Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τσα! Επέστρεψα!

Και τι είδαν τα ωραία μου ματάκια; Τη δημοσκόπηση της Pulse (http://topontiki.gr/article/39901) που φέρει τη Χρυσή (Μαύρη και σκότεινη, δηλαδή) Αυγή τρίτο κόμμα, με διψήφιο ποσοστό!

Παιδιά της Αριστεράς, έχετε συνειδητοποιήσει ότι, με τα μυαλά που κουβαλάτε, θα τη δούμε και επίσημα στην κυβέρνηση; Δεν καταλαβαίνετε πως καλύπτει τα κενά που έχετε αφήσει τόσα χρόνια; Πριν από ένα χρόνο, οι μισοί από τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ εμφανίζονταν αλλεργικοί στους μετανάστες, ενώ το ποσοστό ήταν πολύ μικρότερο στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ. Τότε, βέβαια, η εκλογική δύναμη των τριών κομμάτων ήταν εντελώς διαφορετική από τη σημερινή. Η προσχώρηση πασοκογενών τμημάτων στον ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε το συσχετισμό και σε αυτόν τον τομέα, χωρίς να επηρεάσει τα μικροαστικά τους αντανακλαστικά προς το αριστερότερο. 

 

Υπάρχει πολλή δουλειά για τα στελέχη -τόσο τα αιρετά όσο και τα επιτελεία. Έστω και καθυστερημένα, πρέπει να ετοιμάσουν μια ρεαλιστική πρόταση για το μεταναστευτικό, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τόσο την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες σε ορισμένες περιοχές, όσο και την ανθρώπινη αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων. Μια πρόταση που δεν θα λαϊκίζει αλλά και δεν θα εθελοτυφλεί. Επιστήμονες και ερευνητικά εργαλεία υπάρχουν σε αφθονία. Ιστορικοί και Κοινωνιολόγοι, επίσης. Καιρός να αξιοποιηθούν. Προτού βιώσουμε καταστάσεις μη αναστρέψιμες!

Θα το επαναλάβω, κι ας κουράζει: είστε αξιωματική αντιπολίτευση. Συνειδητοποιήστε το πρώτοι εσείς, για να το επιβάλετε μετά στα υπόλοιπα σαΐνια της Βουλής και στα παπαγαλάκια των καναλιών των εργολάβων. Απαιτείται δυναμισμός και όχι εξυπναδούλες. Ο κόσμος είναι θυμωμένος και θα σας γυρίσει την πλάτη αν συνεχίσετε να φέρεστε με το γάντι. 

Σήμερα το μεσημέρι στο "Κόκκινο", ο Στέλιος Ελληνιάδης επανέλαβε την πρότασή του για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού της Αριστεράς. Που θα επανδρωθεί από ολιγομελή ομάδα αμειβόμενων επαγγελματιών, αλλά και πολλούς εθελοντές, οι οποίοι θα παρουσιάζουν ό,τι καλό γίνεται σε αυτή τη χώρα σε όλους τους τομείς και θα προτείνουν πολιτιστικές διεξόδους. Αρκετά γκρινιάξαμε για τη μηδενική ποιότητα των ιδιωτικών καναλιών. Ώρα για δράση.

Στο "Ποντίκι" της Πέμπτης διάβασα ένα εξαιρετικό άρθρο με τίτλο "Διαπομπεύουν τα δημόσια ΑΕΙ". Θα το αδικήσω αν γράψω μια περίληψη. Διαβάστε το.

Και το ανέκδοτο της ημέρας: ο Ανδρέας Λοβέρδος -ναι, αυτός που κλαιγόταν και χτυπιόταν στα κανάλια, ενώ ταυτόχρονα κατεδάφιζε το ΕΣΥ- προτίθεται να ηγηθεί κεντροαριστερού κινήματος (εδώ γελάνε!)

Καλό και δυναμικό φθινόπωρο. Η καλοκαιρινή ραστώνη τέλειωσε, αδέλφια.

8 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Καλως ήρθες! Και τι υποδοχή όμως σου επιφύλαξε αυτή η χώρα! Δεν έχεις παράπονο!

