Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Υπέρ πάρτης, πάντα.

Ο Κώστας Σακκάς κρατείται χωρίς δίκη εδώ και δυόμιση χρόνια. Ξεκίνησε απεργία πείνας στις αρχές του μήνα, και η υπόθεσή του έφτασε επιτέλους στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη, λίγο προτού η ΔΗΜΑΡ εγκαταλείψει την κυβέρνηση!
Τώρα, ο Σακκάς βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Χθες βράδυ, η ΠΟΣΠΕΡΤ αξίωσε να φύγει το πανό αναρχικής ομάδας. που ζητούσε την άμεση απελευθέρωσή του. (εδώ)




Η αναλγησία των άλλοτε χαϊδεμένων παιδιών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν με ξάφνιασε. Είχα ήδη εξοργιστεί με το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ, το οποίο βλογάει διαρκώς τα γένια των δημοσιογράφων της. 
Είχαν -όπως έχουν τονίσει και άλλοι μπλόγκερ- τη μοναδική ευκαιρία να αναδείξουν κοινωνικά προβλήματα, κινήσεις αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες ήπιας ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Δεν το έκαναν. Από εγωισμό ή, μήπως, επειδή δεν θέλουν να εκνευρίσουν τους κεδίκουγλου, ελπίζοντας να προσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ;
Όταν ζητάς τη λαϊκή υποστήριξη, όμως, πρέπει να δώσεις και βήμα στον λαό. Να τον ενημερώσεις, μα και να τον ακούσεις. Κάτι που ποτέ δεν έκαναν ούτε οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες ούτε και οι εκπαιδευτικοί.

Φωτεινή εξαίρεση η ΕΤ3, η οποία για χρόνια αποτελούσε το κρυφό διαμαντάκι της κρατικής τηλεόρασης. Σήμερα το απόγευμα προέβαλε το ντοκιμαντέρ Debtocracy των Χατζηστεφάνου-Κιτίδη-Βατικιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: