Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Στόχοι

Καθώς οι μέρες περνούν βασανιστικά και ο ΕΡΤογάν Σαμαράς αρνείται να ξανανοίξει  την ΕΡΤ όπως τον έχει διατάξει δύο φορές το Συμβούλιο της Επικρατείας, αποκαλύπτονται κάποιοι από τους στόχους του κλεισίματός της:




  • Άμεσος στόχος: Δεδομένου ότι στις 30 Ιουνίου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τον πάροχο των ψηφιακών συχνοτήτων, με κλειστή τη δημόσια τηλεόραση, νικήτρια θα είναι η ιδιωτική DIGEA, η οποία μας είχε ζαλίσει επί μήνες με εκείνα τα γελοία σποτάκια του μικρομέγαλου κοριτσιού. Η DIGEA ανήκει, φυσικά, στους καναλάρχες των MEGA, STAR, ANT1, ALPHA, Σκάι και Μακεδονία TV. Υπενθυμίζω ότι μόνο η ΕΡΤ έχει νόμιμες συχνότητες. Οι υπόλοιποι έχουν προσωρινές άδειες εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια και δεν πληρώνουν φράγκο στο δημόσιο!

  • Μεσοπρόθεσμος: Η Μέρκελ δεν θέλει με τίποτε να πέσει η κυβέρνηση Βενιζελοσαμαρά πριν από τις γερμανικές εκλογές, έστω κι αν σέρνεται όπως τώρα. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν συμφέρει κανέναν τους να υπάρχει φωνή που δεν μπορούν να ελέγξουν. Όχι πως οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έκαναν την τρελή αντιπολίτευση, αλλά τουλάχιστον δεν λιβάνιζαν όλη μέρα την κυβέρνηση ούτε αντιμετώπιζαν τους τηλεθεατές ως ηλίθιους και χειραγωγήσιμους.

  • Μακροπρόθεσμος: Η εξαφάνιση του πολιτισμού κάνει τους ανθρώπους ευάλωτους, απελπισμένους και καταθλιπτικούς. Πολιτισμός είναι η ήρεμη συζήτηση για κάποιο θέμα, όπου οι παριστάμενοι επηρεάζονται από το περιβάλλον και σέβονται τους συνομιλητές τους. Αυτή η ατμόσφαιρα διαπαιδαγωγεί θετικά τους θεατές. Πολιτισμός είναι η παρουσίαση ακόμα και των πλέον δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας. Εκεί όπου οι κάτοικοι αισθάνονται ξεχασμένοι από το θεό και τους ανθρώπους. Θυμηθείτε την επιτυχία της εκπομπής "Κυριακή στο χωριό" και την υποδοχή που επιφύλασσε όλη η κοινότητα στο συνεργείο.
Με κίνδυνο να θεωρηθώ συνωμοσιολόγος, πιστεύω ότι αυτός ο στόχος δεν έχει σχεδιαστεί από το ελληνικό πολιτικό προσωπικό: είναι πολύ ηλίθιοι για κάτι τέτοιο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατεδάφιση των ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων, για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και για την εγκαθίδρυση του Μεγάλου Αδελφού ή PRISM, είναι η καθυπόταξη του πνεύματος.
Οι άνθρωποι πρέπει να πάψουν να σκέφτονται αυτόνομα. Η λοβοτομή δεν είναι πια χειρουργική. Είναι τηλεοπτική και πραγματοποιείται πολλά χρόνια τώρα. Δείτε τι γίνεται στις ΗΠΑ, όπου οι φτωχοί σκοτώνουν ο ένας τον άλλον, παχαίνουν τρώγοντας σκουπιδοφαγητά και αποβλακώνονται μπροστά στους δέκτες τους -ακόμα κι αν τους έχουν πάρει οι τράπεζες το σπίτι.

Όσοι αναρωτιούνται για ποιο λόγο οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται, ή πάσχουν από αμνησία ή αδυνατούν να δουν την κατάσταση σφαιρικά.
Ξεκίνησαν από εμάς αυτή την κρίση και, προς το παρόν, έχουν πετύχει τους στόχους τους. Τώρα ξεκινά η τρίτη φάση. Διότι η δεύτερη φάση εκτυλίχθηκε στην Κύπρο.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Α, ρε φίλε μου. Πόσο σοβαρά, υπεύθυνα και χωρίς εκκωφαντικούς θορύβους, παράγεις ένα τόσο σοβαρό έργο; Το κρίμα είναι πως είναι πάρα πολύ λίγα τα αυτιά που θα σε ακούσουν και θα σε πιστέψουν. Αρνούμενοι την πραγματικότητα πορεύομαστε τόσο καιρό. Πόσο ακόμα; Σε λίγο δεν θα αναπνέουμε κι ακόμα θα καθόμαστε και θα κουνάμε τα ηλίθια κεφάλια μας με αμφιβολία.

Λωτοφάγος είπε...

@ Όσο ζω, ελπίζω, Τζόαν. Όπως κάμποσοι εδώ μέσα, ελπίζω ότι κάποιοι κάπου κάποτε θα συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους. Και θα τραβήξουν και τους υπόλοιπους.
Την Ιστορία ποτέ δεν την άλλαξαν οι σιωπηλές πλειοψηφίες.