Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Οι ειδήσεις της ημέρας

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι 40 μασκοφόροι που εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Αντιστέκονται πράγματι στην καταστροφή του αρχέγονου δάσους και της Χαλκιδικής γενικότερα ή είναι προβοκάτορες;

Εκείνο που ξέρω είναι ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ έσπευσαν να τρομοκρατήσουν τους καναπεδόβιους με φρικιαστικές ιστορίες, τις οποίες δεν επιβεβαίωσε ούτε καν η αστυνομία. Ασφαλώς και δεν περιέλουσαν τους φύλακες με βενζίνη. Πώς, όμως, θα τραβούσαν την προσοχή των ευνουχισμένων τηλεθεατών από το γεγονός ότι ΠΟΤΕ πριν δεν ανέφεραν τον αγώνα των κατοίκων στα δελτία ειδήσεων;
Η δεύτερη, ακόμα πιο δυσαρεστη συνέπεια, είναι οι αθρόες προσαγωγές κατοίκων και η παράνομη λήψη γενετικού υλικού, ενώ δεν απαγγέλλεται καμία κατηγορία εναντίον τους. 
Τις προάλλες είχαμε και παραπομπή 54χρονου πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόφωρο για... "ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απειλή, σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.". Νομίζω πως τέτοια κατηγορία θα τη ζήλευε κι ο Πινοτσέτ. 

Για όσους δεν γνωρίζουν ακόμα πολλά πράγματα για το σκάνδαλο των Σκουριών, το οποίο θα καταστρέψει για πάντα την περιοχή, ας διαβάσουν το άρθρο του Γιώργου Αυγερόπουλου στην ιστοσελίδα της LIFO, η οποία, παρεμπιπτόντως, δεν εχει καμιά σχέση με το άλλο κατάπτυστο free press που κυκλοφορεί την ίδια μέρα.



View image on Twitter
"Πάρτε τα και αυτά": η εξαιρετική ιδέα στη διαδήλωση των Καλαματιανών χθες (Tharros Nevs)


Ισπανός πυροσβέστης αρνήθηκε να συμμετάσχει στην έξωση ηλικιωμένης και απολύθηκε. Σε ελάχιστο χρόνο, η φωτογραφία του κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, έγινε εθνικός ήρωας και 40.000 άνθρωποι υπέγραψαν για την επαναπρόσληψή του.(από εδώ)

 
Μετά τον εστιάτορα που έσωσε τους διαδηλωτές, ένας ακόμα απλός πολίτης έπαιξε τη δουλειά του κορόνα-γράμματα. Να υπενθυμίσω ότι στην Ισπανία έχει αναπτυχθεί μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης εναντίον των εξώσεων από κλειδαράδες, και υπέρ των ανασφάλιστων πολιτών από γιατρούς. Η κίνηση γιατρών και νοσηλευτών ονομάζεται "Λευκή παλίρροια".
Για να μην γκρινιάζουμε άδικα, υπενθυμίζω ότι και οι υπάλληλοι του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα προστάτεψαν τους πολίτες από τα ΜΑΤ (πριν αρχίσουν να κλείνουν το σταθμό) και τα παιδιά από τον Τερκενλή είχαν μοιράσει τσουρέκια στους "ψεκασμένους".


Και ένα βίντεο από το Βερολίνο, όπου ο Κώστας Σημίτης της "δημιουργικής λογιστικής", του σκανδάλου στο Χρηματιστήριο και των Ιμίων αγορεύει στα γερμανικά για την κρίση στην Ελλάδα. Νέοι άνθρωποι τον διακόπτουν και διερωτώνται γιατί προσκλήθηκε, ενώ ο Κον Μπεντίτ τον δικαιολογεί.
Προσέξτε την παραδοχή του Κον Μπεντίτ ότι συμφωνούσε με την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία -την οποία αποκαλεί "Βοσνία"- και τις κατηγορίες εναντίον μας επειδή υποστηρίξαμε "την ορθόδοξη σερβική εκκλησία" (!), ενώ απλούστατα διαφωνούσαμε με τον βομβαρδισμό αμάχων.
Προσέξτε επίσης ποιους αποκαλεί "λόμπι της δραχμής" ο Κ. Σημίτης. Λέει την αλήθεια που δεν τολμά να πει η κυβέρνηση του Τριωδίου (γεια σου, Στάθη Παναγούλη)
Δικό σας:
 

Υ.Γ.  Και μην ξεχνατε: οι Βούλγαροι την έριξαν την κυβέρνησή τους! Μόλις τους αύξησε την τιμή του ηλεκτρικού. Η δική μας την αυξάνει διαρκώς, αλλά εμείς... κύριοι!

5 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Η Ισπανία ξύπνησε!
Η Βουλγαρία ξύπνησε!
Ελλάδα καληνύχτα...

akrat είπε...

καλημέρα

για τις σκουριές έχω καιρό αμφιβολίες

αλλά τες πάντων

οι αγώνες πολλές φορές ξεκινούν από περίεργους διαδρόμους

Λωτοφάγος είπε...

@ Την νανουρίζει ο Πρετεντέρης, Πιστέ Φίλε του Σκύλου

Λωτοφάγος είπε...

@ Για τη συγκεκριμένη δράση διατηρώ πολλές αμφιβολίες, Ακράτ.
Διάβασε, όμως, το άρθρο του Αυγερόπουλου: έχουν δει πολλά τα ματάκια του.

Διαχειριστής είπε...

Καλημέρα Λωτό

Εξαιρετική η ανάρτησή σου. Σπουδαία η παρέμβαση της Real Democracy! Όσο για τον Κον Μπεντιτ, "Αχ, πούσαι νιότη, που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!"