Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

"Ανήκομεν εις την δόσιν"

(Δεν ξέρω ποιος έγραψε την πιο πάνω ατάκα, αλλά είναι εξαιρετική!)

Μας έχουν καταντήσει πρεζόνια: σερνόμαστε μήνες στην αντίστοιχη οδό Στουρνάρα των Βρυξελλών (οι συμπτώσεις είναι εξωφρενικές!) και παρακαλάμε να μας χορηγήσουν τη δόση που θα μας στείλει στον αγύριστο. Διότι αυτή ειδικά είναι νοθευμένη κατά 95%.

 

Από τα 44 δισεκατομμύρια, ελάχιστα θα δοθούν στην πραγματική οικονομία. Τα υπόλοιπα θα πάνε υπέρ τραπεζών, αλλά θα τα χρωστάμε εμείς. Βλέπετε, τον Ιούνιο που τα υπόλοιπα PIGS απαίτησαν να ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες απευθείας και να μην χρεώνονται οι λαοί, ο δικός μας πρωθυπουργός ήταν φρεσκοχειρουργημένος στο μάτι, ο υπουργός οικονομικών είχε λιποθυμικές τάσεις και τελικά δεν μας εκπροσώπησε κανείς. (εξωφρενικές συμπτώσεις, πράγματι)

Πριν από 2-3 εβδομάδες, μας έλεγαν πως τα λεφτά επαρκούν μόνο μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Ήταν, βέβαια, ο χιλιοστός εκβιασμός μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να τους πιστεύουν όλο και λιγότεροι.

Ωστόσο, γνωστοί μου έμποροι ισχυρίζονται ότι τις τελευταίες μέρες η αγορά έχει πατώσει. Ο κόσμος φοβάται, λέει, να ξοδέψει λεφτά, μήπως και δεν πάρουμε τη δόση.
Αυτά να τα ακούει ο Τσίπρας που ζητάει εκλογές: είναι προφανές ότι η πλειονότητα ακούει (και πιστεύει!) ακόμα Πρετεντέρη και Μπάμπη. Άρα και η ψήφος τους θα είχε τους ίδιους υποβολείς, όπως και τον Ιούνιο.

Οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν την τακτική αυτή μυθριδατισμό. Ο Μυθριδάτης, βασιλιάς του Πόντου, φοβόταν μήπως τον δηλητηριάσουν οι εχθροί του, οπότε είχε ζητήσει από τον υπηρέτη του να βάζει κάθε μέρα στο φαγητό του δηλητήριο σε αυξανόμενη αλλά όχι θανατηφόρα δόση, ώστε να το συνηθίσει και να μην κινδυνεύει από αυτό.

Όταν ξυπνήσαμε την 17η Νοεμβρίου, είδαμε πως η χώρα λειτουργούσε κανονικά. Βέβαια, στην Ελλάδα το "κανονικά" είναι κομματάκι αμφιλεγόμενο και επαμφοτερίζον, μα ας μην στεκόμαστε σε λεπτομέρειες.

 

Επίσης, η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου ήταν και μαζική και αναίμακτη. Για πρώτη φορά δε, όλη η Αριστερά ενωμένη διαδήλωσε μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ. Το διαπραγματεύτηκε ο Θανάσης Παφίλης, κι αυτό είναι προς τιμήν του.

Και προς επίρρωσιν όλων αυτών, ο Αντωνάκης δήλωσε πριν από μερικές ώρες ότι, “Άγχος δεν έχω, την δόση θα την πάρουμε αλλά κάθε μέρα που καθυστερεί χωρίς τελική απόφαση επηρεάζει την οικονομία και επιβαρύνει την ψυχολογία και τις αγορές και πλήττει το φιλότιμο του ελληνικού λαού. Τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα τις αφήσω να πάνε χαμένες”.

 

Νά' σαι καλά, αγόρι μου, διότι πολύ με είχε πάρει από κάτω η αυτοπυρπόληση της 20χρονης άνεργης κοπελίτσας κι ο απαγχονισμός του 33χρονου άνεργου πατέρα. Τώρα ξέρω πως οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες. Θα την πάρουμε τη δόση! Καληνύχτα σας.

