Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Το ράσο δεν κάνει τον παπά

Ο ποιητής και βουλευτής Λορέντζος Μαβίλης είχε πει, υπερασπιζόμενος τη δημοτική:

"Χυδαία γλώσσα δεν υπάρχει. Υπάρχουσι χυδαίοι άνθρωποι, και υπάρχουσι πολλοί χυδαίοι άνθρωποι ομιλούντες την καθαρεύουσαν"

Με όλο το σεβασμό στον άνθρωπο, ο οποίος υπερασπίστηκε με τη ζωή του τα ιδεώδη και τις αρχές του, θα παραφράσω τη ρήση του και ελπίζω να με συγχωρέσει:
Γνωρίζω πολλούς χυδαίους ανθρώπους, μέσα κι έξω από τη Βουλή, που είναι "ευπρεπώς" ενδεδυμένοι.

Όλα τα "νούμερα" καναλιών και διαδικτύου ασχολούνται σήμερα επικριτικά με το μπλουζάκι της βουλευτίνας των ΑΝ.ΕΛΛ. Ραχήλ Μακρή.

Συστάσεις στη Ραχήλ Μακρή για το ντύσιμο της στη βουλή (video)

Εκτός του ότι τα χρώματα που επέλεξε είναι όαση στη μουντάδα και τη σοβαροφάνεια της Βουλής, νομίζω πως για μια ακόμα φορά αυτό το στραβογερασμένο και κομπλεξικό έθνος βρήκε αφορμή να επιτεθεί σε έναν νέο άνθρωπο. 
Δεν ξέρω τη νεαρή κυρία ούτε αν ασκεί σωστά τα καθήκοντά της. Αυτό ας το κρίνουν όσοι την ψήφισαν. Όμως, τα γκρίζα ταγιέρ και τα μαύρα κοστούμια δεν καταφέρνουν να κρύψουν την αρπακτικότητα του περιεχομένου.

Ωστόσο, πιστεύω πως όλα αυτά γίνονται για να συσκοτίσουν δύο εξελίξεις, που κανονικά θα έπρεπε να μας βγάλουν στους δρόμους:

Η Γαλλία δήλωσε πως η Λίστα Λανγκάρντ εστάλη με κάθε επισημότητα και δεν είναι προϊόν εγκλήματος, όπως είχε ισχυριστεί ο Βενιζέλος, για να δικαιολογήσει την ολιγωρία της κυβέρνησης, η οποία δεν εισέπραξε ακόμα ούτε ένα ευρώ από τους φοροφυγάδες.

και


Στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ με τα δημόσια κτήρια που θα ξεπουληθούν είναι και το Σκοπευτήριο της Καισαριανής! Δεν πρόκειται για ντουβάρια πλέον, αλλά για ιστορική μνήμη ενός λαού που έχει ξεχάσει την Ιστορία του -ή δεν σκοτίστηκε ποτέ να τη μάθει. Διότι το ΠΑΣΟΚ της αμορφωσιάς περιφρονούσε όσους διάβαζαν.

Ασχολούνται τα κανάλια με τις εξελίξεις αυτές; Ασφαλώς όχι. Οι εντολές τους είναι να ασχοληθούν με ένα μπλουζάκι αδειανό. Σαν τη μνήμη μας.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειραζει να ψηφιζεις νομους που εξοντωνουν ενα λαο,αρκει να το κανεις φορωντας γραβατα και ταγιερ!Ουαι υμιν Γραμματεις και Φαρισαιοι,υποκριται! ΒΑΣΩ

Mia Petra είπε...

Μα πως! Τα κανάλια είδαν τον "συμβολισμό"¨στην μπλούζα πεντακάθαρα και το..έπιασαν το υπονοούμενο ως γατόνια που είναι! Η μπλούζα λέει είχε επάνω ένα παπαγαλάκι!! Γι' αυτό "παρεξηγήθηκε" κι ο γραβατωμένος Καλαντζής! Άρες μάρες και παράλληλα περνούν τα νομοσχέδια υπόγεια... Καλό σου βράδυ!

Μαρία Νικολάου είπε...

Σοβαρά τέθηκε τέτοιο θέμα; Τι χάνω και γω...
Καλά να είσαι φίλε μου.
Καλό βράδυ.

Διαχειριστής είπε...

Με την ευαισθησία σου τα "πιάνεις" όλα στην περιρρέουα ατμόσφαιρα Λωτό!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μα και τα γεράκια του Πενταγώνου και οι εκπρόσωποι του λόμπι των Όπλων είναι ντυμένοι πολύ σοβαρά, Βάσω μου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Πολύ ωραία, Τζόαν.
Κάποιοι που το έπαιζαν... kinky μάλιστα, μιλούσαν για "το πουλί της Μακρή". Είναι οι χυδαίοι άνθρωποι που λέγαμε.

Λωτοφάγος είπε...

@ Πώς και δεν το πήρες είδηση, Μαρία; Ήταν το καινούριο αγαπημένο θέμα στο διαδίκτυο.
Δώσε στο πόπολο θέαμα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μα το Σκοπευτήριο, Κερασιά; ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ;

akrat είπε...

μα πόσο ωραία ανάρτηση

πραγματικά εύγε

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ πολύ, Ακράτ. Να είσαι καλά.