Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Εσύ, ποιο ψέμα θα φας σήμερα;

Η Starbucks γιορτάζει τα δέκα της χρόνια στην Ελλάδα και καλεί όλους μας στην Κοραή αύριο, για να μας κεράσει καφέ. Ε, αφού δεν πληρώνει φόρους, ας κεράσει καφεδάκι, σχολιάζει η ιστοσελίδα Έλληνες Φορολογούμενοι και εξηγεί: βάσει των δημοσιευμένων ισολογισμών 2003-11, ο τζίρος ήταν 244 εκατομμύρια ευρώ, με μηδενικά κέρδη. Επί 10 χρόνια, η Εταιρεία εμφανίζει ζημιές, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί 36 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο!
Δεν είναι η μόνη άλλωστε. Για τη LIDL κανείς δεν γνωρίζει ούτε το τζίρο ούτε τον αριθμό καταστημάτων της.
Αυτές είναι οι ξένες επενδύσεις, κύριε Πρωθυπουργέ;
Μήπως είναι καιρός, αδέλφια, να μποϊκοτάρουμε τα προϊόντα όσων εταιρειών μας θεωρούν μακάκες;

Έκπληκτοι ιχνηλατούσαμε πριν από μερικές εβδομάδες τη διακίνηση αλογίσου κρέατος στην Ευρώπη, θεωρώντας πως η Ελλάδα είναι, με κάποιον μεταφυσικό τρόπο, απρόσβλητη από διατροφικά σκάνδαλα. Κατά τα ειωθότα, αγνοούσαμε ότι τη διετία 2011-12 φάγαμε 111 τόνους εισηγμένους από Ρουμανία, Ισπανία και Βουλγαρία. Τα θετικά δείγματα σε DNA αλόγου μάς κατατάσσουν δεύτερους μετά τη Γαλλία, ενώ η Βρετανία έρχεται δεύτερη σε θετικά δείγματα του κτηνιατρικού φαρμάκου  φαινυλοβουταζόνη, το οποίο προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους! Μήπως ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και να επιστρέψουμε στη μεσογειακή διατροφή; (Πηγή: econews)


Θυμάστε τις οροθετικές, που εκδίδονταν παρασύροντας... αθώους οικογενειάρχες στην κόλαση του Aids; Αθωώθηκαν ΟΛΕΣ! Το μάθατε; Λίγοι. Αντίθετα, πολλοί είχατε δει τις φωτογραφίες αυτών των αξιολύπητων πλασμάτων στα ΜΜΕ, χάρη στην ευγενική χορηγία του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στις 11 Μαΐου 2011, ο σπουδαστής των ΤΕΙ Φώτης Δήμος διαδήλωνε μαζί με χιλιάδες από εμάς, όταν εγκλωβίστηκε σε σύγκρουση ΜΑΤ και "ταραχοποιών". Καθώς έτρεχε να γλιτώσει, σκόνταψε. Τότε ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους "φρουρούς της τάξης", ψεκάστηκε κατευθείαν στο πρόσωπο και εισέπραξε "ένα δωράκι" -όπως αποκάλεσε ένας από αυτούς το σακίδιο με τις μολότοφ που του φόρτωσαν στην πλάτη.
Κρατήθηκε για 52 μαρτυρικές μέρες στη ΓΑΔΑ και τον Κορυδαλλό. Για καλή του τύχη, όμως, ο 21χρονος τότε Φώτης φωτογραφήθηκε από δημοσιογράφους και πολίτες. Στη δίκη που έγινε τις προάλλες, οι τρεις δικαστές τον απάλλαξαν, με ένα σκεπτικό-κόλαφο για την αστυνομική βία:
«Οταν η αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις εξελίσσεται σε επαφή σχεδόν με αμέτοχους πολίτες, ένας βάσιμος κίνδυνος που δημιουργείται είναι αυτός της συλλήψεως και αυτών (των αμετόχων), εάν όχι της διακινδυνεύσεως της σωματικής ακεραιότητος ή και της ίδιας της ζωής τους».
Ολόκληρο το σκεπτικό, που τιμά το δικαστικό σώμα, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Ο φοιτητής, ο οποίος, τον Δεκέμβριο του 2009, είχε κατέβει με τις πιτζάμες για να ρίξει τα σκουπίδια του και συνελήφθη (!), αφού δίπλα του τοποθέτησαν σακίδιο με εκρηκτικά, απαλλάχτηκε τελικά, χάρη στις φωτογραφίες που τράβηξαν δημοσιογράφοι. (Πηγή: Ελευθεροτυπία)

