Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ντροπή; Τι είναι αυτό;

Είναι μερικά πράγματα που παραμένουν ταμπού για τους φυσιολογικούς ανθρώπους. Ένα από αυτά είναι η βιαιοπραγία απέναντι σε ανάπηρο.
Όταν ήμουν παιδί, κάποτε κάποιος συμμαθητής μου κορόιδεψε ένα αγόρι που κούτσαινε από πολυομυελίτιδα. Του κόψαμε και την καλημέρα, μέχρι να ζητήσει συγγνώμη. Θεωρήθηκε δειλός και ηλίθιος.

Στα χρόνια της Τρόικας εσωτερικού ΚΑΙ αυτό το ταμπού καταρρίφθηκε. Χθες τα ΜΑΤ χτύπησαν ανάπηρους ανθρώπους, οι οποίοι απλώς ήθελαν να δώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή!
(Η φωτογραφία από εδώ)

Αναρωτιέμαι: τι είδους γονείς ανέθρεψαν έναν νέο άνθρωπο που χτυπά με την ασπίδα του κάποιον σε καροτσάκι; Πώς αισθάνονται αυτοί οι γονείς για τα κατορθώματα του κανακάρη τους;
Διότι, είναι άλλο να ενσταλάζεις στο παιδί σου το μίσος προς τους κουκουέδες και εντελώς άλλο να γίνεται ανάλγητο προς τους αδύναμους. Εκτός κι αν μονίμως το σάπιζες στο ξύλο!

Όπως βλέπετε, δεν παίρνουν τυχαία τόσο μεγάλο ποσοστό τα alien της Χρυστής Αυγής!


Από την άλλη, για να μην σας αφήσω με πικρή γεύση, στην Πάτρα προχθές ήταν κλειστές σχεδόν όλοι οι καφετέριες, αλλά οι ιδιοκτήτες τους κερνούσαν δωρεάν καφέ τους διαδηλωτές, σε πάγκους που είχαν στήσει στο κέντρο της πόλης.

(Από εδώ)

Στο μεταξύ, ο "Μικρός Ήρως" της Ισπανίας Αλμπέρτο Κασίγιας, ο εστιάτορας που προστάτεψε τους διαδηλωτές, δέχεται τις εκδηλώσεις αγάπης των συμπατριωτών του, που τον συγχαίρουν, τον ευχαριστούν και φωτογραφίζονται μαζί του. Και κείνος δηλώνει, με βραχνιασμένη από τη συγκίνηση φωνή, ότι το μαγαζί του θα είναι το σπίτι τους. Δείτε το βιντεάκι στον Καρτέσιο εδώ

7 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Για τους φυσιολογικούς ανθρώπους! Αυτοί δεν είναι φυσιολογικοί και δεν είναι άνθρωποι. Όσο για τους γονείς που ανέθρεψαν τέτοια θρεφτάρια, όταν γυρνάνε στο σπίτι τους λένε: μπράβο παιδάκι μου, εσύ να κάνεις καλά τη δουλειά σου. Γιατί πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας για να κάνεις τέτοιο παιδί!

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν ξέρω τι να πω, Κερασιά. Απλώς για τους φυσιολογικούς ανθρώπους είναι αδιανόητο!

akrat είπε...

καλησπέρα κερασία...

να πω ότι οι παραπάνω??

περιττό...

ποτέ δεν κατάλαβα την βία... παρόλο που την δέχομαι σαν απάντηση...

akrat είπε...

καλησπέρα κερασία...

να πω ότι οι παραπάνω??

περιττό...

ποτέ δεν κατάλαβα την βία... παρόλο που την δέχομαι σαν απάντηση...

Οιωνoσκόπoς είπε...

ΝΤΡΟΠΗ;

Μόνον "ντροπή", φίλτατε Λωτοφάγε;

Μήπως, ας πούμε, και κτηνωδία;

Και διάφορα άλλα όμοιας «υφής»;

Αν δεν κάνουμε κάτι μέχρι την (ή την...) 28η Οκτωβρίου, έχουμε να δούμε πολύ αγριότερες ...ζαρντινιέρες ακόμα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Συμφωνώ, Ακράτ. Δεν στρέφουμε χριστιανικά και το άλλο μάγουλο, αλλά και το ρηθέν "η βία είναι η μαμμή της Ιστορίας" δείχνει τον παραλογισμό της ανθρώπινης φύσης. Πότε θα ξεφύγουμε από αυτόν;

Λωτοφάγος είπε...

@ Αγαπητέ Οιωνοσκόπε, μόλις έμαθα ότι η Χρυσή Αυγή άνοιξε παράρτημα στη γειτονιά μου (βόρεια προάστια) και έχω πάθει σοκ!
Αυτό, για όσους διατείνονται ότι ο φασισμός ενδημεί στα χαμηλά οικονομικά στρώματα.