Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κάποιος που αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης

Τα τελευταία 35 χρόνια έχει συμβάλει στην αποφυλάκιση 15.200 απόρων φυλακισμένων, οι οποίοι προέρχονται από 90 χώρες του κόσμου και δεν έχουν τη δυνατότητα να εξαγοράσουν την ποινή τους. 

Τους εφοδιάζει με είδη ένδυσης-υπόδησης και καθαριότητας, τους προσφέρει οδοντιατρική και ορθοπαιδική περίθαλψη, βοηθά τις οικογένειές τους και χρηματοδοτεί τις σπουδές των παιδιών τους.

Το όνομα αυτού πατήρ Γερβάσιος, ή 'Αγιος των Φυλακισμένων! Ένας ιερωμένος από τη Θεσσαλονίκη, ένας άγιος άνθρωπος, που θα μπορούσε να κάνει άθεους σαν κι εμένα να πιστέψουν ότι υπάρχει θεός!




Με τη βοήθεια της διακονίας αποφυλάκισης άπορων κρατουμένων "Η Οσία Ξένη" γυρίζει δεκαετίες τώρα τις φυλακές, στηρίζοντας τους εγκλείστους και βοηθώντας τους να ανακτήσουν την ελευθερία τους.
Τα χρήματα που χρειάστηκε (περισσότερα από 4.100.000 ευρώ!) έχουν προσφερθεί από χιλιάδες συμπατριώτες μας και ομογενείς.

Ανθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και πολλοί επιστήμονες από τις πέντε ηπείρους είχαν προτείνει τον αρχιμανδρίτη πατέρα Γερβάσιο Ραπτόπουλο ως υποψήφιο για το φετεινό  Νόμπελ Ειρήνης.

Η Νορβηγική Ακαδημία προτίμησε να το δώσει στην... Ευρωπαϊκή Ένωση!
Τελικά, πάτερ μου, δεν υπάρχει θεός!

5 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Υπέροχο!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ. Καλή σου εβδομάδα.

''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου'' είπε...

Κοιτάξτε βρε παιδιά κάτι άνθρωποι που υπάρχουν κι εμείς ασχολούμαστε με τα ''υποκείμενα''... Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη το Νόμπελ ''τους''. Του το δίνουν οι άνθρωποι που τους συμπαραστέκεται και τους στηρίζει έμπρακτα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Έχεις δίκιο. Γραμμένους τους έχει και αυτούς και τα βραβεία τους.
Θυμάμαι μια φράση ενός ακόμα ανθρωπιστή ιερωμένου, του αρχιεπισκόπου Αναστάσιου της Αλβανίας: "Χριστέ μου, ελπίζω να ξέρεις πως προσπάθησα να σε αγαπήσω"!

goofy είπε...

δεν υπάρχει ο Θεός... του Νόμπελ!!!