Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Της Δικαιοσύνης ήλιε σκοτεινέ

Θα μάθατε πως έριξαν άλλους έξι μήνες στον Κώστα Σακκά, ο οποίος συμπλήρωσε 2,5 χρόνια προφυλακισμένος χωρίς δίκη.
Θα μάθατε, επίσης, ότι βρίσκεται για 24η μέρα σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την ά-δικη μεταχείριση που του ασκεί το σύστημα εξουσίας, επειδή είναι αναρχικός.
Κι ότι είναι στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση. Τον σπρώχνουν σε αργό και βασανιστικό θάνατο.

Οι δικηγόροι του θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Ελπίζω να προλάβουν, προτού η υγεία του υποστεί ανήκεστη βλάβη.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου

Με ανησυχεί πολύ η αντικατάσταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη από τον πρώην αρεοπαγίτη Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος ως προτεραιότητά του έθεσε την κατάργηση των προσωρινών διαταγών που αναστέλλουν τις απολύσεις!!!
Αντιθέτως, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν αποτελεί προτεραιότητα, είπε.

Υποθέτω ότι δεν ανησύχησε όταν οι ρατσιστές χαράκωσαν τον πρόσωπο ενός παιδιού επειδή είναι Αφγανός. Αντίθετα, η Καρυοφιλιά Καραμπέτη πιστεύει ότι "η κατηφόρα δεν έχει τέλος" και ελπίζει πως ο ελληνικός λαός θα συνέλθει σύντομα και θα ξαποστείλει το ναζιστικό μόρφωμα. (αντίθετα με μένα που δεν ελπίζω πια)
Ενώ ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης πιστεύει ότι μόνο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι δυνατόν να εξοικειωθούν τα παιδιά με τις έννοιες του "ξένου" και του "διαφορετικού". Και μας καλεί να πάμε το Σάββατο 6 Ιουλίου στη συναυλία "Αγάπη Ρε Ματζόρε" στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, οι εισπράξεις της οποίας θα διατεθούν στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και στο Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού.




Φυσικά ανησυχώ για την κυβέρνηση γενικά, τόσο επειδή θα πληρώνουμε 41 νοματαίους ΠΑΛΙ, όσο και επειδή τα έργα και οι ημέρες της θα είναι καταστροφικά για όσους δεν διαθέτουμε offshore. 
Είναι, όμως κάποιες επιλογές, οι οποίες θα ήταν για γέλια αν η κατάστασή μας δεν ήταν τραγική:
  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (;). Κάπου διάβασα ότι συγκεντρώνονται ήδη υπογραφές διαμαρτυρίας στο Avaaz
  • Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στο πολύπαθο Υπουργείο Πολιτισμού. Άκουγα σήμερα τον συνθέτη Νότη Μαυρουδή να υπενθυμίζει στη Φωτεινή Λαμπρίδη ("Στο Κόκκινο") ότι τη θέση ελάμπρυναν στο παρελθόν τύποι σαν τον Γιώργο Βουλγαράκη, τον Κώστα Τζαβάρα και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. Πώς λέμε "φάντης και ρετσινόλαδο" Καμία σχέση!
  • Ο Παντελής Καψής υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης. Ο άνθρωπός μας στο συγκρότημα Λαμπράκη.
Με όλα αυτά τα καμώματα, έχω αρχίσει να μοιάζω με αυτή την εικόνα,
πηγή

ή, επίσης, με τον φίλο στα αριστερά:
πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηθελε,λεει,να ονειρευεται ενα δικαιο κοσμο.Σκοτωστε τον!!!ΒΑΣΩ

Λωτοφάγος είπε...

@ Το έθεσες περίφημα, καλή μου φίλη. Κι όσοι νομίζουν πως τη γλιτώνουν επειδή δεν είναι αναρχικοί, είναι σίγουρα βαθιά νυχτωμένοι!

Διαχειριστής είπε...

Χαχα, τα ζωάκια μας εκφράζουν απόλυτα! Κάπως έτσι έχουμε μείνει κι εμείς, εμβρόντητοι!

Ανώνυμος είπε...

Άργησα να το πάρω είδηση και λυπάμαι, ωστόσο με παρηγορεί το ότι τουλάχιστον συνέβη, κι έτσι το "Στη Χώρα της Λήθης" κοσμεί από σήμερα τα Επιλεγμένα Ιστολόγια του sotosblog. Σιγά τα κάστανα, θα συμφωνήσω, αλλά νομίζω ότι αυτό δεν είναι λόγος για να μην σας το κοινοποιήσω.
Φιλικά,
Sotos
Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να δημοσιεύσετε αυτό το σχόλιο.

Mia Petra είπε...

Κι εμένα έτσι είναι το βλέμμα μου πια και λίγα λέω... Καλό βράδυ φίλε μου (τι να πούμε.. ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις...)

Λωτοφάγος είπε...

@ Και κάθε μέρα τρώμε καινούρια φρίκη, Κερασιά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Χεχε. Ευχαριστώ πολύ για την τιμή, αγαπητέ Σώτο. Να είσαι καλά και να τα λέμε. Όχι μόνο στο τουίτερ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ελπίζω να μας κάνουν σοφότερους αυτές οι καταστάσεις, Τζόαν.