Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η οργάνωση Αρκτούρος είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο συμπαθώ τον Μπουτάρη, που την ίδρυσε. Και ελπίζω ότι κάποτε θα αξιωθώ να την επισκεφθώ.
Ξεκίνησε ως ΜΚΟ για τη σωτηρία της αρκούδας της Πίνδου, κάλυψε τα Βαλκάνια, προστατεύει τον λύκο και τη βίδρα, στήνει με μαθητές σχολικά κηπάρια, ενώ εκτρέφει και χαρίζει στους κτηνοτρόφους ελληνικούς ποιμενικούς σκύλους, οι οποίοι είναι προσαρμοσμένοι στα δύσβατα βουνά μας.

 Ο Μίσα
Φέτος, ο Μίσα, ένας αρκούδος που μεταφέρθηκε από τον ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου κατά τους βομβαρδισμούς πριν από 14 χρόνια. πέθανε ήσυχα κατά τη διάρκεια της χειμέριας νάρκης.
Στη μνήμη του, ο Αρκτούρος συλλέγει υπογραφές, για να ζητήσει την απελευθέρωση των άγριων ζώων από τον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης. Όσοι πιστεύετε πως κάθε πλάσμα σε αυτόν τον πλανήτη έχει δικαίωμα να ζει ελεύθερο, παρακαλώ υπογράψτε εδώ. Το μπλογκ του Αρκτούρου είναι αυτό.

Και για να κλάψετε από τα γέλια, ένα βιντεάκι. Το βρήκα στο μπλογκ της φίλης Μαρίας Νι και το αναδημοσιεύω:



6 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Τώρα πώς συσχέτισες τις αρκουδίτσες με τους χρυσαυγίτες δεν ξέρω. Τι συνειρμοί είναι αυτοί!!! Δηλαδή μήπως υπονοείς πως ανήκουν και αυτοί στο ζωϊκό βασίλειο; Ντροπή! Αλλά μου έδωσες μια ιδέα. Να γίνει ένα πάρκο, πώς υπάρχει για τα άγρια ζώα, να γίνει και για τους χρυσαυγίτες ένα πάρκο προστατευόμενο - για να μην κινδυνεύουμε οι υπόλοιποι - και να εκφράζονται ελεύθερα εκεί μέσα οι άνθρωποι: να παίζουν σκοποβολή, μπουνιές, φτυσές, βρισιές και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο θέλουν για να εκτονωθούν τα παιδιά! Για κυνήγι εγχρώμων θα κυνηγιούνται μεταξύ τους, έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι είναι μελανούρια και γαμψομύτηδες!!!

Mia Petra είπε...

Χαχαχαχαχα! Μόνο αν τους δούμε αποστασιοποιημένα μπορούμε και να τους πάρουμε χαμπάρι. Πραγματικά, πρόκειται περί παιδικού πάρτι(ποιοι μπορούν και τους παίρνουν στα σοβαρά ρε γαμώτο!)

Λωτοφάγος είπε...

@ Μακριά από μένα οποιαδήποτε απόπειρα ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ του ζωικού βασιλείου, Κερασιά μου.
Απλώς είχα ήδη ετοιμάσει το κειμενάκι για τον συμπαθέστατο Μισα και, πριν το αναρτήσω, είπα να δω τι γράψατε οι φίλοι μου στα δικά σας μπλογκ.
Η Μαρία είχε το βιντεάκι, το είδα και γέλασα μέχρι δακρύων.
Έτσι το πρόσθεσα στην ανάρτηση, αντί να γράψω και δεύτερη.
Καλό σου βράδυ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ένα 10% του εκλογικού σώματος, Τζόαν. Δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

Η σκηνοθεσια σας πειραξε καθυστερημενα.Το στραβοπατημα ειναι βουτυρο στο ψωμι σας ε? Στα χναρια του Φωτη και της Μαριας η καλυτερα του Μουτσινα λοιπον.Αφου ολες οι αδερφες μονο μια δουλεια ξερουν να κανουν καλα,να κουτσομπολευουν τους αλλους,ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΤΕΣ.

Διαχειριστής είπε...

Λωτό, μας διαβάζουν και χρυσαυγίες! Έλεος!

Εμείς στραβοπατάμε χειρότερα κύριε Ανωνυμε, αλλά δεν στραβοπατάμε πάνω σε άλλους!!! Γίνετε Άνθρωποι πρώτα και μετά μιλάτε! Προς το παρόν, αν σας πούμε ζώα, προσβάλουμε τα ζώα! Σας φταίνει οι φτωχοί και κατατρεγμένοι! Η ιστορία σας έχει καταγράψει ως ότι πιο σιχαμένο και σκοτεινό!