Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε!

  • Η Ελευθεροτυπία δημοσιεύει λεπτομέρειες σχετικά με τη σύλληψη 72χρονου Γερμανού στη Χίο, με την κατηγορία της κατασκοπείας:
Ο τύπος -συνταξιούχος μηχανικός- έζησε στην Τουρκία έξι χρόνια και μετακόμισε στη Χίο την τελευταία τετραετία, προκειμένου να καλύπτεται ιατροφαρμακευτικά από το ταμείο του. Εκεί τον πλησίασαν Τούρκοι και του πρόσφεραν χρήματα, για να τους εφοδιάζει με φωτογραφίες των υποδομών του νησιού.
 Χθες τον τσάκωσαν να φωτογραφίζει ένα στρατόπεδο. Στην κατοχή του βρέθηκαν φωτογραφικές μηχανές, Η/Υ, κάρτες μνήμης, στικάκια και γυαλιά με ενσωματωμένη κάμερα! (My name is Bond, James Bond)
Εν ολίγοις, αδέλφια, δεν μας έφτανε ο Dr Strangelove -κατά κόσμον Σόιμπλε- έχουμε τώρα και τον κάθε παλιόγερο να μας κατασκοπεύει.
  • Ωστόσο, χθες συνελήφθησαν τρεις λεβέντες, οι οποίοι, κάνοντας οξυγονοκολλήσεις σε μια εκκλησία, κατάφεραν να βάλουν φωτιά στο Μαρκόπουλο! 
Επειδή για όλες τις μέχρι τώρα πυρκαγιές έχουν συλληφθεί διάφορα σαΐνια που έκαναν μπάρμπεκιου, έκαιγαν χόρτα κτλ, ενώ τα μελτέμια λυσσομανούσαν, προτείνω η κατηγορία για "εμπρησμό εξ αμελείας" να μετατραπεί σε "εμπρησμό από μαλάκυνση".
  • Στο μεταξύ, υποβλήθηκαν χιλιάδες αιτήσεις για τις 589  δίμηνες συμβάσεις της νέας δημόσιας -λέμε τώρα- τηλεόρασης. Η ανεργία στο χώρο των δημοσιογράφων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, μετά και τις τελευταίες απολύσεις.
Η εφημερίδα Πριν έγραψε την περασμένη Κυριακή ότι το ΚΚΕ είχε ζητήσει από τους εργαζομένους στην ΕΡΤ την άδειά τους για να υποβάλουν αιτήσεις και οι δικοί του. Πράγματι, το μπλοκ των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που πρόσκειται στο ΚΚΕ έσπασε την αποχή και διεκδικεί κάποιες από τις θέσεις, θεωρώντας ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί από μέσα. Με την πράξη αυτή, όμως, επισφραγίζει το "λουκέτο".
  • Στην Γ΄Γυμνασίου καταργούνται Μουσική και Καλλιτεχνικά, μειώνονται οι ώρες της Γυμναστικής και δεν θα διδάσκεται Γεωγραφία. Αντίθετα, θα υπάρχουν 2 ώρες Θρησκευτικών.
Βλέπω στο Τουίτερ ανησυχία και δεν καταλαβαίνω γιατί. Ούτως ή άλλως, ούτε οι μουσικοί ούτε οι καλλιτέχνες βρίσκουν δουλειά. Συνεπώς, το μόνο που μένει στα παιδιά είναι η προσευχή. Εκείνο που μου φαίνεται αψυχολόγητο, είναι η κατάργηση της Γεωγραφίας: πώς θα ξέρουν οι νέοι μας πού να ξενιτευτούν, κύριοι φωστήρες του Υπουργείου; Προτείνω ακόμα να διδάσκονται όσοι μείνουν οξυγονοκόλληση, ούτως ώστε να επιβιώσουν τα υπόλοιπα δάση μας...

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Τραγέλαφος η όλη κατάσταση...

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν είναι τυχαίο που η λέξη "τραγέλαφος" εφευρέθηκε από τους Έλληνες, φίλτατε Ιχνηλάτη.