Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Θέλω να αλλάξω λαό. Γίνεται;

Άκουγα τις προάλλες τον Στέλιο Ελληνιάδη στο "Κόκκινο" να αναλύει τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών (πάνω από 50% στο δίδυμο ΠΑΣΟΚ/ΝΔ) και των αρχαιρεσιών των ταξιτζήδων (επίσης πάνω από 50%, συν 14% στα χρυσάβγουλα).
Πριν από λίγο διάβασα τα αποτελέσματα στη Διδασκαλική Ομοσπονδία: 51% στα δύο κόμματα που τους διέλυσαν!

Αυτοί, κυρίες και κύριοι που με διαβάζετε, είναι οι συμπατριώτες μας. Όσο περισσότερο τους πηδάνε, τόσο εκείνοι τρέμουν να φύγουν από τη στάνη. 
Σύνδρομο της Στοκχόλμης να το πω; Μαζοχισμό να το πω ή μαλακία;

Στις εκλογές του περσινού Μάη δεν ψήφισαν αριστερότερα, για να μην τους πάρει το σπίτι ο Σύριζας. Τώρα που θα τους το πάρει η τράπεζα, τώρα που απολύονται σωρηδόν, τώρα που οι άλλοτε "προνομιούχοι" έγιναν ζήτουλες, γιατί στο διάολο ψηφίζουν τους θύτες τους;

Κάποια στο twitter διαμαρτύρεται επειδή ένας τύπος που παίρνει 600 ευρώ μαύρα, σε δίμηνες συμβάσεις, κορόιδεψε κείμενό της για τον απεργό πείνας Κ. Σακκά!

Δεν βγάζω άκρη με αυτόν τον λαό. Για την ακρίβεια, είμαι έξω φρενών με τον κομφορμισμό και τον συντηρητισμό του! Είναι άξιος της μοίρας του.

Πιο δυτικά, στην Ισπανία, σκέφτονται διαφορετικά. Ακούστε ένα τραγούδι του συγκροτήματος Chambao, με τίτλο Papeles mojados (=μουσκεμένα χαρτιά). Μιλάει για τους απελπισμένους βορειοαφρικανούς μετανάστες που ξεκινούν με βάρκες-καρυδότσουφλα, για να καταλήξουν πτώματα στις ακτές της Ισπανίας και αναγνωρίζονται από τα μουσκεμένα χαρτιά που έχουν μαζί τους.

Το άκουσα απόψε στην εκπομπή του αγαπημένου Κώστα Θωμαΐδη που αναμετέδιδε το "Κόκκινο". Μου λείπουν πολύ οι εκπομπές του.
Ένας άλλος γλυκός άνθρωπος, ο μετεωρολόγος της ΕΤ3 Σάκης Αρναούτογλου, έγραψε τις προάλλες: "Ελπίζω τα 990 ευρώ που έπαιρνα από την ΕΤ3 για δουλειά από τις 8 το πρωί ώς το βράδυ, να πάνε για καλό σκοπό!"

 

6 σχόλια:

akrat είπε...

που το περίεργο αγαπητέ..

οι άνθρωποι δεν είναι επαναστατημένα όντα...

είναι άνθρωποι

αν μια παράταξη δεν τους βοηθήσει στην επιβίωση θα πάνε αλλού...

τα ίδια έγιναν και το 1974 όπου η άκρα αριστερά εντός εισγωγικών εχασε τα εργοστάσια από την επαναστατική γυμναστική...

ο συνδικαλισμός είναι αστικός θεσμός δεν είναι επαναστατική γυμναστική...

Διαχειριστής είπε...

Κι εγώ! Θα κάνουμε ένα λαό οι δυο μας, χαχα! Άστα Λωτό, η χώρα του Μαλάκα, έτσι θα τη λέω στο εξής. Είμαστε σχεδόν μισοί μισοί, μισοί κανονικοί άνθρωποι και μισά φυτά, με μια μικρή υπεροχή στα φυτά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Στην απίθανη περίπτωση που δεν μου κάνεις πλάκα, Ακράτ, θα σου απαντήσω πως δεν έφυγαν από καμιά παράταξη για να πάνε αλλού.
Πολλά χρόνια τώρα ψηφίζουν τις συγκεκριμένες, ενώ ταυτόχρονα απεργούν και διαμαρτύρονται εναντίον τους.
Μπροστά σε τέτοια συμπεριφορά, οι ψυχίατροι θα φάνε τα πτυχία τους, κατά τη διάρκεια σεμνής τελετής.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κερασιά μου, έχω την εντύπωση πως ο ελληνικός λαός είναι κατηγορία μόνος του.
Έχει παρεξηγήσει ακόμα και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης! Καμία σχέση με τα υπόλοιπα είδη.

Καραμούζα είπε...

Παραγνωρίζετε την δύναμη της πλύσης εγκεφάλου.

Βρείτε και (ξανα)δείτε την "Ανάκριση" του Γαβρά.

Και το "Δόγμα του σόκ" λέει τα ανάλογα αλλά αλλοιώς...

Αυτοί που το επιβάλλουν βλέπουν συνέχεια την "Ανάκριση" και διδάσκονται απ' αυτήν...

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλά όλα αυτά, Καραμούζα, αλλά υπάρχει και το ρητό "βρήκαν και τα κάνουν".
Δεν μας επέλεξαν τυχαία. Μας μελέτησαν για κάμποσα χρόνια προτού καταλήξουν. Πάτησαν στον συντηρητισμό, τον ακραίο ατομικισμό, τον ωχαδελφισμό και στην παντελή έλλειψη αλληλεγγύης (η κατσίκα του γείτονα).