Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Να σας φτιάξω τη διάθεση;

Σαββατόβραδο και πανσέληνος. Γι' αυτό, θα μιλήσω μόνο για ευχάριστα νέα:

Η Μαρία Δαμανάκη μας, λοιπόν, Επίτροπος Αλιείας στην ΕΕ, κατόρθωσε επιτέλους να συνδέσει το όνομά της με κάτι καλό για τη χώρα: έσωσε την ελληνική φέτα, από του Καναδού τα δόνιια.
Στις 6 Σεπτεμβρίου, είχα γράψει ότι η φέτα κινδύνευε, επειδή έχει μεν κατοχυρωθεί ως ελληνική στην ΕΕ, αλλά ουχί στον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι, ο Καναδάς απαιτούσε -εν όψει της υπογραφής εμπορικής συμφωνίας- να πουλάει ως φέτα ένα δικό του τυρί από αγελαδινό γάλα, στο οποίο προσθέτει χρωστικές για να γίνεται λευκό.
Η Επίτροπος πίεσε εγκαίρως τον Σαμαρά, εκείνος -παραδόξως- τον Μπαρόζο και, τελικά, οι συσκευασίες του καναδικού τυριού θα αναγράφουν τις φράσεις "στιλ φέτας" ή "απομίμηση φέτας" και υποχρεωτικά τη γεωγραφική προέλευση. Το ίδιο θα ισχύει και για τυριά όπως η γκοργκοντζόλα, η φοντίνα κ.ά.
Αυτή ήταν μια σπουδαία νίκη, δεδομένου ότι επίκεινται ανάλογες εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τις ΗΠΑ και διάφορες ασιατικές χώρες.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά δικαίωσε την Κωνσταντίνα Κούνεβα για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε τον τρομερό Δεκέμβρη του 2008, επιδικάζοντάς της αποζημίωση 250.000 ευρώ. Το ποσόν θα καταβάλει η εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ, η οποία θεωρήθηκε υπεύθυνη για την επίθεση. (Λεπτομέρειες εδώ)

Τέλος, για όσους δεν το έχουν δει, το βιντεάκι με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, που εξηγεί την αληθινή έννοια του πατριωτισμού, στη συναυλία για τις Σκουριές πριν από μερικές εβδομάδες:


3 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

-Κάτω τα χέρια από τη φέτα.
-Η φέτα ανήκει στους Έλληνες.

Με τη Δαμανάκη μπροστά δε μασάμε...ντιπ λέμεεε!!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

ΥΓ. Και πως το λες εκεί στην προβολή του προφίλ;

Της μεταπολίτευσης καημένη (καμμένη) γενιά;

Λωτοφάγος είπε...

@ Και καημένη και καμένη, άστα να πάνε στο γερο διάολο, Ευρυτάνα μου.

Τώρα, όμως, με τη Δαμανάκη μπροστάρισσα, θα ανακράξουμε:
Εδώ Τυροκομείο, Εδώ Τυροκομείο!

Καλό σου βράδυ.