Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ενώ εσύ γιόρταζες...

Ένα περίεργο πράγμα: κάθε φορά που έχουμε πολλές αργίες μαζεμένες, διάφορα θέματα εξελίσσονται ερήμην μας:

  • Η Hochtief πούλησε σε ταμείο Καναδών συνταξιούχων το μερίδιο (26,7%) που κατείχε από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αποχώρησε! Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε, δεδομένου ότι η ίδια θέλει να ξεπουλήσει όσο όσο το δικό της 55% και καλοβλέπει τους Κινέζους. Άλλωστε, για ξεπουλήματα βρίσκεται ο Αντωνάκης στην Κίνα αυτές τις μέρες. Παρεμπιπτόντως, ξέρει κανείς σε ποιον συγκεκριμένα ανήκει η φαεινή ιδέα να δώσουν αυτό το όνομα στο αεροδρόμιο;

  • Ο Μανώλης Γλέζος δημοσίευσε ένα λακωνικό και πολύ ενδιαφέρον άρθρο στη γερμανική εφημερίδα Die Welt (Ο Κόσμος), αρχίζοντας ως εξής: 
“Τον προσεχή Σεπτέμβριο κλείνω τα 91. Αρχίζω να γράφω αυτό το κείμενο 72 χρόνια ακριβώς από τη μέρα που είδα τους Γερμανούς, πάνοπλους, με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, να μπαίνουν στην Αθήνα.
Ήταν 27 Απριλίου του 1941. Οι περισσότεροι από τους αναγνώστες της εφημερίδας ήταν τότε αγέννητοι. Όμως εγώ ήμουν ήδη 19 χρόνων. Δεν έχω καιρό, λοιπόν, ούτε για ψέματα ούτε για μισές αλήθειες."

  • Το βράδυ της Τρίτης, ο Άρης αποφάσισε επιτέλους, ύστερα από ασυγχώρητη καθυστέρηση 19 χρόνων, να τιμήσει έναν άνθρωπο που κάποτε μας έκανε να κλάψουμε από χαρά: τον Νίκο Γκάλη. Ενώ εμείς, σαν κακορίζικος λαός που είμαστε, τον είχαμε σπρώξει με τη συμπεριφορά μας πιο βαθιά στη σιωπή του. Ο Νικ, όμως, τα ξέχασε όλα και παρουσιάστηκε συγκινημένος στο φιλικό παιχνίδι Άρης-Λιμόζ που δόθηκε στο Αλεξάνδρειο. 
 Δάκρυσε κι ο Θεός! (pics & vids)

 Οταν έκλαψε ο Γκάλης: Συγκίνηση στη μεγάλη γιορτή του θρύλου του μπάσκετ

Αγαπημένε Νίκο Γκάλη, σε ευχαριστώ από καρδιάς για τη χαρά και τη συγκίνηση που μου χάρισες τόσα χρόνια. 

  • Έλληνες, Ισπανοί και Ολλανδοί φοιτητές αποδοκίμασαν τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είχε κληθεί να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.


  • Μετά την Ελλάδα, ο ΓΑΠ κλείνει τώρα και το μαγαζάκι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Άλλωστε, μέλη της υπήρξαν όλοι οι ηγέτες που εκθρονίστηκαν από την Αραβική Άνοιξη. Κρίμα. Θα μας λείψουν τα πικρόχολα σχόλια για τις συνεδριάσεις σε εξωτικούς προορισμούς!


  http://kartesios.com/wp-content/uploads/2013/05/andreotti.jpg
  • Πέθανε τη Δευτέρα ο, επί επτά φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζούλιο Αντρεότι, σε ηλικία 94 ετών. Οι συμπατριώτες του τον αποκαλούσαν "ανοξείδωτο", επειδή, παρά τις υποψίες για συμμετοχή του στην απαγωγή και δολοφονία του Άλντο Μόρο, τις κατηγορίες για συνεργασία με τη Μαφία και την εκτεταμένη διαφθορά επί των ημερών του, τελικά δεν παραπέμφθηκε ποτέ. Πάντως, οι Ιταλοί έχουν μακρά παράδοση στην επανεκλογή διεφθαρμένων πρωθυπουργών, όπως ο Αντρεότι και ο Μπερλουσκόνι, αλλά και στην αποτυχία να παραπέμψουν στη δικαιοσύνη άλλους, όπως ο Μπετίνο Κράξι, ο οποίος πέθανε αυτοεξόριστος στην Τυνησία το 2000.

  • Το Ισραήλ πιέζει αφόρητα τον Ομπάμα να επιτεθεί στη Συρία, με πρόσχημα τα δήθεν χημικά όπλα που έχει ο Άσαντ. Για να μην χάσει χρόνο δε, βομβαρδίζει στο μεταξύ τα περίχωρα της Δαμασκού, σκοτώνοντας αμάχους. Αυτά, για όσους ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ παίζει το παιχνίδι των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή: το Ισραήλ ανέκαθεν έπαιζε το δικό του παιχνίδι, ανόητοι.

  • Τέλος, ένα βιντεάκι, στο οποίο μια ηλικιωμένη κάτοικος της Γαύδου τα χώνει στον Τσίπρα, θεωρώντας τον προφανώς μέλος της κυβέρνησης:


Χρόνια σας πολλά. Και του χρόνου Ανάσταση για όλους τους αδικημένους αυτού του κόσμου. 

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Φίλε Λωτοφάγε,
ο Νίκος Γκάλης επισκίασε τα πάντα...
Τέτοιο φως...
Κι εγώ τον ευχαριστώ. Πάρα πολύ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Κάποτε, βέβαια, τον κανιβάλισαν κι αυτόν. Τέτοιος λαός είμαστε!