Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ερωτήσεις που θα μείνουν αναπάντητες

Κύριον Αντώνη Σαμαρά, ενταύθα:
Ο ψεύτης-βοσκός του μύθου κορόιδεψε μόνο 2 φορές τους συγχωριανούς του. Την τρίτη φορά δεν τον πίστεψαν, και ο λύκος έφαγε τα πρόβατά του. Από τον αξέχαστο Απρίλη του 2010, εσείς και οι προκάτοχοί σας μας εχετε εκβιάσει επανειλημμένα πως, αν δεν ενδώσουμε, δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Αποκρύπτοντας, φυσικά, ότι οι υποχρεώσεις του Δημοσίου πληρώνονται από τα έσοδα, δηλαδή τους φόρους, ενώ τα δάνεια, με τα οποία υποθηκεύσατε το μέλλον των νεότερων γενεών, κατέληξαν στον πίθο των τραπεζικών Δαναΐδων. 
Σήμερα μας διαβεβαιώσατε πως λεφτά υπάρχουν και δεν κρεμόμαστε από τη δόση των Ευρωπαίων. Νομίζετε πως ακόμα και οι πιο οι ανεγκέφαλοι και βολεψάκηδες ψηφοφόροι σας θα συνεχίσουν να σας πιστεύουν;

Προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ενταύθα:
Η Αριστερά δεν είναι προστάτιδα ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των εργαζομένων. Διότι, υπό μίαν έννοιαν, εργαζόμενοι είναι και τα golden boys της Goldman Sachs. Ούτε και ΟΛΩΝ των απεργιών.
Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι η αφρόκρεμα των δημόσιων υπαλλήλων. Διορίζονται από τα ίδια τα κόμματα με πλήρη αδιαφάνεια και απολαμβάνουν σκανδαλώδη προνόμια, που έγιναν ευρύτερα γνωστά μόνο μετά την απώλεια του 13ου μισθού από τους κοινούς θνητούς.
Ο Γιάννης Στουρνάρας προφανώς σας έστησε παγίδα, στην οποία πέσατε σαν χαϊβάνια. Η τροπολογία που έφερε στο μπακαλόχαρτο ήταν αντίθετη με τους κανονισμούς. Εδώ έπρεπε να εστιάσετε και όχι να συμπαρασταθείτε στους απεργούς υπαλλήλους, οι οποίοι κρατούσαν τη Βουλή στη χούφτα τους!
Η κυβέρνηση παραπαίει. Μπορείτε να μην κάνετε το ένα φάουλ μετά το άλλο; Πικραίνετε αυτούς που ελπίζουν σε εσάς και δίνετε αφορμές στους αντιπάλους να σας κατηγορήσουν για λαϊκισμό. 

Προς Ρομπερτ Φισκ, εφημ. Independent,
Όταν διάβασα τον Αύγουστο στην Αυγή το μεταφρασμένο άρθρο σας για τη Συρία, βεβαιώθηκα πλέον για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δήθεν "απελευθερωτικού αντάρτικου", που μάχεται για την... απελευθέρωση του λαού από τον Αλ Άσαντ. Κυπριακή ιστοσελίδα επίσης αναφέρει ότι ο βραβευμένος δημοσιογράφος Ίαν Κομπέιν από τον Guardian έγραψε βιβλίο για τα βασανιστήρια που εφάρμοσε τα τελευταία 100 χρόνια η Βρετανία στους λαούς που κατακτούσε: Κένυα, Κύπρο, Ιράκ, Πακιστάν κ.ά.
Θορυβημένη η Βουλή των Λόρδων σπεύδει να ψηφίσει νόμο που θα "παρεμποδίζει" τη δημοσίευση τέτοιων στοιχείων. Πώς θα παρεμποδίζει άραγε; Με συλλήψεις; Θα αποκτήσατε κι εσείς τον δικό σας τυποκτόνο νόμο Βενιζέλου; Αν δεν ήταν ο Guardian, κ. Φισκ μου, πολλοί στην Ελλάδα θα είχαν μαύρα μεσάνυχτα για τα βασανιστήρια που γίνονται στην Ασφάλεια. Μας ενδιαφέρει πολύ τι λένε οι ξένοι για εμάς. Πιστεύουμε ακόμα στο θεαθήναι. Κι αργεί πολύ να ξημερώσει, κύριε Φισκ μου.

5 σχόλια:

Ατρεύς είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
σε ερωτήσεις που δεν έγιναν
= = = = = = = = = = = = = = = = = = =

1. Το συμφεροντάκι να εξυπηρετείται (πραγματικά ή δυνητικά). Αυτό είναι το κριτήριο ψήφου πολλών, πάραπολλών... όχι η "πίστη" στον όποιον αρχηγό...

2. Γκάφες θα γίνουν πολλές ακόμα... Αρκεί να μην είναι τόσες που να δείχνουν ότι ο «όλος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» ήταν γκάφα...

3. Ο Βενιζέλος αντιγραφή έκανε από άλλα καθεστώτα, κυρίως αυταρχικά. Δεν τον χρειάζονται ως "μέντορα"...

4. Νά 'σαι καλά.
Καλή βδομάδα.
Καλό μας κουράγιο.

Ατρεύς είπε...

Υ.Γ.
Ο Βαγγέλας Βενιζέλος εννοούμε, έ!

Λωτοφάγος είπε...

@ 1. Δυστυχώς για όλους τους υπόλοιπους, αγαπητέ Ατρέα.

2. Αυτό είναι που με ανησυχεί: πρώτα ο Λαφαζάνης, τώρα αυτά τα λαϊκόστικα. Στο λεωφορείο την Πέμπτη (είχαν απεργία τα τρένα) άκουγα επιβάτες να καταφέρονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή πήρε το μέρος των υπαλλήλων της Βουλής.

3. Έχεις δίκιο. Χάραξε πορεία για όσες χώρες δίσταζαν. Όπως οι Ισπανοί μπάτσοι πήραν θάρρος από την καταστολή που εφαρμόζουν τα δικά μας ΜΑΤ .
Καλή εβδομάδα και σε σένα.

Mia Petra είπε...

Λωτοφάγε καλησπέρα. Όπως πάντα, είναι άψογα και πολύ εύστοχα τα ερωτήματα σου. Έχω να σου πω ότι έκανα μπλογκ, οπότε σε περιμένω να με επισκεφτείς! Θα χαρώ να τα πούμε!

http://pistos-petra.blogspot.gr/

"ΠΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ"

Λωτοφάγος είπε...

@ Άντε μπράβο! Καλορίζικο. Θα έρθω εξάπαντος.