Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ρήσεις και αντιρρήσεις

 
Πελέ για τις διαδηλώσεις στη Βραζιλία, που μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους: «Ας ξεχάσουμε όλη αυτή την αναταραχή που συμβαίνει στη Βραζιλία, όλες αυτές τις διαδηλώσεις και ας θυμηθούμε ότι η εθνική μας ομάδα είναι η χώρα μας και το αίμα μας».
Μετά το θόρυβο που προκάλεσε η κατάπτυστη δήλωση, ο διάσημος ποδοσφαιριστής αναγκάστηκε να υποστηρίξει τις ειρηνικές διαδηλώσεις για καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.

 
"Κύριε Πρόεδρε, μας έχετε απογοητεύσει. Γιατί δεν κλείσατε το Γκουαντάναμο;" ρώτησε γερμανίδα δημοσιογράφος τον Μπάρακ Ομπάμα στο Βερολίνο.
"Ήθελα και θέλω να κλείσω το Γκουαντάναμο. Όμως, στις ΗΠΑ συναντώ στο θέμα αυτό ισχυρές αντιδράσεις από τη Γερουσία. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νόμιζα. Και έμαθα ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει όλα όσα θέλει στη ζωή του, κι αυτό είναι σοκαριστικό για μένα", απάντησε ο αμερικανός Πρόεδρος.



«Σταθερός στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιπροσωπεύει την λαϊκή βούληση, να οδηγήσει την χώρα εκτός κρίσης και στην οικονομική ανάκαμψη και διαθέτει την αναγκαία πλειοψηφία για να το κάνει», δήλωσε ο Ρούλης-Σίμος Κεδίκογλου
Αυτό δεν το τελευταίο δεν το λες και καλό, έτσι; Ας όψονται, όμως, οι ψηφοφόροι σας. 


 
Δήλωση Αντωνάκη Σαμαρά για την αποχώρηση Κουβέλη: «Ελπίζουμε στη στήριξη και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αν κι έχει ένα δίκιο ο κ. Βενιζέλος όταν λέει ότι κάποιοι σηκώνουν το σύνολο της ευθύνης και κάποιοι εμφανίζονται μόνο κατά περίσταση»!
Η ελληνική γλώσσα είναι το επόμενο θύμα μετά την ΕΡΤ. Εξάλλου, από την εποχή του Σημίτη κακοποιείται διαρκώς. Πάντως, η διατύπωση αποδεικνύει την ανύπαρκτη σχέση της ομάδας του Μαξίμου με τον πολιτισμό.


 
Έσκασε κοιλιά... εεε μύτη εννοούσα, ο γλωσσαμύντωρ Πάγκαλος,  ο οποίος τις προάλλες, στην εκπομπή του στο Βήμα Fm, είπε για τον Α. Τσίπρα«Μεταξύ του success και του story, έβαλε ένα "του". Του κ. Σαμαρά, δηλαδή. Τώρα, αυτά είναι αγγλικά; Δεν είναι καν ελληνικά. Κάφρος είναι ο άνθρωπος και αγράμματος»
Για τα αγγλικά του Τσίπρα, δεν θα διαφωνήσω.  Όφειλε να γνωρίζει τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα, ως νέος άνθρωπος.  
(Προσωπικά, με ενοχλούν και αυτά που λέει τώρα τελευταία, επειδή μου θυμίζουν τον αλήστου μνήμης Ανδρέα, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία)
Η φρασεολογία του φαλαινοθηρικού του ΠΑΣΟΚ, όμως, είναι απαράδεκτη. Δείχνει διαχρονική έλλειψη σεβασμού απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προφανώς επειδή είναι νέος και χαλάει την πιάτσα. Βγάζω φλύκταινες όταν μιλάνε τύποι που πέρασαν τη ζωή τους αραχτοί και κουτσομπολεύοντας, επειδή -όπως είχε πει κάποτε εύστοχα ο Τζίμης του Λαζόπουλου στους Μήτσους- "κάποτε δούλεψε ένας πρόγονος και από τότε ζούμε όλοι οι άλλοι"!

 
Και τέλος, μια φοβερή δήλωση του Κώστα Μητσοτάκη για τον Αντωνάκη. Την αναφέρει ο Γ. Παπαχρήστος στα ΝΕΑ, αλλά δεν είναι διασταυρωμένη: "Νομίζω ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του ως τώρα ήταν ότι έριξε εμένα. Έκανα λάθος. Το κορυφαίο είναι ότι θα ρίξει και τον εαυτό του".
Μολονότι η εικόνα των δημοσιογράφων που κυνηγούν τις δηλώσεις του επίτιμου σαν τους χρησμούς της Πυθίας με εξοργίζει, αυτή τη φορά θα κάνω μια εξαίρεση.

2 σχόλια:

Κλαζoμένιoς είπε...

Όλα καλά Λωτοφάγε,
μόνο που «ξέχασες» κάτι:

Ότι ο ..."πολύς" κ. Πάγκακος είχε κραυγαλέα αποτυχία σε ΟΛΑ τα υπουργικά πόστα που κατέλαβε από το 1981 και δώθε. Πολλά πόστα. Συνεχώς.

Ως υφυπουργός Εμπορίου της «Αλλαγής» ξεκίνησε...

Βράστα κι άστα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ για την υπενθύμιση, Κλαζομένιε.
Και να μην ξεχνάμε τον Οτσαλάν και τα Ίμια.
Όμως τον ψήφισαν ξανά και ξανά και ξανά. Πώς να χαρακτηρίσεις αυτούς τους ανθρώπους που τον βγάζουν τόσα χρόνια;