Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Κι άλλες αναπάντητες...

(Το δανείστηκα από http://ecoleft.wordpress).

Κυρία Αλέκα Παπαρήγα, ενταύθα
Η μυωπία σας έχει μεγαλώσει αισθητά, κυρία μου. Είναι πολύ θολή η οπτική σας γωνία. Κι εμένα μου τη δίνει κάθε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι δυνατόν να παραμένει ο βασικός σας εχθρός, όταν οι τρεις Ντάλτον διαλύουν την κοινωνία; 
Τον Δεκέμβρη του 2008 τον είχατε κατηγορήσει ότι "χαϊδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων", και ο Γ. Καρατζαφέρης (πού χάθηκε αυτή η ψυχή;) σας συνεχάρη! Δεν είχατε πρόβλημα ταυτότητας τότε;
Την Τετάρτη είπατε ότι κάνει πασαρέλα και χειροκροτηθήκατε με ενθουσιασμό από τον Μ. Βορίδη και τον Ά. Γεωργιάδη. Δεν αναρωτηθήκατε μήπως κάνατε λάθος; Είχατε δίκιο όταν επιτεθήκατε στον Γ. Στουρνάρα για την τροπολογία, αλλά τελικά έμεινε η εντύπωση του χειροκροτήματος.
Απόψε επιτεθήκατε και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ και σας συνεχάρη ο Β. Κικίλιας. Τρίτωσε το κακό!
Ελπίζετε πως, αν κάποιοι δεν τον ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, θα ψηφίσουν εσάς; Όχι, βέβαια. Διότι εκείνο το 23% που προστέθηκε στη δύναμή του τον Ιούνιο είναι κυρίως απογοητευμένοι και απελπισμένοι πασόκοι. Κι αυτοί δεν πρόκειται να αυξήσουν το 4% που πήρατε εσείς. Το πολύ πολύ να ξαναγυρίσουν στο μαντρί.
Ποια εναλλακτική προτείνετε; Τη Δευτέρα Παρουσία της Επανάστασης; Σε ποια πραγματικότητα;
Αν δεν του κηρύσσατε τον πόλεμο τον Μάιο, πώς θα ήταν άραγε η κατάσταση σήμερα; 
Αν είχατε δεχτεί να τον στηρίξετε τον Ιούνιο σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, θα φτάναμε στη σημερινή ξεφτίλα; Κάντε την αυτοκριτική σας και, επιτέλους, επιτεθείτε εναντίον αυτών που μας καταστρέφουν. Έχετε την ιστορική ευθύνη να το κάνετε. Για να μην σας σιχτιρίζουν οι μελλοντικές γενιές.


 

Κύριον Στάθη Παναγούλη, ενταύθα
Διέρρηξαν τα ιμάτιά τους διάφοροι, επειδή ευχηθήκατε οι νεκροθάφτες μας να περάσουν από ειδικό δικαστήριο και να μην έχουν την τύχη του αμερικανού πρεσβευτή που λυντσαρίστηκε στη Λιβύη. Ήταν προσωπική σας άποψη και το τονίσατε. Δείχνει γενναιότητα αυτό.
Είστε, όμως, σίγουρος ότι ο πρεσβευτής λυντσαρίστηκε τυχαία από κάποιον όχλο; Ατυχές το παράδειγμα, θα έλεγα.


 

Κύριον Χαράλαμπο Αθανασίου, υφυπουργό Εσωτερικών:
Τι ακριβώς εννοείτε με τον προβληματισμό σας για τα όρια του άρθρου 60 του Συντάγματος; Διαφωνείτε με τη διατύπωση ότι «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» και ότι «η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή και συντελείται μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής»;
Αφού κουρελιάσατε το ελληνικό σύνταγμα, τώρα καίτε ένα ένα τα κομμάτια του;

3 σχόλια:

Ατρεύς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ατρεύς είπε...

Ούφ! και συ με τις «αναπάντητες»...
Το πήρες σκοινί-κορδόνι...

Απαντημένες είναι οι σημερινές σου...