Ωραίο κείμενο, δυναμικό. Αλλά λες να μας διαβάζουν εκεί στην Κουμουνδούρου ή μας έχουν γραμμένους;

Μαρία Νικολάου είπε...

Καλώς τον. Καλό φθινόπωρο να έχουμε και καλά κρασιά.
Καλημέρα.

Μαζεστίξ είπε...

Δεν είναι να λείψεις μια βδομάδα και γυρίζεις με ΧΑ διψήφια και Λοβέρδο αρχηγό!

Άμα λέω γω ότι δεν πρέπει να το κουνάμε ρούπι...


Ως προς το κεντρικό ζήτημα του κειμένου συμφωνώ και επαυξάνω.

KOYKLITIS είπε...

Καλωσόρισες!
Το κακό με τη ΧΑ είναι πως αρχίζει και βρίσκει υποστηρικτές και σε μαζικές οργανώσεις, αφού το σωματείο των μικροπωλητών με ανακοίνωσή του συγχαίρει τους χρυσαυγήτες και το θεάρεστο έργο τους. Υποτίθεται πως αυτή εκεί μέσα έχουν κάποια μόρφωση και κάποια ιδεολογία που είναι σε θέση να την υποστηρίξουν με επιχειρήματα. Φαντάσου δηλαδή τι είναι οι υπόλοιποι που τους ψηφίζουν…
Έχω τη γνώμη πως αν πάμε με αυτούς τους ρυθμούς στις επόμενες εκλογές η ΧΑ δεν θα είναι τρίτο αλλά δεύτερο κόμμα!
Όσο για το θέμα του τηλεοπτικού καναλιού δεν νομίζω πως μπορεί να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο αφού ο κόσμος δεν αρέσκεται (και καλώς) στην ¨κομματική προπαγάνδα¨. Και το ΚΚΕ έχει τηλεοπτικό σταθμό αλλά στις ερχόμενες εκλογές μάλλον θα μείνει εκτός βουλής…
Καλό είναι να μη τα βάζουμε με τα ΜΜΕ αλλά με ορισμένους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ που όταν τους δίνεται ο λόγος δεν τον εκμεταλλεύονται αλλά περιορίζονται να…καταγγέλλουν τους δημοσιογράφους για τις ερωτήσεις που τους κάνουν!
Καλό φθινόπωρο και καλούς αγώνες.


Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ, επίσης, Κρινοκερασιά μου.

Ελπίζω να μας διαβάζουν, πλέον.
Για το δικό τους και, ΚΥΡΙΩΣ, για το δικό μας καλό!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ανταποδίδω, Μαρία μου.
Πάντως, τα κρασιά της κυβέρνησης μάλλον ξίνισαν ήδη.
Καλό σου βράδυ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Πράγματι δεν πρέπει να το κουνάμε από εδώ, Μαζεστίξ.
Αυτός ο λαός δεν είναι για προκοπή!
Καλό βράδυ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Λένε ότι, τελικά, πρόκειται για σωματείο-σφραγίδα, Κουκλίτη, και πως αρχηγός είναι ένας χρυσαυγίτης.
Η πρόταση για τηλεοπτικό σταθμό δεν εμπεριέχει πλύση εγκεφάλου, αλλά παρουσίαση θεμάτων και πρωτοβουλιών που τρώνε πόρτα από τα ιδιωτικά κανάλια.
Τώρα δε, με τον Λιάτσο, θα τρώνε και από τα κρατικά.
Έχει νόημα μόνο αν είναι τηλεόραση από πολίτες για πολίτες. Συνειδητούς, εννοώ.
Αν είναι να βλέπουμε πολυκαιρισμένες ταινίες και τηλεμάρκετινγκ, να λείπει το βύσσινο!
Τηλεόραση δεν βλέπω σχεδόν καθόλου, οπότε δεν ξέρω για ποιους μιλάς. Ο Παπαδημούλης, όμως, δεν ανήκει σε τέτοια κατηγορία. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι του Real Fm δεν τον άφηναν να συμπληρώσει μια φράση, χωρίς να τον διακόπτουν.
Καλό φθινόπωρο.