικό για ανάρτηση. Όρεξη νά' χεις.
Καλό σου μήνα προκαταβολικά. :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλή σου μέρα, Ακράτ. Στο χθεσινό σού απάντησα πιο κάτω.
Κουράγιο, που θά'λεγε κι ο Όλι Ρεν.