Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες!

Αναδημοσιεύω από το "Έθνος", το άρθρο του Γιώργου Σκαφίδα, για να σπάσω λίγο τη μαυρίλα που μας έχει κυριεύσει. Μπορείτε να γελάσετε ελεύθερα. Το γέλιο λυτρώνει:

"Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ

Μετανοείτε αμαρτωλοί, ήγγικεν γαρ... η συντέλεια του κόσμου. Πολυθρύλητο, πολυδιαφημισμένο και εξόχως... αμφιλεγόμενο, το τέλος του κόσμου (ξανα)πλησιάζει προκαλώντας φρενήρεις αντιδράσεις μεταξύ των πολιτών σε διάφορες γωνιές της υφηλίου, από την παγωμένη Ρωσία έως τα χιονισμένα Πυρηναία και από την ψυχρή Ουκρανία έως το θερμό Μεξικό.

Κι αυτό διότι, εάν πιστέψουμε στο αρχαίο ημερολόγιο των Μάγια (Ινδιάνων της Κεντρικής Αμερικής), τότε ο... Αρμαγεδδών έρχεται στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, κοινώς απέχει μόλις... 17 ημέρες από σήμερα. Ως εκ τούτου και δεδομένης της εντυπωσιακά μεγάλης επιρροής που παραδοσιακά έχουν οι εσχατολογικές θεωρίες στο ανθρώπινο θυμικό, χιλιάδες δεισιδαίμονες και προληπτικοί σε διάφορα μέρη του πλανήτη προετοιμάζονται ήδη για τη... συντέλεια.

 Η προφητεία των Μάγια για επικείμενο τέλος του κόσμου σε... 17 ημέρες έχει προκαλέσει εσχατολογική φρενίτιδα σε χιλιάδες προληπτικούς ανά την υφήλιο

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στη Ρωσία, η οποία, αν και απέχει μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα από την Κεντρική Αμερική, ήδη ζει στον πυρετό της προφητείας των Μάγια. Πιο συγκεκριμένα, οι κρατούμενοι σε φυλακή κοντά στα σύνορα με την Κίνα (στο χωριό Γκορνόγιε) φέρονται το τελευταίο δίμηνο να έχουν εμφανίσει σημάδια «μαζικής ψύχωσης», με αποτέλεσμα οι Αρχές να αναγκαστούν να φέρουν εσπευσμένα έναν ορθόδοξο ιερέα στον χώρο για να τους καθησυχάσει. Δυστυχώς, ωστόσο, η εσχατολογική φρενίτιδα δεν περιορίζεται εντός των τειχών της φυλακής. Κάθε άλλο μάλιστα.
Σε ορισμένες πόλεις, κυρίως στα ανατολικά της χώρας (Ομουτνίνσκ, Ουλάν-Ουντέ κ.α.), ορδές καταναλωτών έχουν σπεύσει να αδειάσουν τα σούπερ μάρκετ από προϊόντα «έκτακτης ανάγκης» όπως κεριά, σπίρτα, κηροζίνη, βότκα, ζάχαρη και κονσέρβες. Μάλιστα, η λαϊκή ανησυχία έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να χρειαστεί να επέμβει το ίδιο το Κρεμλίνο, ζητώντας από τους τρεις μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας να σταματήσουν να προβάλλουν εκπομπές με θέμα το τέλος του κόσμου και την προφητεία των Μάγια.
 

