Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Οι σκλάβες των σκλάβων της Μανωλάδας

"Απελαύνονται δύο ξένοι εργάτες, που είχαν μαχαιρωθεί στις 9 Μαΐου από τους μπράβους των αφεντικών τους στη Μανωλάδα, επειδή είχαν ζητήσει τα δεδουλευμένα", αναφέρει η είδηση.

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι, όσο μένετε αδιάφοροι, κάποια στιγμή θα μαχαιρώσουν κι εσάς. Διότι, αν μας τελειώσουν οι ξένοι εργάτες, θα αναγκαστούν οι Έλληνες να δουλέψουν σε αυτά τα κάτεργα. Όταν η σύνταξη του παππού θα είναι 150 ευρώ, και οι γονείς θα έχουν χάσει τη δουλειά τους. Τότε, και για τους Έλληνες, το μεροκάματο θα είναι πακιστανικό. Και θα τρώνε και ξύλο. Από τους χρυσαυγίτες που ψήφισαν.

Ωστόσο, ένα κείμενο αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες ότι στη Μανωλάδα υπάρχουν ακόμα πιο βασανισμένοι άνθρωποι από τους μετανάστες. Και αυτοί είναι οι γυναίκες-σκλάβες, οι οποίες κρατούνται κλειδωμένες σε παράγκες μέσα στα χωράφια, για να ξαλαφρώνουν σεξουαλικά -αλλά και οικονομικά- τους εργάτες! Για τις αρχές είναι αόρατες. Για τους τσιφλικάδες, μια ακόμα πηγή εισοδήματος, αδήλωτη και αφορολόγητη.

Από συζητήσεις του με ξένους εργάτες, ο συντάκτης του κειμένου έμαθε πως οι γυναίκες αυτές δεν μιλάνε ποτέ και δουλεύουν όλο το 24ωρο. Ανήκουν στους τσιφλικάδες, αλλά τις φυλάνε Ρουμάνοι και Βούλγαροι. Όταν, μάλιστα, οι εργάτες δεν έχουν τα 20 ευρώ για να πάνε στα "σπίτια", τότε ξεσπάνε στους νεότερους και πιο αδύναμους συμπατριώτες τους!

Διαβάζοντας την αφήγηση, νόμιζα πως είχα μεταφερθεί με τη μηχανή του χρόνου στις φυτείες των αμερικανικών νότιων πολιτειών κατά τον 19ο αιώνα ή, έστω, στη Νότια Αφρική των αρχών του 20ού.

Εσείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, που διυλίζετε τον κώνωπα, γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει στην βαθιά Ελλάδα; Κι αν ναι, με ποιον τρόπο πιστεύετε πως μπορείτε να αλλάξετε τη νοοτροπία του φασίστα, αν καταφέρετε να πάρετε την εξουσία;
Με τη συνισταμένη των συνιστωσών;

3 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Έπαιξε κάπου κεντρικά αυτό το θέμα; Σε μεγάλα sites;

Λωτοφάγος είπε...

Δεν νομίζω. Αρχικά το είδα ως λινκ σε tweet του omnia tv, και μετά το αναπαρήγαγε η Lifo.

Διαχειριστής είπε...

Τρομακτικό πάντως, σε τι αγριότητα ζούμε!