http://left.gr/sites/left.gr/files/124911-kapetanopoulos.jpg
Απαλλάχθηκε πριν από λίγες μέρες και ο Πέτρος Καπετανόπουλος, ο οποίος συνελήφθη για "συνέργεια σε ληστεία", όταν πέρυσι τον Ιούλιο κατέβηκε στην πιλοτή της πολυκατοικίας του, επειδή άκουσε φωνές, και ζήτησε από τους αστυνομικούς να μην πατάνε έναν μετανάστη! Εκκρεμούν ακόμα εις βάρος του κατηγορίες για «αντίσταση κατά της αρχής» και «ψευδή ανόμωτη κατάθεση», που είναι πλημμελήματα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμπεριληφθεί στους διαβόητους "επίορκους" δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πάρουν την άγουσα προς την ανεργία. Πηγή: Left
Φαντάζομαι θα θυμάστε επίσης τη σύλληψη του φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια πριν από χρόνια και την πανηγυρική απαλλαγή του.
Όλες αυτές οι συλλήψεις πολιτών δεν αποσκοπούσαν τόσο στην καταδίκη τους, όσο στην τρομοκράτηση ημών των υπολοίπων. Το παλιό ρητό "θα σε τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί" βρυκολακιάζει ξανά στο μυαλό ακόμα και των πιο νέων. Μόνο που δεν βρισκόμαστε πλέον στη δεκαετία του 1950. Σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται, οργανώσεις που συντρέχουν τους αδικημένους και, κυρίως, φωτογραφίες. Μην τα βάζετε, λοιπόν, με τους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους, οι οποίοι, με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, προστατεύουν τελικά εμάς.

Την ώρα που επέστρεφα σπίτι απόψε, άκουγα στο ραδιόφωνο τον πρόεδρο του Απόλλωνα να περιγράφει με θαυμάσια ελληνικά την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον 50 οπαδών της ομάδας του, μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα. 
Μην προσπεράσετε την είδηση. Ο Δένδιας και οι πραιτωριανοί του παίζουν με τη φωτιά, ξυλοκοπώντας όποιον δουν μπροστά τους, ενώ την ίδια στιγμή τα χρυσάβγουλα οργιάζουν ανενόχλητα.


Γι' αυτόν το λόγο, ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς,.στην έκθεσή του για την Ελλάδα, αφήνει "παράθυρο" ακόμα και για απαγόρευση του νεοναζιστικού -όπως το χαρακτηρίζει- πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής Στην έκθεση του Επιτρόπου διαπιστώνονται εγκλήματα μίσους που συνδέονται με μέλη, υποστηρικτές αλλά και βουλευτές της. Τις διαπιστώσεις αυτές έκανε ο κ. Μούιζνιεκς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας, από τις 28 Ιανουαρίου έως και την 1η Φεβρουαρίου του 2013.


Τελευταία άφησα τη επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, που προκάλεσε τρεις θανάτους και πολλούς ακρωτηριασμούς. Σε μια χώρα όπου όλοι παρακολουθούνται νυχθημερόν από εκατομμύρια κάμερες, κάποιοι κατάφεραν να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς ανάμεσα στους θεατές! Μέρα μεσημέρι.Μυστήριο πράγμα. Φαντάζομαι ότι θα λυθεί σύντομα. Με έναν καινούριο πόλεμο, αυτή τη φορά από τον Ομπάμα. Που εξελέγη την πρώτη φορά, υποσχόμενος που θα επαναπάτριζε τα στρατεύματα από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και θα έκλεινε το Γκουαντάναμο. 
Εξάλλου, οι οπαδοί του Καπρίλες στη Βενεζουέλα προσπαθούν να γκρεμίσουν ό,τι έχτισε ο Τσάβες, με πρόφαση τη "νοθεία" στις προχθεσινές εκλογές.
Ενώ περιμένουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας στα λείψανα του Νερούδα, για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι δολοφονήθηκε από άντρες του Πινοτσέτ.
Το ψέμα, λένε, έχει κοντά ποδάρια. Και η Ιστορία μεγάλη υπομονή.

4 σχόλια:

Μαρία Νικολάου είπε...

Και τι έργο παίζεται ακόμα στις πλάτες μας.
Καλημέρα.

Μαζεστίξ είπε...

Οι αθωώσεις πολιτών χάρη σε λήψεις φωτογράφων και δημοσιογράφων δείχνει τον ύποπτο ρόλο των "διαδηλωτών" που απωθούν τους ρεπόρτερ από τα σημεία των διαδηλώσεων, αποσπώντας τους το υλικό που έχουν τραβήξει.
9 φορές στις 10 το υλικό αυτό αθωώνει κάποιον πολίτη.


Όσο για το χτύπημα στη Βοστώνη, θέλω να πιστεύω πως δεν θα απαντηθεί με πόλεμο.
Ο Ομπάμα εξάλλου δεν είναι πολεμοχαρής.
Δεν είναι και κανενας.. επαναστάτης, αλλά δεν είναι και αιμοσταγής δολοφόνος.
Αλλά όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαχρονικά δεν ελέγχει όλο τον (παρα-)κρατικό μηχανισμό που λειτουργεί εκεί.

Λωτοφάγος είπε...

@ Στις πλάτες μας παίζονται πολλά έργα, Μαρία μου. Με τόσα ψέματα, έχουμε ζαλιστεί και δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε.
Καλή σου μέρα

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαζεστίξ μου, φοβάμαι πως δεν ελέγχει κανέναν κρατικό μηχανισμό.

Είδες όμως; Οι εξαγωγές μας πάνε καλά: στέλνουμε ΣΥΡΙΖΑ παντού και τώρα στέλνουμε και Πυρήνες της Φωτιάς με χύτρες ταχύτητας.
Μας δουλεύουν και εμείς χάσκουμε.