Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Πόσες ώρες αντέγραφες, χαρά μου;

Στο CD δεν μπορείς να επέμβεις. Οι περισσότεροι το ξέρουν. Απλώς, το αντιγράφεις και  κάνεις τη δουλειά σου στο USB.Αν επιθυμείς εχεμύθεια, εξαφανίζεις το CD. Καθαρά πράγματα.


Μέχρις εδώ, οι επαΐοντες μάς κλείνουν πονηρά το μάτι. Τα όσα αποκάλυψε, όμως, ο Κώστας Βαξεβάνης σήμερα το πρωί στην εκπομπή των Κυρίτση-Τσέκερη στο "Κόκκινο" βγάζουν μάτι. Επιλέγω να σχολιάσω το εξής: απευθύνθηκε, είπε, σε πιστοποιημένους από το ελληνικό κράτος εμπειρογνώμονες, οι οποίοι αναζήτησαν ηλεκτρονικά ίχνη στο στικάκι και αποφάνθηκαν ότι,
  • Η αντιγραφή έγινε στις 4 και 5 Αυγούστου του 2010 και όχι το 2011, όπως έχει ειπωθεί στους εισαγγελείς, και
  • διήρκεσε 8,5 ώρες (!) την πρώτη μέρα και άλλη μισή τη δεύτερη! Στην περίπτωση απλής αντιγραφής του συγκεκριμένου CD, θα χρειάζονταν μόλις 10 λεπτά και 38 δεύτερα.
Όλες αυτές οι σκηνές αγωνίας σε ταινίες, στις οποίες ο ήρωας αντιγράφει αρχεία σε λίγα λεπτά και προλαβαίνει να το σκάσει, πάνε περίπατο. Η ζωή δεν είναι σινεμά, φίλοι μου. Ο καλός αντιγραφέας ανοίγει ένα-ένα τα αρχεία, τα μελετάει και μετά -αν του αρέσουν- τα αντιγράφει. Εξάλλου, 2.062 αρχεία ήταν αυτά. Τσαπατσουλιές θα κάνουμε;

Αν επιλέξετε να ακούσετε τη συζήτηση θα προσέξετε ότι στην αρχή ακούγεται αντίλαλος ("έχω επιστροφή", που λένε") στη γραμμή, τον οποίο ο Κ. Βαξεβάνης. εξηγεί ως "το πρόβλημα που έχω τελευταία στο τηλέφωνό μου". Ο Τσέκερης ζητά από αυτούς που σχετίζονται με το πρόβλημα, "να το χαμηλώσουν για 5 λεπτά", και, ως εκ θαύματος, ο αντίλαλος σταματάει! Εδώ μιλάμε για τσαπατσούληδες. Ούτε μια παρακολούθηση της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν.

Στο σημερινό Hot Doc δίνει ακόμη περισσότερα στοιχεία.  
Εξάλλου κάποιος έγραψε εύστοχα στο τουίτερ ότι τα μόνα έσοδα που είχε το ελληνικό κράτος από τη Λίστα Λαγκάρντ ήταν το ΦΠΑ απο τις πωλήσεις του περιοδικού!

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ!
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ!

Λωτοφάγος είπε...

Ευχαειστώ πολύ. Να είσαι καλά.