12 σχόλια:

αντωνης είπε...

αν θυμαμαι καλα στη συνοδο του ιουνιου μας ειχε "εκπροσωπησει" ο ανωτατος πολιτειακος αρχοντας που "ολα τα υπογραφει αβλεπι", ο herr καρολος παπουλιας...

Μαζεστίξ είπε...

Λωτοφάγε, πράγματι τους εκβιασμούς τους πιστεύουν όλο και λιγότεροι και αυτό είναι θετικό.
Το αρνητικό όμως είναι ότι κι απ' την άλλη μεριά, σε καλύτερες μέρες ελπίζουν όλο και λιγότεροι.

Διαχειριστής είπε...

Τα είπες όλα, όπως πάντα!

Η γελοιογραφία με το εγέρθουτου, το κάτι άλλο!!! Τι ζώα!

Ανώνυμος είπε...

Μασ καταντησαν επαιτες πρεζακηδες! ΒΑΣΩ

Καραμούζα είπε...

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ !
Όταν ο Καραμανλέας είχε εκστομίσει το περιβόητο «ανήκομεν εις την Δύσιν», το εννούσε μεταφορικά βέβαια.
Ο Σαμαρατζίκος, ο οποίος καυχιέται ότι "μέντοράς" του ήταν ο Κ., πάει να το κάνει κυριολεκτικό με το να έχει υπαγάγει στο Ταμείο Ξεπουλήματος (αλλέως Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) ακόμα και τις τηλεοπτικές συχνότητες...
Ναι, θα ανήκομεν -εντός ολίγου, βιάζονται!- ολοκληρωτικά εις την Δύσιν...
Τόσο περιουσικά, όσο ΚΑΙ ψυχοσωματικά -ως δούλοι δηλαδή- μέσω των ...ελαστικών εργασιακών σχέσεων...

Κατά τα άλλα, καλά τα γράφεις, μπαγασάκο...

Mia Petra είπε...

Δυστυχώς, έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα... Έχω κι εγώ την απορία (υποψία), γιατί δεν έγιναν φέτος επεισόδια στο Πολυτεχνείο;;; ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ.......

Έλα από κει κι αν θες γίνε και μέλος στον ιστότοπο μου. Τα λέμε!

http://pistos-petra.blogspot.gr/

Λωτοφάγος είπε...

@ Άρα, αγαπητέ Αντώνη, ουσιαστικά δεν μας εκπροσώπησε κανείς.
Τον Κάρολο δεν θα τον έστελνα να με εκπροσωπήσει ούτε στη συνέλευση της πολυκατοικίας μου!
Καλή Κυριακή.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και πού το βρίσκεις το κακό, Μαζεστίξ; Η νοοτροπία εκείνη, στην οποία πάτησε ο "Λεφτά υπάρχουν" σιγά σιγά εξαλείφεται.
Οι καλύτερες μέρες δεν πέφτουν από τον ουρανό. Αγωνίζεσαι για αυτές.
Καλή σου Κυριακή

Λωτοφάγος είπε...

@ Κερασιά μου, πάλι βρίζεις τα ζώα; :))
Να είσαι καλά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Συμφωνώ απολύτως, Καραμούζα.
Μόνο που δεν έγραψα "Δύσιν" αλλά "δόσιν". Και δεν είναι δικό μου εύρημα.
Καλή Κυριακή

Λωτοφάγος είπε...

@ Πιστέ Φίλε, όταν είμαστε χίλιοι δεκατρείς και ενωμένοι, δύσκολα τολμά κανείς να ξεκινήσει επεισόδια.
Θα έρθω, ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Λωτοφάγος είπε...

@ Βάσω μου, με συγχωρείς, δεν σε είδα. Το γήρας ουκ έρχεται μόνον.
Επαίτες, ακριβώς. Έχουμε υποστεί αφόρητη ταπείνωση τα τελευταία 3 χρόνια!