Ακόμη και ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών αναγκάστηκε να προβεί σε καθησυχαστικές δηλώσεις, υποστηρίζοντας την περασμένη Παρασκευή «με βεβαιότητα» πως βάσει των μέσων παρατήρησης που έχουν στη διάθεσή τους οι ρωσικές αρχές, «ο κόσμος δεν πρόκειται να καταστραφεί τούτο τον Δεκέμβριο». Σε ανάλογα καθησυχαστικό τόνο και ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας φρόντισε να διαβεβαιώσει τους πιστούς πως «η ημέρα της Kρίσης σίγουρα κάποτε θα έρθει», αλλά όχι όπως την προβλέπουν οι Μάγια (σύμφωνα με τους οποίους η Γη θα συγκρουστεί με κάποιον άλλο πλανήτη) και οπωσδήποτε όχι μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Το χωριό που θα σωθεί από... UFO!
Ενα μικρό γαλλικό χωριό, με μόλις 176 μονίμους κατοίκους, χωμένο βαθιά μέσα στα Πυρηναία: αυτό είναι το μόνο μέρος που πρόκειται να γλιτώσει από την επικείμενη συντέλεια της 21ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις αρχαίες προφητείες αλλά και με περισσότερο πρόσφατες ιντερνετικές φήμες. Ο λόγος για το χωριό Μπουγκαράτς, στη Νότια Γαλλία. Βλέπετε, όταν έρθει εκείνη η αποφράδα «ημέρα της κρίσης», στο Μπουγκαράτς προβλέπεται να κάνουν ξαφνικά την εμφάνισή τους εξωγήινοι, οι οποίοι θα βγουν μέσα από ένα «διαστημικό γκαράζ», με αποστολή να προστατεύσουν την περιοχή και τους κατοίκους της.
Καλύτερη κι από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η παραπάνω φημολογία, αν και αμφισβητούμενης αξιοπιστίας, έχει καταφέρει ένα πράγμα: να κάνει το Μπουγκαράτς διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο και να προσελκύσει στην περιοχή ορδές «περίεργων», κάποιοι μάλιστα από τους οποίους έχουν ταξιδέψει ακόμη και από την Ιαπωνία, άλλοι για να σωθούν και άλλοι απλώς για να δουν από κοντά τα UFO. Μάλιστα, η κοσμοσυρροή είναι τέτοια που οι γαλλικές αρχές σχεδιάζουν να θωρακίσουν την περιοχή με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες πριν από την 21η Δεκεμβρίου, πρόσβαση στο χωριό θα επιτρέπεται να έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, ενώ παράλληλα θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις αλλά και οι προσγειώσεις αεροσκαφών. Οσο για τους κατοίκους, αυτοί από την πλευρά τους προσπαθούν να εξαργυρώσουν όπως όπως τη μάλλον απροσδόκητη δημοσιότητα. Ενδεικτικά, ένας από αυτούς ενοικιάζει το σπίτι του έναντι 1.500 ευρώ τη βραδιά και το χωράφι του έναντι 400 ευρώ (για όποιον θέλει να στήσει σκηνή). Την ίδια ώρα άλλοι πωλούν «αυθεντικές πέτρες» της περιοχής για 1,50 ευρώ το γραμμάριο κι άλλοι «θαυματουργό νερό» από μια τοπική πηγή για 15 ευρώ το μπουκάλι. Κι όλα αυτά, ενώ οι πανσιόν στα γειτονικά χωριά ενοικιάζουν δωμάτια για 500 ευρώ τη νύχτα και σερβίρουν γεύματα αποτελούμενα από «πίτσες της Αποκάλυψης» και «κρασιά της Συντέλειας του κόσμου».

ΟΙ... ΣΥΝΤΕΛΕΙΕΣ
1840-1844
Ενας ιεροκήρυκας ονόματι Γουίλιαμ Μίλερ έπεισε μερικές δεκάδες χιλιάδες άτομα πως το τέλος του κόσμου πλησιάζει, με αποτέλεσμα να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους και να βρουν καταφύγιο στα βουνά.
Ιούλιος 1999
Επικαλούμενοι προφητεία του Νοστράδαμου, οι δεισιδαίμονες περίμεναν πως «ο βασιλιάς του τρόμου» θα κατέβει από τον ουρανό. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
17 Μαρτίου 2000
Τουλάχιστον 253 άτομα, όλα τους μέλη μιας χριστιανικής αίρεσης με την ονομασία «Κίνημα για την αποκατάσταση των δέκα εντολών του Θεού», αυτοκτόνησαν μαζικά στην Ουγκάντα, απογοητευμένα επειδή το τέλος δεν ήρθε όπως είχε προβλέψει ο ηγέτης τους."

Έπειτα από όλα αυτά, τι να πει ένας φτωχός Λωτοφάγος; Ότι, στην τελική, ως είδος,  δεν έχουμε προχωρήσει ούτε ένα βήμα από τον Μεσαίωνα. Δικαίως, λοιπόν, επιτρέπουμε στην οικονομική ελίτ να μας μετατρέψει ξανά σε δουλοπάροικους!

6 σχόλια:

akrat είπε...

s

akrat είπε...

μα έγραψα κάτι και χάθηκε....

τι στο καλό φαντάσματα υπάρχουν?

Λωτοφάγος είπε...

@ Φαντάσματα των Μάγιας! Επειδή ειρωνεύομαι τις προβλέψεις τους. :))

Κλαζoμένιoς είπε...

Υ.Γ.
...και όχι μόνον από το Σαμαρά θα γλιτώσουμε αλλά και από τους σαμαριακούς!

Τον Ρεντίκογλου και τον Στουρνάριο κυρίως!

Αυτό καθόλου λίγο δεν είναι!

Κλαζoμένιoς είπε...

Λώτ,
αν δεν τό έσβησες εσύ το προηγούμενο σχόλιό μου, του οποίου υστερόγραφο είναι το παραπάνω, τότε πράγματι κάτι συμβαίνει με τον "blogger", στη φόρμα των σχολίων σου.

Λέτε να μην άντεξε την ιδέα της καταστροφής και να ...αυτοκτόνησε;

Αν δεν τό βρείς πάντως κάπου καταχωνιασμένο και το επανεμφανίσεις, πέστο μου να σού το ξαναγράψω διότι είναι πανέξυπνο.

Όπως όλα όσα γράφω εγώ...

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Κάνε έναν κόπο να το ξαναγράψεις, αφού το κράτησες στο αρχείο σου ως μνημείο της εξαίσιας διανοίας σου! :)))

Αν μη τι άλλο, αναρωτιέμαι τι τρόπο βρήκες, για να γλιτώσουμε από τον Σαμαρά και τα σαμαράκια του.