Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η κατσίκα του γείτονα μπορεί τελικά να είναι η δική μας

Δεχτήκατε συγχαρητήρια από τον Γιώργο Καρατζαφέρη όταν, τον Δεκέμβρη του 2008, είπατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "χαϊδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων".

Πρόσφατα χειροκροτηθήκατε από τους βουλευτές της Χ.Α. διότι είστε "σοβαρό κόμμα¨. Όχι σαν κάτι τυχάρπαστους...

Αρνείστε κατηγορηματικά τη συνεργασία με την υπόλοιπη Αριστερά, διότι εσείς θα κυβερνήσετε μαζί με τον λαό κάποτε, σε μιαν άλλη ζωή. Όλα τα άλλα είναι "ρεφορμιστικά". Έτσι φορτωθήκαμε τους Σαμαροβενιζέλους εδώ και 15 μήνες.

Ο μπετόν αρμέ γραμματέας σας είπε πρόσφατα ότι δεν δέχεται -μα φυσικά!- τη θεωρία των άκρων, αλλά κι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, βρε παιδάκι μου, δίνει "λαβές".

Μόνο που τώρα "ήρτεν η ώρα σας", που λένε και στην Κύπρο. Χθες, ο πολύς Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι δεν υιοθετεί την αντίληψη του συνταγματικού τόξου, αλλά διερωτήθηκε: "Για παράδειγμα το ΚΚΕ, που ανοιχτά θέτει ως στόχο την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος, θα ήταν εντός συνταγματικού τόξου;"

Κάποτε δηλώσατε ότι δεν αναγνωρίζετε το σύνταγμα. Είναι προφανές ότι το σύστημα δεν ενοχλήθηκε καθόλου τότε, αλλά έβαλε τη δήλωση στα "υπόψιν". Μήπως τώρα θα την ανασύρει; Μήπως δίνετε κι εσείς "λαβές" και σκέφτονται να σας τοποθετήσουν στο αριστερό άκρο, δίπλα στον πιο μισητό εχθρό σας, τον ΣΥΡΙΖΑ;

 

Ξέρετε, καμιά φορά, ευχόμαστε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, μα τελικά πεθαίνει η δική μας.

2 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Αν πιθανολογούνται εκλογές θα αβαντάρουν προς τα αριστερά το ΚΚΕ για να χάσει όσο το δυνατό ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι το ΚΚΕ δεν προτίθεται να κάνει τίποτα με τις ψήφους που θα πάρει...

Επομένως συμφέρει το σύστημα οι αριστερές ψήφοι να πάνε προς τα εκεί που ελέγχεται το πράγμα, και όχι στον "χύμα στο κύμα" ΣΥΡΙΖΑ που εμπεριέχει εκρηκτική ύλη, δηλαδή υγιή κόσμο στη βάση που αφήνεται από την ηγεσία να ακούγεται και αντιδρά οργανωμένα και δεν υπάρχει μια σκληρή γραμμή της ηγεσίας που φιμώνει οτιδήποτε άλλο.

Προσοχή λοιπόν, καμιά ψήφος στο ΚΚΕ, είναι χαμένη ψήφος.

Λωτοφάγος είπε...

@ Θα γίνει, όμως, έτσι, Κερασιά; Ή επιδιώκουν να στείλουν κι άλλους στην αγκαλιά του φασισμού; Μην ξεχνάς ότι στις εκλογές του Ιουνίου, ποσοστό του ΚΚΕ πήγε και στη Χ.Α.
Η ολοκληρωτική νοοτροπία που καλλιεργείται -κλειστή εκλογή κεντρικής επιτροπής, υπακοή στη γραμμή του κόμματος, κάθε διαφωνία βαφτίζεται οπορτουνιστική- δεν ευνοεί την καθαρή και αδέσμευτη σκέψη.
Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ δεν αμφισβητούν τίποτε. Κι αυτό είναι επικίνδυνο και αυτοκατστροφικό.