Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Είμαστε ψεκασμένοι!

Χάζευα σήμερα στον ουρανό τις λευκές γραμμές που άφηναν δύο αεροπλάνα. Κανονικά, θα ζήλευα. Πάντα ζηλεύω όταν δεν είμαι μεσα σε αεροπλάνο. Με την καλή έννοια.

Όχι σήμερα, όμως. Θυμήθηκα τότε που ο ουρανός ήταν γεμάτος γραμμές και κάποιοι έλεγαν ότι μας ψεκάζουν. Για να μην αντιδρούμε, να μην διαδηλώνουμε. Διότι πάντα φταίει κάποιος άλλος.

Φαίνεται πως όντως μας ψέκαζαν. Όχι με αεροπλάνα. Με κανάλια. Δεν εξηγείται αλλιώς η κατάντια και η κατάπτυστη συμπεριφορά μας.Ή μήπως πάντα κωλο-λαός ήμαστε, αλλά το κρύβαμε στις πιστωτικές μας;
Στην αρχή έγινε η διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών. Την εποχή που δεν δημοσιεύονταν ούτε καν ονόματα κοινών κακοποιών, κάποιες φουκαριάρες τοξικομανείς φωτογραφήθηκαν για να μάθουν οι "νοικοκυραίοι" ποιές πλήρωναν κάτι παραπάνω, για να μην βάζουν προφυλακτικό!

Δεν μάθαμε τα ονόματα των μπάτσων που πουλούσαν ηρωίνη στο Βόλο, αλλά ακούσαμε τις επευφημίες των συναδέλφων τους, που προφανώς τους θεωρούν ήρωες. Πέραν τούτου, ουδέν.
Δεν ξέρουμε ποιοι μαχαίρωσαν τον Πακιστανό ποδηλάτη, αλλά είδαμε τις φωτογραφίες των νεαρών που κρατούνται για τις ληστείες στην Κοζάνη. Για να μην τους ξεχάσουμε, ακόμα κι αν αθωωθούν. Διότι πρέπει να φοβόμαστε οι υπόλοιποι και να καθόμαστε στα αβγά μας:

Από άρθρο του Άρη Δημοκίδη στη Lifo
Και είναι εμφανώς κακοποιημένοι! Παρά τη συνδρομή του photoshop
Ναι, μιλάμε για πρόοδο. Μετά το ξεμπρόστιασμα του Guardian για τους βασανισμούς κρατουμένων στη ΓΑΔΑ, τώρα η ίδια η ΕΛ.ΑΣ του πρώην ΕΠΕΝίτη Δένδια δημοσιεύει φωτογραφίες ανθρώπων που έχει βασανίσει! 

 

Την ίδια στιγμή, οι πορνικές ιστοσελίδες μάς πληροφορούν ότι ένας από τους συλληφθέντες ήταν φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου!

 

Σε λίγο θα μας πουν ότι καλώς τον σκότωσε μικρό ο Κορκονέας, αφού μεγαλώνοντας θα λήστευε τράπεζες!

 

Κάποιοι μάλιστα, όπως ο "δημοσιογράφος" της ΕΡΤ Κων/νος Ζούλας επικροτούν τις "σφαλιάρες" και τρώνε το ανάλογο μπινελίκι

Οι φωτογραφίες από το μπλογκ των Άνεργων Δημοσιογράφων
Στους γονείς των παιδιών επιτράπηκε να τα δουν μόνο για 15 λεπτά, δεμένα στις καρέκλες με χειροπέδες και αγνώριστα από το ξύλο. Ούτε οι χειρότεροι δολοφόνοι να ήταν! Όσοι είστε γονείς, ελπίζω να αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό.

Κι έτσι, σιγά-σιγά, συνηθίζουμε στη βαρβαρότητα και την αυθαιρεσία, αφού προηγουμένως εθιστήκαμε στο ρατσιστικό μίσος. Μαθαίνω ότι στο σταθμό του Μοναστηρακιού, όπου έπαθε ηλεκτροπληζία ο Σενεγαλέζος μικροπωλητής όταν έπεσε στις γραμμές για να γλιτώσει από τους μπάτσους, οι αυτόπτες μάρτυρες χάζευαν το πτώμα σχολιάζοντας ότι γεμίσαμε μαύρους! Σαν να μιλούσαν για κατσαρίδες. Και δεν ήταν μόνο κομπλεξικοί μεσήλικες ή αρτηριοσκληρωτικοί γέροι, αλλά και νέοι άνθρωποι.

Θέλετε και μιαν άλλη όψη του ίδιου "λαού"; Υπάρχει καταγγελία ότι την Παρασκευή στον Κορυδαλλό,  25χρονη κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι από διερχόμενο περιπολικό και παρέμεινε αιμόφυρτη στην άσφαλτο για 15 λεπτά, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Το εξωφρενικό είναι πως, κάτοικοι και καταστηματάρχες που είδαν τι συνέβη, αρνήθηκαν παγερά να καταθέσουν οτιδήποτε!

Όταν ήμουν παιδί, κάθε φορά που γινόταν ληστεία ή κάποιος εγκατέλειπε θύμα τροχαίου, οι μεγάλοι αναφωνούσαν: "Σικάγο γίναμε!" Πιστεύοντας πως η εγκληματικότητα και η αδιαφορία απέναντι στον νεκρό ήταν ένδειξη βαρβαρότητας και μαφιόζικου τρόπου σκέψης.  
Δεν γίναμε Σικάγο, φίλοι μου. Αλλάξαμε πίστα. Γίναμε Γιοχάνεσμπουργκ! Εκεί όπου η ανθρώπινη ζωή αξίζει λιγότερο κι από του αδέσποτου σκύλου.
Όπως λέει και το μότο του Εξάντα, "τίποτε δεν είναι μακριά, όλα είναι δίπλα μας".

4 σχόλια:

Μαζεστίξ είπε...

Ψεκαστήκαμε υπερ-κατανάλωση και υπερ-σκουπιδο-πληροφόρηση.
Μετά άντε να ξεσκονιστούμε...
Δύσκολη δουλειά.
Πώς να αντιδράσουν οι πολλοί;
Αφού περμένουν μπας και επιβιώσουν επί πτωμάτων.
Σου λέει "να μείνουμε λιγότεροι, μπας και μας αναλογεί περισσότερο φαί".

Λωτοφάγος είπε...

@ Μυαλό σέλινου, αντιδράσεις γκαζόν!

Mia Petra είπε...

Πάντως τώρα -στο Σικάγο- λένε: "Ελλάδα γίναμε"...

Μιλάς όμως και για κάτι άλλο Λωτό: Για την ψυχολογία των μαζών και σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτές οι μέθοδοι που εφαρμόζονται τώρα εδώ μέσα, θεωρούνται οι "πρέπουσες"...

ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΩΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ... ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ...

Διαχειριστής είπε...

Καθάρματα οι περισσότεροι έλληνες Λωτό! Έτσι όπως τα λες! Αλλά εμείς έχουμε το λόγο και το δίκιο, εμείς, που είμαστε άνθρωποι, θα είμαστε και οι τελικοί νικητές, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έστω και αν είμαστε λιγότεροι!