Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Έχω έναν πόνο στην καρδιά / και ποιος θα μου τον βγάλει

Εάλω η Κύπρος! Το Δ΄ Ράιχ αποφάσισε πως το ανατολικότερο άκρο της πάλαι ποτέ Ευρωπαϊκής Ένωσης έπρεπε και αυτό να τιμωρηθεί για τις... αμαρτίες του.

Κι ας εξηγούσε τις προάλλες ο Γιάννης Δραγασάκης ότι, έως το 2004, η Κύπρος φορολογούσε με 6% τις εξωχώριες εταιρείες και με 20% τις υπόλοιπες. Η συμφωνία για την ένταξή της ήταν 10% για όλες τις εταιρείες, και τηρήθηκε με ευλάβεια.

Τώρα, όμως, οι γεωπολιτικές συνθήκες επιτάσσουν να ξαναγίνει το ακίνητο αεροπλανοφόρο που θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Και αυτό προϋποθέτει υποταγμένο και εξαθλιωμένο πληθυσμό, που δεν θα έχει τη δύναμη να αντιταχθεί στα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια που θα παιχτούν πάνω στη γη του.

Όπως ήταν φυσικό, μάθαν ότι γαμιόμαστε, πλακώσανε κι οι Τούρκοι. Διεκδικούν μερίδιο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

 
Ο Dr Strangelove στο αναπηρικό καροτσάκι τούς αφήνει να κοκορεύονται. Τρία εκατομμύρια είναι οι τούρκοι μετανάστες στη Γερμανία, και από αυτούς 900.000 ψηφίζουν. Οι εκλογές γαρ εγγύς.
Εννοείται ότι ΗΠΑ, Ισραήλ και λοιπά γεράκια δεν πρόκειται να παραχωρήσουν το οτιδήποτε, αλλά ας γαβγίζουν τα σκυλιά, για να σφίγγουν οι κώλοι.

Είπε επίσης ο Dr Strangelove ότι δεν χρειάζεται να εγκριθεί από τη Βουλή η συμφωνία. Ασφαλώς όχι. Σάμπως πέρασαν οι δικές μας; Συνταγματικό πραξικόπήμα λέγεται, αλλά ποιος νοιάζεται για τεχνικούς όρους; Ιδίως όταν αφορούν αποικίες...

Πέντε φορές το ΑΕΠ ήταν το σύνολο των καταθέσεων. Ούτε καν ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου: όπως εξηγούσε ο οικονομικός αναλυτής Στάθης Σχοινάς, μόνο η ελβετική τράπεζα UBS διαθέτει κεφάλαιο ογδόντα φορές το ΑΕΠ της Ελβετίας. Ο Σχοινάς λέει επίσης ότι ένα κούρεμα των κυπριακών ομολόγων θα έδινε τα χρήματα που χρειάζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όμως, το θέμα είναι ταξικό, εξήγησε, αφού τα ομόλογα βρίσκονται στην κατοχή των πλουσιότερων Κυπρίων.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Φιλελεύθερος, συνεργάτες του Ν. Αναστασιάδη και οικονομικοί παράγοντες, ως καλύτερα πληροφορημένοι, φρόντισαν εγκαίρως να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους εκτός Κύπρου.

Η μεταμεσονύκτια συμφωνία στο Eurogroup άνοιξε τελικά τον ασκό του Αιόλου, με τη συγκατάθεση τόσο της κυπριακής όσο και της ελλαδικής κυβέρνησης. Ήδη στην Ισπανία, το 1,5 τρισεκατομμύριο που βρίσκεται στις τράπεζες θα φορολογηθεί με 0,1-0,2% προς το παρόν, συγκεντρώνοντας 1,5-3 δισεκατομμύρια ευρώ!

 
«Το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε σήμερα για την Κύπρο συνιστά ένα νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην ευρωζώνη. Και άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τομείς τους», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Γράφω, ακούγοντας τον Ν. Αναστασιάδη να δηλώνει με δραματική φωνή ότι κατήγαγε μεγάλη νίκη για την Κύπρο και θυμάμαι πόσες φορές έχουμε ακούσει τέτοιες δηλώσεις από τον αλήστου μνήμης ΓΑΠ, αλλά και τον νυν πρωθυπουργό. Οι οικονομικοί δολοφόνοι μάς σώζουν κάθε φορά, για να μας βουλιάξουν πιο βαθιά.
 
Όχι, αυτός δεν θα κλάψει σαν τον Χριστόφια. Αυτό το αφήνει στον κυπριακό λαό, που υποψιάζεται ήδη τι μέλλον του έχει ετοιμάσει η διεθνής των τοκογλύφων. 

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Ο Κυπριακός λαός το υποψιάζεται, αλλά δεν μπορεί να φανταστεί ούτε την πρακτική εφαρμογή, αλλά ούτε και την διάρκεια της καταστροφής...
Βοήθεια τους...

Λωτοφάγος είπε...

Πολύ σωστά. Βοήθειά τους...