Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ας μην ξεχάσουμε ποιοι είπαν ναι στην καταστροφή μας


Από το http://www.ellinofreneia.net/np.php


Γράφω μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Η ψηφοφορία για τα πιο άγρια μέτρα που μας έχουν επιβληθεί, μετά τη γερμανική Κατοχή, έληξε.

Του Πάνου Ζάχαρη από το Ποντίκι
 Εκατόν πενήντα τρεις (153) οι νεκροθάφτες μας! Κάτω από τον πήχυ των 155 που είχαν βάλει τα δύο συνεταιράκια. Εκατόν είκοσι οκτώ (128) τα όχι. Ανάμεσά τους οι Βουδούρης και Βουτσινάς από τη ΔΗΜΑΡ. Οδυσσέα, δεν με απογοήτευσες.
Ψαριανός και Οικονόμου το έπαιζαν απόντες στην πρώτη καταμέτρηση, περιμένοντας στο διάδρομο να δουν αν περνούσαν τα μέτρα. Αλλιώς θα έτρεχαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στον Α. Σαμαρά. Κι όταν είδαν ότι τα "ναι" ήταν πάνω από 150, μπήκαν στην αίθουσα και δήλωσαν παρόντες! Το είπε η δημοσιογράφος Μαρία Λούκα στο "Κόκκινο" και το γράφω για να το μάθουν όσοι τους ψήφισαν επανειλημμένα! Εξάλλου, ο Γ. Ψαριανός είχε δηλώσει από χθες ότι, αν κάποιος Δημαρίτης ψήφιζε "όχι" αντί "παρών" όπως ήταν η κομματική γραμμή, τότε και αυτός ίσως διαφοροποιούσε τη θέση του. Ακούσατε, ψηφοφόροι του;

Σαμαράς και Βενιζέλος πάτησαν delete για έναν νεοδημοκράτη και έξι πασόκους βουλευτές. Ο Νεοδημοκράτης είναι ο Γιώργος Κασαπίδης. Τον ευχαριστώ, διότι έκανε την υπέρβαση και δεν υπέκυψε σε πιέσεις.  

Ο Αντωνάκης που μιλάει με το θεό -ο οποίος κάποτε μιλούσε με τον Μπους- του ζήτησε να μας κάνει μούσκεμα. Κι όταν αυτό δεν μας πτόησε, έριξε βροχή τα χημικά. Παράλληλα επιστράτευσε και τον "Αίαντα", τη συμπαθέστατη αύρα που εκτοξεύει νερό!

Του Πάνου Ζάχαρη από το Ποντίκι

 Πολύ καλή η σκέψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ξεδιπλώσουν το πανό στο περιστύλιο της Βουλής και να περπατήσουν ανάμεσά μας, επευφημούμενοι. Πολύ καλή και η απόφαση της ομάδας των βουλευτών την Τρίτη να περιφρουρήσουν τις παρυφές της πορείας. Για μια ακόμα φορά, οι "μπαχαλάκηδες" ασφαλίτες πιάστηκαν στα πράσα. Γι' αυτό άστραψε και βρόντηξε ο Προ-Πο Ν. Δένδιας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιποίηση αρχής. Τώρα θυμήθηκε την έκφραση; Τα χρυσαύγουλα ελέγχουν μέχρι και τι χρώμα έχουν τα νήπια που πάνε στους παιδικούς σταθμούς, αλλά εκεί μάλλον πρόκειται για "μίμησιν πράξεως σπουδαίας και τελείας": του πογκρόμ που εξαπέλυσε ο Χίτλερ. 

Χάρηκα πάρα πολύ που το ΠΑΜΕ ανέβηκε στο Σύνταγμα και έμεινε στη Φιλελλήνων μέχρι που η ατμόσφαιρα, λόγω χημικών, έγινε πολύ άσχημη. Κάποιους με πανό τούς είδα και στο πάνω μέρος της Πλατείας. Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω πόσα μνημόνια θα χρειαστούν ακόμα για να συνεργαστούν τα κόμματα της Αριστεράς. Ίσως μέχρι τότε να μην υπάρχουμε πλέον.

2 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

A, δεν το ήξερα αυτό για τον Ψαριανό και τον άλλον. Μιλάμε δηλαδή για βρωμερά άτομα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Υπερβολές αγαπητή μου, υπερβολές!