Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Της Δικαιοσύνης ήλιε σκοτεινέ 2

Στις αρχές του μήνα, αυτοκίνητο της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες απήγαγε τον Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα Bulyt Yayla από το κέντρο της Αθήνας και τον έστειλε πακέτο στην Τουρκία, όπου αγνοείται η τύχη του. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι, κατά την απαγωγή, κακοποιήθηκε άγρια.
Αυτή η εγκληματική και δουλική πράξη δεν... εκτιμήθηκε από τον Ερντογάν, ο οποίος συνέχισε να επιτίθεται φραστικά κατά της Ελλάδας, προσπαθώντας να τραβήξει αλλού την προσοχή του τουρκικού λαού, ο οποίος εξακολούθησε να διαδηλώνει. Τη δική μας προσοχή, όμως, απέσπασε τότε το αυταρχικό κλείσιμο της ΕΡΤ.
Έτσι, πέρασε απαρατήρητη η είδηση ότι στο στόχαστρο ήταν και ο Φερχάτ Ερτούρκ, ο οποίος και πολιτικός πρόσφυγας είναι και πάσχει από σύνδρομο Κορσακόφ, εξαιτίας βασανιστηρίων και απεργίας πείνας στις τουρκικές φυλακές. Ο Ερτούρκ ζει στην Ελλάδα από το 2004, σε καθεστώς ανθρωπιστικού ασύλου. Φωτογραφήθηκε δε, στην ΕΡΤ, να μοιράζει φυλλάδια αλληλεγγύης, διαψεύδοντας τις "φήμες" που τον ήθελαν να βρίσκεται στην πατρίδα του και να ετοιμάζει βομβιστική επίθεση!
http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2013/06/getFile-22.jpg
http://www.efsyn.gr/?p=61456

Μια άλλη φρικιαστική υπόθεση αφορά τη θανάσιμη κακοποίηση 24χρονου στις 11 Μαΐου 2008. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος κινηματογράφησε τη σκηνή, στην οδό Αναξαγόρα τέσσερις αστυνομικοί -μία εξ αυτών γυναίκα!- χτύπησαν ανελέητα στο κεφάλι έναν πολύ ψηλό άνδρα, τον έσυραν για περίπου 8 μέτρα και τον παράτησαν. Το βίντεο προβλήθηκε στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους, με θέμα υποθέσεις αστυνομικής βίας.
http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2013/06/getFile-14.jpgΟ νεαρός ονομαζόταν Νικόλαος Σακελλίων, ήταν πρωταθλητής κολύμβησης και ήρθε στην Ελλάδα από την Τασκένδη ένα μήνα πριν. Όταν ο πατέρας του -παιδί πολιτικών προσφύγων και καθηγητής Ιατρικής στην Τασκένδη- ειδοποιήθηκε να παραλάβει τη σορό του γιου του, αντίκρισε ενα φρικτά παραμορφωμένο πτώμα.Το χειρότερο είναι πως στο στόμα του βρέθηκε σακουλάκι με ναρκωτικά, το οποίο όμως δεν υπήρχε κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο και τη διατραχειακή διασωλήνωση που του έκανε η γιατρός!
Μετά τις συνεχείς αναβολές, η δίκη ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου -πέντε ολόκληρα χρόνια μετά! Ωστόσο, στις 27 Ιουνίου, η εισαγγελέας της έδρας Αγγελική Μυσιρλάκη απαίτησε νέα αναβολή, επειδή την 1η Ιουλίου θα άρχιζαν οι διακοπές της! Όταν ο πρόεδρος παρατήρησε ότι η δίκη πρέπει να τελειώσει, εκείνη απάντησε: "Ε, και τι θα πουν οι μάρτυρες εδώ; Την ιστορία της ζωής τους;"

Άσχετο: νέος υφυπουργός Εξωτερικών είναι ο ιατροδικαστής (!) Άκης Γεροντόπουλος.

