Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Καιρός να κάνουμε ταμείο.

Δεν φτάνει που ταΐζουμε πλουσιοπάροχα καμιά 50ριά υπουργούς και, Κύριος οίδε, πόσους παρατρεχάμενους, φορτωνόμαστε ξανά και αυτούς που δεν ψήφισε κανείς.



Όπως τη Φώφη Γεννηματά, πού έγινε αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας και αποδοκιμάστηκε στην Τρίπολη,


ή τον Χρήστο Παπουτσή (του περίφημου "υπουργού Σαμίνα"), που διορίστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα,

 ή την Τίνα Μπιρμπίλη που εστάλη πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ, αλλά τελικά επέστρεψε ως εμπειρογνώμων στο ΥΠ.ΕΞ, όπου εργαζόταν παλιά.

Πέρα, βέβαια, από τους... ατυχήσαντες, η μωροφιλοδοξία του Βενιζέλου που ήθελε να χριστεί και αντιπρόεδρος, θα μας κοστίζει -αν η κυβέρνηση επιβιώσει μέχρι το 2014- πάνω από 705.000 ευρώπουλα.. Για τη θέση αυτήν προβλέπονται 15 σύμβουλοι και αποσπασμένοι υπάλληλοι.
Ο οποίος Βενιζέλος, παρεμπιπτόντως, κατηγορείται από νεοδημοκράτες ότι ασκεί δική του εξωτερική πολιτική. Υποθέτω ότι εννοούν εκείνη την περίεργη συνάντηση με τον Νταβούτογλου, την επομένη της αναχώρησης του Σόιμπλε, μετά την οποία έκανε κάτι ακόμα πιο περίεργες δηλώσεις για τα σύνορα.

Ο Γιάννης Μπογιόπουλος στο Unfollow Αυγούστου αποκαλύπτει ότι οι αμοιβές των φοβερών εγκεφάλων-συμβούλων στο ΤΑΙΠΕΔ έφτασαν, για το διάστημα από το 2011 μέχρι και τον Μάρτη του 2012, τα 6,9 εκατομμύρια!
Μέχρις στιγμής, φυσικά, δεν έχει γίνει καμιά αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Πάμε ολοταχώς για εκποίηση.
Και αναρωτιέμαι αφελώς: πώς είναι δυνατόν να καταληστεύεις έναν καταχρεωμένο λαό, χωρίς να σου καίγεται καρφί;

Πάντως, όταν ακούμε πως κάποιοι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης τραυλίζουν πως δεν θα ψηφίσουν άλλα μέτρα, να θυμόμαστε ότι έχουν καθήκον συνταγματικό να υπερασπίζονται το συμφέρον της πατρίδας και του λαού. Κι αν δεν προλαβαίνουν να διαβάζουν τα κατεβατά που έρχονται για ψήφιση, οφείλουν να διαμαρτυρηθούν, να καταψηφίσουν και να διαχωρίσουν τη θέση τους, παίρνοντας μαζί και την έδρα. Διότι τα άλλοθι μάς τελείωσαν.

Όσοι έχουν συνείδηση, έφυγαν από το πρώτο μνημόνιο. Δεν περίμεναν να διαλυθεί πρώτα η χώρα, κυρία Τζάκρη. Από εδώ και πέρα, όποιος διαφωνεί, κάτι άλλο σχεδιάζει.
Οπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που είπε το απίστευτο: ας μην πέσει η κυβέρνηση, ας αλλάξει ο πρωθυπουργός. Ελπίζω σύντομα να μας πει και ποιος επιθυμεί να τον αντικαταστήσει, διότι θα μας φάει η αγωνία!

4 σχόλια:

Mia Petra είπε...

"Καθήκον συνταγματικό";;; Και: "...αναρωτιέμαι αφελώς: πώς είναι δυνατόν να καταληστεύεις έναν καταχρεωμένο λαό, χωρίς να σου καίγεται καρφί;" Δεν θα έπρεπε να σε εκπλήσσει τίποτα τώρα πια, αγαπητέ και αξιόλογε φίλε Λωτοφάγε. Όσο για την...αφέλεια σου, είναι να απορείς; Αυτός που καταληστεύει έναν ολόκληρο λαό είναι αυτός που έχει πουλήσει την ψυχή του (στο διάολο ίσως;) για το χρήμα και δεν βλέπει μπροστά του, για ποιο "λαό" του μιλάς; Ο καθρέφτης του δεν δείχνει ούτε καν το δικό του είδωλο.... Καλημέρα φίλε μου.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Το σαράκι της σήψης κατατρώει τα πάντα, αυτό είναι γνωστό σε όλους.
Το ζητούμενο είναι πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα αντιδράσουμε σαν λαός...πότε!!!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ρητορικές ήταν οι ερωτήσεις, Πέτρα μου. Έγραφα για όλους αυτούς και εξοργιζόμουν περισσότερο.
Καλή σου Κυριακή

Λωτοφάγος είπε...

@ Κάποιες ενδιαφέρουσες εξηγήσεις έχει επι του θέματος ο φίλος εδω, αγαπητέ Ευρυτάνα:

http://sotosblog.com/page/2/