Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το "χαριτωμένο κατοικίδιο" και το γλυκό πουλί της Χούντας

"Τη βάλατε στα σπίτια μας σαν χαριτωμένο κατοικίδιο", είπε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προς όσους ανακάλυψαν ξαφνικά τον ναζιστικό κίνδυνο μετά το φονικό.

Οι εφημερίδες που μέχρι χτες προβάλλανε το σεξ απίλ του Κασιδιάρη, τώρα γεμίζουν σελίδες με αποκαλύψεις για το "κατοικίδιο" που πέταξαν άπονα στο δρόμο.
Από τους πρώτους ελέγχους του ΣΔΟΕ -ναι, έγινε κι αυτό!- διέρρευσε ότι εφοπλιστές, επιχειρηματίες και... μητροπολίτες φρόντιζαν να μπουκώνουν το συμπαθέστατο ζωάκι. Κι εκείνο πάντα απείχε όποτε συζητιόταν στη Βουλή νομοσχέδιο για τους εφοπλιστές, καταφερόταν εναντίον του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, ενώ έδινε δουλειές "μόνο σε Έλληνες", με εξευτελιστικά μεροκάματα. Όσο για τους μητροπολίτες, έχω κάποιους υπόψη μου.

Μέχρι κι ο Μάκης Βορίδης επιτέθηκε φραστικά στη ΧΑ! Σε φριχτά ελληνικά, από ό,τι άκουσα απόψε. Κάποιος πρέπει να του κάνει μερικά μαθήματα.
Στα μουλωχτά, βέβαια, χώνουν και καμιά μπουνιά στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην παίρνουν τα μυαλά του αέρα. Μην νομίζει ότι για τα μούτρα του έγιναν όλα αυτά.

Ξεχάσαμε την απεργία των καθηγητών, που φθίνει, δεν ασχολούμαστε με τον ΕΟΠΥΥ που καταργείται, δεν νοιαζόμαστε για τις χιλιάδες ανθρώπους που απολύονται. Όλη η χώρα μαθαίνει πώς εκπαιδεύονται τα χρυσάβγουλα.

Φαίνεται, όμως, ότι οι πρώτες δημοσκοπήσεις ήταν απογοητευτικές: δεν είχε σημαντικά κέρδη η ΝΔ. και δεν τη θεωρούμε εγγυήτρια της Δημοκρατίας. Άρα δεν τρομάξαμε αρκετά.
Αρχείο:Greek Phoenix.svg
(η εικόνα από τη Wikipedia)

Κι επειδή δίδυμους πύργους δεν διαθέτουμε, επιστρατεύτηκε το πουλί της Χούντας. Ναι, κάποιοι έφεδροι, λέει, προαναγγέλλουν πραξικόπημα για το Σάββατο. Φαίνεται πως βρήκαν βενζίνη για τα τανκς. Φτου, να πάρ' η ευχή, κι έλεγα να πάω σινεμά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: