Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Αχ, πατρίδα μου καημένη!

"Μην σου φανεί περίεργο αν το καλοκαίρι δεν έρθουν καθόλου τουρίστες στην Αθήνα. Διάβασες το ρεπορτάζ του BBC; Ντράπηκα για τη χώρα μου!"

"Σάμπως είναι η πρώτη φορά;" ρώτησα με πικρία το ξενάκι μου

"Όχι, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο η αστυνομία. Ένας Ινδός καθηγητής πρώτα, ένας Κορεάτης κι ένας Αφροαμερικανός μετά. Τουρίστες, καταλαβαίνεις; Αν προσθέσεις και τις επιθέσεις των νεοναζιστών, η Αθήνα παρουσιάζεται στο εξωτερικό σαν την Καμπούλ! Εμείς εδώ ντρεπόμαστε".

Τι να της πω; Έχει δίκιο. Η πατρίδα της την έδιωξε και τώρα την αναγκάζει να απολογείται κιόλας.

Απορώ όταν διαβάζω άρθρα ή συνεντεύξεις ξένων που μας υπερασπίζονται. Ποιους; Εμάς, που δεν αγαπάμε ούτε τα άντερά μας! Υπάρχουν φιλέλληνες που έρχονται και ξανάρχονται και διαφημίζουν τη χώρα και τον λαό της στις πατρίδες τους.
Στην Κρήτη, εδώ και 15 χρόνια, κατεβαίνουν ομάδες Γερμανών για να μαζέψουν ελιές και να απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Τους θαυμάζω.

Εμείς οι υπόλοιποι ξηλώνουμε τα πάρκα για να ζεσταθούμε, αντί να ξηλώσουμε τους εγκληματίες που μας οδήγησαν ώς εδώ. 
Κόβουμε τα εναπομείναντα δέντρα, αντί να κόψουμε τα χέρια μας που τους ψηφίζουν τόσα χρόνια. Αθάνατε Κωνσταντίνε Καραμανλή, με τις αυτοκριτικές ατάκες σου!

(Και, φυσικά, οι πιο ενθουσιώδεις καταστροφείς είναι οι κάτοικοι των βορείων προαστίων, οι οποίοι έχουν και μακρά ιστορία στις καταπατήσεις. Τις νύχτες, η αιθαλομίχλη είναι τόση πηχτή και δυσώδης, ώστε μόνο ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης λείπει! Τη θυμάστε την παροιμία; "Άμα κατουρήσεις τη θάλασσα, θα το βρεις στο αλάτι".)

Θέλω να δω τι θα κάνετε, αγαπητοί συνέλληνες, το καλοκαίρι με τους καύσωνες, όταν οι τιμές της ΔΕΗ θα κάνουν τη χρήση κλιματιστικού απαγορευτική. Σε ποιον θα ρίξετε τότε το φταίξιμο; Ελπίζω να κοιταχτείτε στον καθρέφτη.

Το περίφημο τρίτοξο Γεφύρι του Πλακίδα ή Καλογερικό

Τις προάλλες άκουσα το πιο εξωφρενικό από όλα: κάποιοι στα Ζαγοροχώρια διαλύουν τα πανέμορφα γεφύρια, πιστεύοντας ότι θα βρουν θαμμένες λίρες! Επί αιώνες άντεξαν σεισμούς, βομβαρδισμούς και Γερμανούς, για να καταστραφούν το 2013 από τους χθεσινούς χειροκροτητές των Κωστάκηδων και Γιωργάκηδων.  Υπάρχει άλλος λαός που να καταστρέφει με τέτοια αναλγησία τα μνημεία του; Δεν νομίζω.

Πολύ γέλασα, πάντως, με τις ονομασίες των "οργανώσεων" που βάζουν τα γκαζάκια: Κύκλοι Παραβατικών/ Πυρήνας Εραστές της Ανομίας και Μαχόμενη Μειοψηφία. Ουάου! Ιδίως οι Εραστές της Ανομίας. Τραβήξατε και κλήρο για τα ονόματα ή το βασανίσατε; Την επόμενη φορά προτείνω το "Εραστές του Ουράνιου Τόξου". Συνειρμικά θυμίζει περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη σημαία της Ειρήνης.



 Η Ανομία κάνει λίγο προς δεκαετία του 1960 και τους μοιχούς που τους σέρνανε μέσα σε σεντόνια -κυρίως αν τη συνδυάσεις με τις διάφορες βίλες των τελευταίων ημερών. Δεν λέει...
Με τέτοιες κρυάδες, δεν μας βοηθάτε να ζεσταθούμε.

Τα αναδρομικά των 100 εκατομμυρίων που τους δίνει απλόχερα ο Μανιτάκης -ποσό που προέρχεται από το δάνειο το οποίο δεσμεύει για πάντα τη δημόσια περιουσία και τις μελλοντικές γενιές- δεν είναι φαίνεται αρκετό, αφού 602 δικαστές και όλες οι δικαστικές ενώσεις προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το Μνημόνιο ΙΙΙ, κατά το σκέλος εκείνο που μειώνει αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 τις αποδοχές και τις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών!

Μάλιστα, αγαπητοί. Σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, οι δικαστές μας έμειναν ασυγκίνητοι από δεκάδες αυτοκτονίες, ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, παιδιά που πεινούν και κρυώνουν, γέροντες που ψάχνουν στα σκουπίδια, σπιτικά χωρίς ρεύμα και θέρμανση, μικροπαραβάτες που σαπίζουν στη φυλακή. Ξύπνησαν μόνο όταν ένιωσαν να τους ακουμπά και αυτούς το τρίτο Μνημόνιο.

5 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Τόσο καλά!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ακριβώς. Για να ασχολούμαστε με τα καλάσνικοφ και όχι με το ξεπούλημά μας. Δεν ξέρω πόσοι μασάνε με όλα αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Μυριζει αφορητα φασισμος...

Λωτοφάγος είπε...

@ Εδώ και πολύ καιρό, δυστυχώς, αγαπητέ.

Ναπoλέων είπε...

Λωτοφάγε,
είμαι κάπως απομονωμένος αυτήν την εποχή, έχω καιρό να πάρω τοπικές εφημερίδες ή να ακούσω ραδιόφωνα.
Δεν ξέρω κάτι για τα γεφύρια.
Θα προσπαθήσω να μάθω και θα σού πώ.