Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι αμαύρωσαν την 28η Οκτωβρίου 2012

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, είχα μόλις δημοσιεύσει την προηγούμενη ανάρτησή μου, όταν έμαθα για το ένταλμα σύλληψης του Βαξεβάνη. Μου φάνηκε σαν κακόγουστο αστείο. Είχα αγοράσει, φυσικά, το τεύχος και είχα δει ότι δεν υπήρχαν καθόλου προσωπικά στοιχεία.
Ούτε ποσά, ούτε αριθμοί λογαριασμών ούτε επαγγέλματα, με τα οποία θα μπορούσαν τα συγκεκριμένα ονόματα να ταυτιστούν.
Πού ακριβώς βασίζεται η κατηγορία; Νομομαθής δεν είμαι, αλλά νομίζω πως ο Βαξεβάνης κάλυψε τα νώτα του προτού δημοσιεύσει τη λίστα Λαγκάρντ.

Πάντως, η ταχύτητα έκδοσης του εντάλματος είναι εντυπωσιακή. Οι δικαστούληδες φέρονται στους πολιτικούς με το "σεις" και με το "σας". Οι Χριστοφοράκοι αφήνονται να διαφύγουν. Οι καθυστερήσεις επιτρέπουν στα σκάνδαλα να παραγραφούν. Όμως, οi απλοί πολίτες και οι δημοσιογράφοι που δεν ανήκουν σε συγκροτήματα μπαγλαρώνονται μέχρι να πεις SIEMENS.

 

Τελικά, το πρωί τον πήγαν στον εισαγγελέα. Δεν είχε προσπαθήσει να κρυφτεί, άλλωστε. Μιλούσε με δημοσιογράφο του "Κόκκινου" και ξαφνικά είπε: "Σας αφήνω, γιατί πρέπει να συλληφθώ"!
Η σύλληψη Βαξεβάνη έρχεται λίγες μέρες μετά τις οργίλες δηλώσεις του Δένδια-θέτω τσίπα ότι θα κάνει μήνυση στον Guardian, ο οποίος είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες των αντιφασιστών διαδηλωτών που βασανίστηκαν στην Ασφάλεια!

 

Η σημερινή επέτειος του ΟΧΙ αμαυρώθηκε και με κάτι ακόμα: μετά την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (ενώπιον των "επισήμων" και μόνο), τα ΜΑΤ ξυλοκόπησαν τους πολίτες που διαμαρτύρονταν πίσω από τα κάγκελα, παρά την προσπάθεια του επικεφαλής να τους σταματήσει! Εν ολίγοις, η κατάσταση έχει ξεφύγει τόσο, ώστε οι robocop αυτονομήθηκαν και βαράνε όποιον γουστάρουν.

 ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Απορεί ακόμα κανείς γιατί είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που γιορτάζει την έναρξη του πολέμου και όχι τη λήξη του; Μα, πώς να γιορτάσουμε κάτι που δεν συνέβη; Ο πόλεμος δεν έληξε ποτέ στην Ελλάδα. Κάποιες ανακωχές υπήρξαν μονάχα και μας ξεγέλασαν.

4 σχόλια:

akrat είπε...

καλημέρα

όλα είναι σε μια κλωστή

την κλωστή υπεράσπισης της ήττας της εργασίας...

''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου'' είπε...

Καλημέρα Λωτοφάγε. Είναι να μην λείψεις από αυτήν τη χώρα, γιατί χάνεις τα ξεφτιλίκια το ένα πίσω από το άλλο... Να σου πω ότι έχω εκπλαγεί με τα γεγονότα των ημερών, θα σε γελάσω και δεν το θέλω... Να σου πω ότι έχω πάθει καχυποψία με όλα και με όλους (που έχουν σχέση με τα "κοινά"), θα στο πω, γιατί αυτό μου συμβαίνει. Ο καθένας κάνει κι από κάτι κι όλο ανακατανομές γίνονται. Κι αυτούς που κατηγορώ κι αυτούς που υπερασπίζομαι, στην πορεία -καλώς ή κακώς- ανακαλύπτω ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτό που βλέπω, ή που ΝΟΜΙΖΩ ότι βλέπω. Το μόνο που βλέπω στα αλήθεια είναι "ένα σύννεφο" που λέει κι η Βλαχοπούλου!...
Αν δεν κατάλαβες Χριστό, ζήτα μου εξηγήσεις, είμαι λίγο "φεύγα" ακόμα και μπορεί να σε μπέρδεψα.!

Λωτοφάγος είπε...

@ Αν οι πολίτες είχαν καταλάβει τι παίζεται, Ακράτ, θα ήταν στους δρόμους. Και τότε ίσως ρίχναμε στ' αλήθεια την κυβέρνηση. Όχι όπως νομίζουμε ότι ρίξαμε τον ΓΑΠ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Πιστέ Φίλε, το ίδιο νιώθω κι εγώ. Απλώς σφίγγω τα δόντια και υπερασπίζομαι αυτά που θεωρώ δημοκρατικούς θεσμούς.
Έχουμε όλοι ανάγκη να υπερασπιστούμε κάποιον, να πιστέψουμε σε κάτι. Κι αν διαψευστούμε, ας πούμε "δεν πειράζει, ανθρώπινον το σφάλλειν" και να πάμε για άλλα.
Έτσι νιώθω. Η προέλευση της λίστας αμφισβητήθηκε από πολλούς. Οι περισσότεροι ζήλεψαν. Δες και σχετικό κείμενο του Πιτσιρίκου, με το οποίο συμφωνώ:
http://pitsirikos.net/2012/10/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD/

Όμως ήδη είχαν δημοσιευτεί στοιχεία πολύ πιο λεπτομερή από τα ΝΕΑ, αλλά κανείς δεν συνέλαβε τον Ψυχάρη!
Δεν είναι περίεργο; Ούτε κι ο Βενιζέλος συνελήφθη. Πόσο δημοκρατικό σού ακούγεται;

Και σήμερα, επειδή ο Αρβανίτης στην πρωινή εκπομπή του αναρωτήθηκε αν ο Δένδιας θα ζητήσει συγγνώμη από τους βασανισθέντες, ενημερώθηκε πως παύεται προσωρινά!
Φοβάμαι πως εξυφαίνεται μαζικός διωγμός κατά των δημοσιογράφων. Δες λίγο και τι έγραφα χθες, όλως τυχαίως για τα αυταρχικά καθεστώτα.