Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

"Να μην εξισώνουμε τη ροχάλα με το φόνο"

Θα συμφωνήσω με τη φράση της Αλέκας Παπαρήγα, όπως και με τη στάση του ΚΚΕ, το οποίο θα ψηφίσει "παρών" στην τροπολογία για τη αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, των οποίων η πλειονότητα των βουλευτών κατηγορείται.
Είναι πράγματι ορατός ο κίνδυνος να γυρίσει μπούμερανγκ κατά της Αριστεράς, και δεν καταλαβαίνω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ -ενώ τον βλέπει- θα πει "ναι".

Άκουγα τον Βενιζέλο να μιλάει σήμερα στη Βουλή και σκέφτηκα ότι πράγματι οι ακροατές του δικαιούνται να υπαχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Περί ροχάλας ο λόγος, και υποθέτω πως μάθατε για αυτήν που έριξε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη σεπτή μας κυβέρνηση, για την πώληση σε εξευτελιστική τιμή των ορυχείων χρυσού της Χαλκιδικής στη μπομπολική "Ελληνικός Χρυσός".
Έτσι, λοιπόν, καλεί την εταιρεία να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο εντόκως τα 15,34 εκατομμύρια, τα οποία ουσιαστικά ήταν... έκπτωση φόρου.


Το τεράστιο αυτό σκάνδαλο είχε ήδη εκδικαστεί από τον Φεβρουάριο του 2011, αλλά η τότε κυβέρνηση άσκησε... προσφυγή ακύρωσης της απόφασης, που δεν έγινε δεκτή. (για περισσότερες λεπτομέρειες, στο Ποντίκι) Εν ολίγοις, οι τύποι αυτοί που ψηφίζετε και ξαναψηφίζετε δρουν φανερά εναντίον του κρατικού συμφέροντος, ενώ τα ευρωπαϊκά όργανα το... υπερασπίζονται. Υποθέτω ότι αυτή είναι μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία της χώρας μας.

Ροχάλα μάς έριξε και η ιδιωτική και γερμανική LUFTHANSA, η οποία απαιτεί να κλείσουμε 22 αεροδρόμια της χώρας! Αυτά είναι τα:  Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας, Νέ­ας Αγχιάλου, Λήμνου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Σκύρου, Σύρου, Ικαρίας, Λέρου, Καρ­πάθου, Νάξου, Πάρου, Μήλου, Κυθήρων, Αστυπάλαιας, Καστελόριζου, Σητείας και Κάσου.
Αν διερωτάσθε με ποιο δικαίωμα, να θυμίσω ότι η εταιρεία παρέχει συμβούλους παρά τω πρωθυπουργώ!
Το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ διαψεύδει τα δημοσιεύματα και, σύμφωνα με το Ποντίκι, δηλώνει ότι, "αντίθετα, το ταμείο διε­νεργεί διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την αξιοποί­ηση δύο ομάδων που απαρτίζονται από 14 έως 20 περιφερειακά αεροδρόμια, μέσω παραχώρησης της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες".
Τώρα, εμένα γιατί δεν μου μοιάζει για διάψευση;

Μια ακόμα ροχάλα έριξε η Θέμις Σκορδέλη -γνωστή ως "αγανακτισμένη του Αγίου Παντελεήμονα- στην ελληνική δικαιοσύνη, καταφέρνοντας να αναβάλει για 8η φορά τη δίκη της για τον προσεχή Ιούνιο! Κατηγορείται για το μαχαίρωμα Αφγανών μέσα στο σπίτι τους και για εμπορία πλαστών CD/DVD.

Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο η δίκη της Σκορδέλη
Έθνος
 Σήμερα επίσης, ο ψυχίατρος του Δαφνιού Κων/νος Παρασχάκης, ο οποίος της είχε δώσει βεβαίωση για κατάθλιψη και εφοδίαζε χρυσάβγουλα με άδειες για οπλοφορία, τέθηκε σε αργία 30 ημερών.

Τέσσερις μήνες συμπληρώθηκαν τις προάλλες από το "μαύρο" στην ΕΡΤ. Σήμερα έχουμε το εξής τραγελαφικό: διαδικτυακά παρακολουθεί κανείς το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, τηλεοπτικά κάποια απίθανη ΔΤ και στα σχέδια υπάρχει μια ΝΕΡΙΤ!
Τελικά, πόσο στοίχισε όλο αυτό τα καραγκιοζιλίκι; Σύμφωνα με την ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων-Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου προς την Κομισιόν, μέχρι στιγμής έχουμε πληρώσει 25 εκατομμύρια, ενώ, ώσπου να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ, το ποσόν θα έχει φτάσει τα 125 εκατομμύρια!
Όσα χρόνια πληρώναμε την συνδρομή των 50 ευρώ το χρόνο -που ο Ρούλης, νομίζω. είχε αποκαλέσει... χαράτσι- η ΕΡΤ ήταν αυτάρκης. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, συνεισέφερε και 80 εκατομμύρια στον κρατικό κορβανά. Και όλα αυτά, παρά τις ρουσφετολογικές προσλήψεις των διαφόρων κομματικών φίλων.
Εν ολίγοις, την ΕΡΤ πληρώναμε, αλλά στους δανειστές πήγαιναν τα λεφτά μας. Το περίεργο είναι πως, ενώ τόσα χρόνια γκρινιάζανε οι πάντες για το ταπεινό πενηντάρι (το χρόνο), για τα εκατομμύρια δεν ακούγεται κιχ.
Πάντως, το θέμα μάλλον θα λυθεί σύντομα, αφού η σεπτή μας κυβέρνηση δώρισε τις ψηφιακές συχνότητες στους καναλάρχες, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να μην πληρώνουν φράγκο στο κράτος, όπως ακριβώς έκαναν μέχρι τώρα. Το θέμα "έσκασε" στις 10 Οκτωβρίου από την Εφημερίδα των Συντακτών και πέρασε σχεδόν στο ντούκου.
Σχετίζεται, άραγε, η ρύθμιση με την επίσκεψη του υπόδικου και χρεοκοπημένου τέως εκδότη και καναλάρχη Γ. Κουρή στο Μαξίμου, στις 24 Σεπτεμβρίου; Ο Γ. Κονταρίνης τον φωτογράφισε να σκάει μύτη με το μηχανάκι του, κρατώντας μια σακούλα με περγαμόντο... παραγωγής του.

Blogs - Τι γυρεύει ο Κουρής στο Μαξίμου;...Γενικώς, το Μαξίμου έχει κατά καιρούς περίεργες μυστικές επισκέψεις εκδοτών, όπως του Ψυχάρη επί ΓΑΠ και κάποιων άλλων επί Κωστάκη.
Εσείς, όμως, μην ασχολείστε. Συνεχίστε να βλέπετε τη χρυσαβγουλάδα. Είναι κι αυτή ένα είδος ροχάλας. Προς εσάς.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Με το φινάλε που μας αξίζει, το φινάλε σου. Φίλε μου, επειδή δεν λειτουργεί η μνήμη μας, μάλλον θα έπρεπε να διεκδικούμε (σχεδόν) όλοι επίδομα αναπηρίας... Σε καλημερίζω!

Λωτοφάγος είπε...

@ Είναι εξαιρετικά επιδέξιοι στο να βρίσκουν θέματα που να μας αποσπούν την προσοχή από τα τεκταινόμενα.
"Ο καπιταλιστής είναι ικανός να σου πουλήσει και το σχοινί που θα τον κρεμάσεις", ως γνωστόν.
Να είσαι καλά, Τζόαν.