Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η Βουλή τιμή δεν έχει;

Τον τελευταίο κυρίως χρόνο, κάθε φορά που -τρόπος του λέγειν- συζητείται ένας ακόμα ελεεινός νόμος στη Βουλή, κάποιοι καλούν τα κόμματα της Αριστεράς να κάνουν θεαματική έξοδο και να μην συμμετάσχουν στην παρωδία.

Δυστυχώς, για δικούς τους -και ανεξιχνίαστους- λόγους, εκείνα δεν έχουν κάνει ώς τώρα την υπέρβαση, που ίσως ταρακουνούσε και τους βουλευτές και εμάς. Με αποτέλεσμα, κάθε φορά η κατάσταση να γίνεται όλο και πιο αηδιαστική. Και να θυμίζει, πλέον, η Βουλή τον χαρακτηρισμό που της έδιναν οι μουτζωτές αγανακτισμένοι: μπουρδέλο!

Προχθες ξεπέρασε κάθε όριο η γελοιότητα και η χυδαιότητα. Θα μου επιτρέψετε να σταχυολογήσω κάποιες στιγμές απείρου κάλλους:
  • Στην ατυχή φράση του Β. Διαμαντόπουλου, βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, "Ραντεβού στα γουναράδικα", η συντοπίτισσά του Μαρία Αντωνίου, βουλευτίνα της ΝΔ, απάντησε με στόμφο τα εξής άσχετα και ψηφοθηρικά:

  • Ο γνωστός για την... ακράτειά του βουλευτής της Χ.Α. Χρ. Παππάς αποκάλεσε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου 1974 "πραξικόπημα" και "ανωμάλου καταστάσεως ανώμαλη εξέλιξη". (Υποθέτω ότι δεν θα χαρακτήριζε ανωμαλία το ότι ο ίδιος ούρησε έξω από τα γραφεία του MEGA πριν από ορισμένους μήνες.) Ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης ουδόλως ενοχλήθηκε, σε αντίθεση με τον -ποιος θα το πίστευε;- Άδωνη, ο οποίος του επιτέθηκε φραστικά:

  • Ο Η. Παναγιώταρος "συνελήφθη" τις προάλλες από τον φωτογραφικό φακό να χαριεντίζεται με τη Ντόρα. Και προχθές έδειξε για μια ακόμα φορά τη γνωστή χρυσαυγίτικη αβρότητα, αποκαλώντας τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, και δηλωμένο ομοφυλόφιλο Γκ. Βεστερβέλε, "κυρία". Δυστυχώς, ούτε ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης φάνηκε να ενοχλείται. Μέγα ατόπημα, κύριε Δραγασάκη μας. Πού είχατε το μυαλό σας; Ή, μήπως, παρά την ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις διακρίσεις κάθε είδους, εσείς δεν δίνετε και πολλή σημασία;
Η τρυφερή στιγμή
Ο Παναγιώταρος αποκάλεσε τον Βεστερβέλε... «κυρία»!
... και ο μάτσο άντρας του κοινοβουλίου
  • Όσο για την -τρόπος του λέγειν- ομιλία του Δ. Κουκούτση, αν αντέχετε δείτε την εδώ, για να θαυμάσετε ήθος και μυαλό κουκούτσι! Προσέξτε τη δήλωσή του πως η Χ.Α. τιμά το ΚΚΕ. Αν ήμουν Παφίλης, θα ανησυχούσα.

BPcEh9pCYAA37qv.jpg_large
Απαρηγόρητο το κυβερνών κόμμα για τις απολύσεις που αναγκάζεται να κάνει (Reuters)


Για το τέλος, ένα άρθρο του Γιάννη Βαρουφάκη. Δεν έχει σχέση με την προχθεσινή συνεδρία της Βουλής, αλλά θα σας καθαρίσει λίγο το μυαλό.
Αξίζει να το διαβάσετε για την ειλικρίνεια με την οποία ο καθηγητής ομολογεί ότι τα Οικονομικά δεν είναι επιστήμη και πως κάθε οικονομολόγος αναπτύσσει θεωρίες βάσει των πολιτικών του πεποιθήσεων, τις οποίες θα έπρεπε να δηλώνει εκ των προτέρων, όπως τα συστατικά στις συσκευασίες. 
Συνεπώς, ας μην πιστεύουμε ποτέ όσους μας διαβεβαιώνουν ότι είναι αντικειμενικοί. Ρίξτε μια ματιά και στα σχόλια, για να διαπιστώσετε πόσο κολλημένοι και συντηρητικοί είναι οι συμπατριώτες μας.

3 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Λαϊκό κορίτσι! Ήμαρτον! Όλοι οι φελλοί γίνονται βουλευτές της δεξιάς!

Λωτοφάγος είπε...

@ Και του ΠΑΣΟΚ, βεβαίως βεβαίως.

Μαρία Νικολάου είπε...

Πιο βλάκας πεθαίνεις...