1. Τα ενδιαφέροντα της Αλέκας είναι δύο: Η κομματική περιουσία στην οποία -πλην των ακινήτων και της "ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ", που είναι ανοιχτά κομματική επιχείρηση- συγκαταλέγονται και η "ΝΕΟΣΕΤ" και η αλυσσίδα σούπερ-μάρκετ, από κατάστημα της οποίας «όποια γυρίζει είναι κεφάτη»...
Αυτή άλλωστε ήταν η κύρια αιτία που το 1991 έφυγε το ΚΚΕ από τον Μεγάλο Συνασπισμό του 1989, μόλις η Αλέκα ...«έφυγε» τον Φλωράκη από Γ.Γ.
Το δεύτερο βέβαια είναι να τελευτήσει ως Γ.Γ. του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, όπως ακριβώς έγινε με όλους του «ιστορικούς» Γ.Γ. όλων των ΚΚ ανά τον κόσμο: Στάλιν, Μάο, Τορέζ, Τολιάτι, Τίτο, Ζίβκωφ, Τσαουσέσκου, Χότζα, Χο-τσι-μίνχ, Κιμ-ιλ-σούνγκ κλπ. Ακόμα και Κάστρο...
Αυτό της τρώει όλη την ικμάδα και δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτ' άλλο...

2. Ο Στάθης, που μπήκε στην πολιτική ΠΟΛΥ όψιμα και λόγω θανάτου του αδελφού, ο οποίος από φοιτητής ήταν αγωνιστής ήδη στο 15% και το "1-1-4", βρέθηκε στο «άνοιγμα» του Αντρέα προς την Αριστερά (που είχε πάρει τότε στο ΠΑΣΟΚ τον Μάρκο, τον Γλέζο αλλά και άλλους + τον Στάθη).
Δεν ...πολυφτούρησε εκεί, πέρασε λίγο από το ΚΚΕ και το 1993 βρέθηκε στην σαμαρική "ΑΝΟΙΞΗ", μαζύ με τον -λυπάμαι που το θυμίζω- αείμνηστο -για μένα- Αντρέα Λεντάκη... Όλοι κάνουμε λάθη...
Στον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μέσω (τμήματος...) του ΔΗΚΚΙ, στο οποίο πήγε φεύγοντας από την "ΑΝΟΙΞΗ"..
Βρέθηκε πάντως εκεί ΠΡΙΝ το 27%!!! Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.
Περιμένεις κι άλλη «απάντηση»;

3. Το Σύνταγμα, καλέ μου, δεν μπήκαν στον κόπο να το κουρελιάσουν, όπως -κάπως ποιητικά...- αναφέρεις.
Απλώς ΔΕΝ το εφαρμόζουν!
Κάποτε το επικαλούνται μόνον, όταν νομίζουν ότι τους βολεύει ως εργαλείο για να φενακίσουν τον κόσμο...
Δεν θέλεις, νομίζω, άλλη «απάντηση»...

Νά 'σαι καλά και με πολύ κουράγιο.
Δυστυχώς προβλέπω ότι θα μάς χρειαστεί μπόλικο ακόμα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ατρέα, με ρούμπωσες! Οι γνώσεις σου είναι πολύτιμες. Το ΚΚΕ είναι μεγαλομέτοχος της ΝΕΟΣΕΤ και του Βερόπουλου; Για τον Γερμανό ήξερα, που μετά πωλήθηκε στην Cosmote.
Εννοείς ότι το ΚΚΕ έφυγε από τον Μεγάλο Συνασπισμό, για να μην μοιραστεί την περιουσία του;
Πάντως λένε πως χθες δεν τη χειροκροτήσανε οι σύντροφοί της όταν επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αλήθεια;

Αν παρακολουθήσεις την κομματική πορεία κάποιων, ζαλίζεσαι. Ναι, πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως δεν πήγε καιροσκοπικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, η ερώτησή μου αφορούσε τις συνθήκες θανάτου του πρέσβη (όχι αυτού με τα σοκολατάκια, φυσικά).

Κουρέλι έχουν κάνει το σύνταγμα, φίλε μου, όπως και τον Άρειο Πάγο, το ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο! Τέτοια αδιαφορία για δικαστικές αποφάσεις είχαμε να δούμε... από τη Χούντα, για να παραφράσω το σύνθημα που είχε γραφτεί πέρυσι.
Καλό σου βράδυ και καλό μας κουράγιο