Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η αιώνια υποκρισία των δυτικών "συμμάχων"

Και ξαφνικά, προέκυψε "διεθνής κατακραυγή" εναντίον της αστυνομικής βίας στην Τουρκία. Από τις κυβερνήσεις και τα επίσημα ΜΜΕ. Κόπτονται για δημοκρατία και ελευθεροτυπία!
Την ίδια στιγμή αναβάλλεται η έκθεση φωτογραφίας με θέμα την αστυνομική βία εναντίον των φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα, η οποία επρόκειτο να παρουσιαστεί στον κεντρικό διάδρομο του Ευρωκοινοβουλίου.
(Οι βουλευτές, βλέπετε, είναι πολύ ευαίσθητες ψυχούλες και δεν μπορούν να βλέπουν πρωινιάτικα τέτοιο θέαμα.)

Πηγή

Θα γίνει, λέει, σε άλλο χώρο και θα πάρει τη μορφή ημερίδας, με ομιλητές από διεθνείς οργανώσεις.
Εξάλλου, εμείς δεν είμαστε πλέον επίκαιροι. Ό,τι είχαν σχεδιάσει για εμάς, το έχουν πετύχει. Η δική μας κυβέρνηση είναι άκρως ενδοτική.

Δεν πιστεύω πως έστω και ένας δυτικός ηγέτης έχασε τον ύπνο του για τους τρεις διαπιστωμένους νεκρούς, τους τέσσερις που έχασαν τα μάτια τους από πλαστικές σφαίρες ή τους εκατοντάδες που τραυματίστηκαν, κατά τις διαδηλώσεις στην Τουρκία.

Απλώς, ο Ερντογάν είχε "ξεφύγει" τελευταία. Ονειρεύεται να γίνει σουλτάνος της Μέσης Ανατολής, περνώντας πρώτα από τον προεδρικό θώκο της χώρας του. Δεν του φτάνει ο ρόλος του μαντρόσκυλου των Αμερικανών. Από την άλλη, ο Άσαντ της Συρίας δεν πέφτει εύκολα χωρίς άμεση επέμβαση των Δυτικών. Συνεπώς, ο Ερντογάν ενοχλεί και τον τελειώνουν: αυτό λέει το απλοϊκό μου μυαλό.

Κάποιοι περίμεναν ότι οι Κούρδοι θα διευκόλυναν τον Τούρκο πρωθυπουργό, μετά την ειρηνευτική συμφωνία. Αντιθέτως, σήμερα το απόγευμα το PKK ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τους διαδηλωτές.
Σε λίγες ώρες επιστρέφει ο Ερντογάν από το ταξίδι του, και οι οπαδοί του ετοιμάζονται για ογκώδεις διαδηλώσεις. Θα συγκρουστούν με τους "καταληψίες" της πλατείας Ταξίμ; Το απεύχομαι.

1 σχόλιο:

Μαρία Νικολάου είπε...

“Αν σας περνάει η ιδέα στα σοβαρά πως με τις κρεμάλες σας μπορείτε να σταματήσετε τον αγώνα εκατομμυρίων εργατών, που αν και γονατισμένοι από την καταπίεση εξεγείρονται, είστε, μα την αλήθεια, φτωχοί τω πνεύματι…
Να περιμένετε, το τέλος. Αν δεν το περιμένετε, εγώ σας το αναγγέλλω.
Μπορείτε να την αγνοείτε αλλά δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Θα ‘ρθει μια εποχή που η σιωπή μας στον τάφο θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα”
Απολογία Σπαις, Σικάγο 1886

Ο καιρός ήρθε. Ήρθε το τέλος.

Καλημέρα.