Το 2004 έληξε η γενική επιστράτευση και η ανυποταξία μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό οι αντιρρησίες συνείδησης φορτώνονται με εξοντωτικά πρόστιμα, απειλούμενοι με φυλάκιση.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ύστατο, μέχρι πρότινος. καταφύγιο των πολιτών, επικυρώνει πρόθυμα τα Μνημόνια, το "κούρεμα" των μικρο-ομολογιούχων, το κλείσιμο της ΕΡΤ (αλλά όχι το "μαύρο" στις οθόνες μας) και τα έργα στις Σκουριές.
Για τις Σκουριές συγκεκριμένα, εξέδωσε προσωρική διαταγή για συνέχιση των έργων, ενώ η Πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη (ναι, του Πάχτα) είχε διατάξει τη διακοπή τους επειδή δεν η "Ελληνικός Χρυσός" δεν είχε νόμιμη άδεια!
Από την άλλη, έβαλε και πάλι φρένο στη θρυλική πλέον εκτροπή του Αχελώου, με την οποία ασχολείται από το 1991, εξαιτίας προσφυγών από οικολογικές οργανώσεις και κοινότητες της Στερεάς, ενώ υποστηρίζεται μόνο από θεσσαλικούς δήμους και νομαρχίες.
Γιατί; Διότι, αφού πρώτα οι αγρότες στέγνωσαν ή μόλυναν τα ποτάμια της Θεσσαλίας και με ανεξέλεγκτες γεωτρήσεις προκάλεσαν την είσοδο θαλασσινού νερού στον υδροφόρο ορίζοντα, έβαλαν στο μάτι τον θεό-ποταμό Αχελώο. Και διότι, στην πασοκικής νοοτροπίας Ελλάδα, οι λέξεις "βιώσιμη διαχείριση των υδάτων" δεν έχουν κανένα νόημα.
Υπέρ της εκτροπής, η οποία θα κατέστρεφε την Αιτωλοακαρνανία, ψήφισε κάποτε και το ΚΚΕ, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο πρόεδρος Πρωτοδικών Κοζάνης Παναγιώτης Μολυβδάς έκρινε ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζονται οι όροι του Μνημονίου 3 σε εργαζόμενους των ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρησεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης), διότι πρόκειται για  αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις, που υπάγονται στα ΝΠΙΔ. Συνεπώς ακυρώνεται και η υπαγωγή των υπαλλήλων τους στο ενιαίο μισθολόγιο και οι περικοπές στους μισθούς τους.

Στο μεταξύ, η Τρόικα εσωτερικού έχει φροντίσει να διαφυλάξει τα νώτα της: η τροπολογία Χατζηδάκη έδωσε ασυλία στις διοικήσεις των τραπεζών που χορήγησαν ανεξέλεγκτα δάνεια σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου, το νομοσχέδιο Στουρνάρα θεσπίζει το ακαταδίωκτο για τις πράξεις και γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (μνημόνια, σκάνδαλα, δανειακές συμβάσεις).

Το Ποντίκι της 27ης Ιουνίου μάς θυμίζει ότι, μετά το κούρεμα των μικρο-ομολογιούχων, ο Γ. Στουρνάρας ετοιμάζεται να εξοφλήσει στο ακέραιο ομόλογο 540 εκταομμυρίων που λήγει μεθαύριο! Μόνο τα κορόιδα χάνουν τελικά...
Η ίδια εφημερίδα αποκαλύπτει ότι το γιουρούσι στην ΕΡΤ απέτρεψαν, όχι ο εισαγγελέας ή ο Ρούλης, αλλά οι επιτελάρχες των ΜΑΤ, οι οποίοι φοβήθηκαν μακελιό.

Από την άλλη, έξι μήνες τώρα περιμένω να ενδιαφερθεί κάποιος για τον ισχυρισμό του Βενιζέλου ότι τα επιτελικά σχέδια της Ελλάδας βρίσκονται στο σπίτι του. 


 Σήμερα, ο Κώστας Σακκάς συνεχίζει την απεργία πείνας για 29η μέρα. Ζήτησε από τη μητέρα του να πάρει τα πράγματά του από το κελλί, διότι δεν σκοπεύει να ξαναγυρίσει ζωντανός.
Εφαρμόστε τους νόμους: τερματίστε την προφυλάκισή του -που έχει ήδη κρατήσει ένα χρόνο παραπάνω- και να δικάστε τον. 
Ή μήπως θέλετε άλλον έναν Μπόμπι Σάντς;
Το αίτημα προς το ανώτατο δικαστήριο ήταν να ακυρωθεί και να ανασταλεί το σήμα του προϊσταμένου του Τμήματος Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη προς το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Αρναίας. Το επίμαχο σήμα ανέφερε: «Παρακαλούμε σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 4067/2012 (νέος οικοδομικός κανονισμός) να διακόψετε κάθε οικοδομική εργασία στη θέση Σκουριές της Μεγάλης Παναγιάς του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, καθώς έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης». Επίσης, ζητούσε και την έκδοση προσωρινής διαταγής. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: