Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ώρα να κάνουμε ταμείο

Δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δυστυχώς και του νεοναζιστικού κόμματος, ραγδαία πτώση του ΚΚΕ, κυβέρνηση δεξιο-κεντρο-"αριστεράς.

Μετά το τρίτο μνημόνιο και τις διαγραφές, οι θεατές του Ιπποδρόμου έδειξαν με τον αντίχειρα προς τα κάτω για το ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός του πίστεψε πως θα μπορούσε να διασωθεί ο ίδιος, ως πρόεδρος ενός αποκόμματος, που έκανε σωστά τη δουλειά του. Δική του ιδέα ήταν το χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Το θυμούνται, άραγε, όσοι έμειναν στο σκοτάδι ή έχασαν τα σπίτια τους; Δικά του πιθανόν να είναι και πολλά από τα μέτρα, τα οποία τις προάλλες ο Όλι Ρεν χαρακτήρισε "υπερβολικά".

Τον Αντωνάκη δεν τον έχω ικανό ούτε μέτρα για σώβρακα να πάρει.

Αν για κάτι αξίζει να μείνει στην Ιστορία ο Βαξεβάνης, είναι η δημοσίευση της Λίστας Λαγκάρντ. Δεν ενδιαφέρει αν είναι η αυθεντική ή όχι. Εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι πυροδότησε το φιτίλι. Έδωσε πάσα στον ΣΥΡΙΖΑ, για να το κυνηγήσει. Κάποιοι δεν κοιμούνται καθόλου ήσυχοι πια. Ελάχιστοι πιστεύουν ότι μοναδικός ένοχος είναι ο Παπακωνσταντίνου.

Το θέμα είναι: θα ακούσουμε επιτέλους το κελάηδημά του; 

Χιλιάνικη τοιχογραφία με φιλειρηνικό μήνυμα

Η αυτοκτονία του συνταξιούχου Χρήστου Κωστούλα στο Σύνταγμα την άνοιξη διέλυσε ένα ταμπού. Η αυτοχειρία δεν αποτελεί πλέον ντροπή για την οικογένεια, ενώ ο αυτόχειρας δεν είναι το σαλεμένο άτομο που φοβάται να αντιμετωπίσει τη ζωή.

Το να δηλώνεις πως ψηφίζεις τη Χ.Α. είναι επίσης κουλ! Θεωρείσαι από κάποιους αντισυστημικός ή έστω νοσταλγός κάποιων υπερανθρώπων που θα σπάσουν στο ξύλο όσους ρημάζουν τη ζωή σου. Αμφιβάλλω αν στα αφτιά των ψηφοφόρων έχει φτάσει η είδηση ότι το κόμμα τους καταψήφισε την παραπομπή του ΓΑΠ στην εξεταστική επιτροπή.

Αύρες, ληγμένα χημικά και άγριο ξύλο επιστρατεύονται πλέον σε κάθε διαδήλωση, για να μην ταράξει κανείς τη νιρβάνα της τρικομματικής κυβέρνησης. Διότι δεν κυβερνά στην πραγματικότητα. Απλώς υπογράφει ό,τι της δώσουν. Ακόμα και την προμήθεια ανταλλακτικών για τα F 16, ενώ οι άνθρωποι κάνουν ουρές στα συσσίτια.

Για την υπεράσπισή της υπάρχουν τα κανάλια. Το κυβερνητικό Μέγκα μάλιστα, τσίμπησε 98 εκατομμυριάκια από τις τράπεζες, την ίδια στιγμή που χιλιάδες βιοτεχνίες και επιχειρήσεις δεν μπορούν ούτε από το κατώφλι να περάσουν.

Το 2012 δεν ήρθε η συντέλεια. Έπεσαν, όμως, οι μάσκες.

Ακόμα και του Φώτη. Ο οποίος, μέχρι στιγμής -και τίποτε δεν μας πείθει πως θα αλλάξει κάτι- έχει καταπιεί τα πάντα αμάσητα. Γιατί, άραγε; Τι του έχουν υποσχεθεί;
Πριν από λίγες ώρες εκπαραθύρωσε τα δύο τελευταία άλλοθι που του είχαν μείνει: τον Οδυσσέα Βουδούρη και τον Πάρι Μουτσινά. Και κράτησε τον Ψαριανό!

Όπως ο Αντωνάκης σπίτωσε τον Βορίδη και τον Άδωνη. Για να μην έχει κανείς αμφιβολία για τον ποιόν του. Διέλυσε επίσης τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Για να μην συνεργαστούν με τον Τσίπρα.
Μάταιος κόπος.
Η Χ.Α. εξακολουθεί να τα παίρνει όλα. Του δίνει και γραμμή: για να καταργήσει το δειλό νόμο του ΠΑΣΟΚ για την ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών και για την επίθεση στη Βίλα Αμαλίας. Την κατάληψη που, 22 χρόνια τώρα, εμπόδιζε την Πλατεία Βικτωρίας να καταντήσει Άγιος Παντελεήμονας! Διότι η Βικτώρια ήταν μια ζωντανή πλατεία, με παιδιά που έπαιζαν και μεγάλους που κάθονταν στα παγκάκια της. Εύχομαι οι αληθινοί της κάτοικοι να μην επιτρέψουν στους "επαγγελματίες", σαν την ανεκδιήγητη Ελένη Παπαδοπούλου, να τη νεκρώσουν.

Το ΚΚΕ ψάχνει για χρήματα, ενώ απολύει σωρηδόν, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα συνεργαστεί ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι μέρος του συστήματος. Της κοντής ψ@#$ς της φταίνε οι τρίχες.
Ταυτόχρονα σκέφτεται να πουλήσει τη συχνότητα του 902 στον Χατζηνικολάου. Κι εδώ γελάνε, διότι ξαφνικά οι καναλάρχες θυμήθηκαν ότι οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία (!) και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τις μεταβιβάσει! (Το Alter εξαιρείται.) Τι εννοούν; "Δεν θα αφήσουμε τον Χατζηνικολάου να φτιάξει ΚΑΙ κανάλι"!

Το ναυτιλιακό πετρέλαιο, μάθαμε, είναι αφορολόγητο. Οι ευπατρίδες εφοπλιστές παραγγέλλουν μέχρι και 5 φορές περισσότερο από όσο χρειάζονται. Το υπόλοιπο συχνά καταλήγει στα βενζινάδικα, για ίδιον κέρδος.
Την ίδια στιγμή, το πετρέλαιο θέρμανσης είναι τόσο ακριβό, που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις: αποψίλωση δασών και πάρκων, αιθαλομίχλη και απανθράκωση ηλικιωμένων δίπλα στις πανάρχαιες ξυλόσομπες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στρογγυλεύει σταδιακά τις γωνίες του, καθώς βυθιζόμαστε στην εξαθλίωση και στα χρέη. Η επανάσταση δεν ήταν ποτέ το φόρτε του -σε αντίθεση με το... ΚΚΕ. Αν θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, θα πρέπει πλέον να νερώσει πολύ το κρασί του. Ο Ιούνιος ήταν μοναδική ευκαιρία. Δυστυχώς τη χάσαμε.

Οι μάσκες έπεσαν, αδέλφια. Και τα πρόσωπα που αποκαλύφθηκαν είναι συχνά τόσο αποκρουστικά, ώστε η πλειονότητα κάνει πως δεν βλέπει -αν κρίνω από τις δημοσκοπήσεις.
Όμως είναι μύθος πως οι στρουθοκάμηλοι χώνουν το κεφάλι τους στην άμμο. Μόνο οι άνθρωποι έχουν αυτή τη συνήθεια .

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως φυσαει κοντρα και οι ελπιδες μας να λαβουνε τα ονειρα εκδικηση γινονται ολο και πιο αναιμικες. Θα τις αφησουμε να σβησουν; ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! ΒΑΣΩ

Μαρία Νικολάου είπε...

Ρε παιδιά λέτε να μην υπάρχει ελπίδα και τζάμπα γράφουμε;

Μαζεστίξ είπε...

Όσο πλακώνει πιο πολύ σκοτάδι, τόσο πιο έντονο γίνεται το φως που λαμπιρίζει στο βάθος.

Λωτοφάγος είπε...

@ Είναι όλα τόσο ρευστά και γρήγορα, Βάσω μου, ώστε, εκτός από τις όποιες αντιδράσεις μας, μόνο να παρακολουθούμε ασθμαίνοντας μπορούμε.
Κάτι που είναι ταυτόχρονα ανησυχητικό και γοητευτικό.

Λωτοφάγος είπε...

@ Τίποτε δεν γίνεται τζάμπα, Μαρία. Όλο και κάτι αλλάζει. Πριν από τα μπλογκ, η ενημέρωση ήταν μονόπλευρη και παθητική.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, και οι Λατινοαμερικάνοι λένε πως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν από την αυγή, Μαζεστίξ.
Όμως, πειράζει που θα ήθελα να είχε ήδη ξημερώσει;

akrat είπε...

καλημέρα

στο σοβιέτ ο Μάρτωφ ρωτάει τους σοσιαλεπαναστάτες, μενσεβίκους τους πάντες το εργατικό κόμμα των εβραίων (ανάθεμα την ώρα δεν το θυμάμαι)

ρωτάει λοιπόν Θέλει κανείς να κυβερνήσει?

μούγκα... μόνο ένας σηκώθηκε και είπε

ΕΓΩ.... ήταν ο Λένιν...

ο Νεος Παρατηρητης είπε...

KAΛH XΡONIA !

άνευ αστερίσκων.............

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλησπέρα, Ακράτ, Καλή χρονιά.
Μήπως ήταν ο Βενιζέλος με στολή παραλλαγής; :)))
Θα μου πεις, πού να βρεθεί τέτοια στολή;
Κι ο Σαμαράς ήθελε να κυβερνήσει και είδες την κατάντια μας!

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλή χρονιά και σε σένα, Νέε Παρατηρητή.
Εγώ θα έβαζα έναν αστερίσκο, διότι καλή χρονιά θα είναι, λέει, το 2040 -αν, βεβαίως, έχουμε ξεχρεώσει τότε!

Mia Petra είπε...

Αυτός ο Μαζεστίξ από που αντλεί αισιοδοξία ρε παιδιά; Ας μου πει κι εμένα...

Μαζεστίξ είπε...

Μαγικός ζωμός, πιστέ φίλε.
Μαγικός ζωμός...

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαγικός ξεμαγικός, αν δεν είναι νόστιμος εγώ δεν τρώω! :))
Μου αρκούν οι λωτοί μου. (Δοκιμάστε τους μόνο υπερώριμους)

Mia Petra είπε...

"Μαζεστικός" μάλλον είναι ο ζωμός κι αφού άρχισε η...ανάπτυξη, κάνε κάτι "επιχειρηματικώς" κι εκμεταλλεύσου αυτό το...προϊόν όσο είναι καιρός! Μέχρι και εξαγωγές θα μπορούσες να κάνεις νομίζω.
Α! Αν στέλνεις με αντικαταβολή, πες το μου να παραγγείλω οσονούπω!